Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Miért nem jobb a Jobbik?

2014.09.14. 23:42 Gerilgfx

Mi a Jobbik?

A Jobbik egy illúzió. Sokan ringatják magukat ebben a Jobbik nevezetű illúzióban. Én kiábrándultam végleg a Jobbikból, és óva intenék mindenkit attól, hogy rájuk adja a voksát. Még mindig úgy vélem, hogy a Jobbik a legkisebb rosz, de annyira azért nem, hogy elsétáljak a szavazófülkéig, hogy ikszelgessek nekik. Természetesen elfogadom, hogy alternatíva híján erre adják a voksukat az emberek, még mindig jobb, mintha másra szavaznának.

Az emberek azt hiszik, hogy a Jobbik egy messiás, aki a külföld befolyása alól megszabadítja, megtisztítja az országot, aki lecseréli a korrupt közigazgatást, a magyar etnikum arányát növeli határokon belül, és határokon túl.
Az emberek azt hiszik, a Jobbik majd megvédi a magyar termékeket, sikeresen szerez a magyar termékeknek piacot külföldön, a Jobbik majd megvédi a családokat, családstruktúrákat. Azt hiszik, a Jobbik keresztény.

Az emberek abban a tévhitben élnek, hogy a Jobbik az elmúlt évek során szikla szilárdan állt ki elvei mellett.
Az emberek azt hiszik, hogy a Jobbik kiáll a szólásszabadság mellett, és ha a Jobbik kerül hatalomra, akkor egy vörös csillagos homoszexuális zsidó egy horogkeresztes holokauszttagadó náci ellen örjöngve vitatkozhat majd egy reggeli tv-műsorban, miközben a háttérben egy rapper lepisál egy magyar zászlót annélkül, hogy a beszélgetés bármely résztvevője vagy a tv-csatorna bármiféle retorzióra számíthatna az államtól, a hatóságoktól, vagy valamilyen homályos médiatestülettől.

Az emberek azt hiszik, hogy a Jobbik kiléptetne minket az Európai Unióból, felmondaná az államadósságot, kiléptetne minket a globális imperializmus keretszervezeteiből.

Ezek mind téves elképzelések, valójában pusztán a Jobbik retorikájából következtethet erre egy felületes szemlélő. Egy felületes Fidesz szavazó pontosan ugyanígy látja a saját pártját,
ám attól ez még a Fideszre sem lesz igaz.

Ezzel szemben nézzük a rideg tényeket.



1. A Jobbiknak nincs programja


Nyilván a többi pártnak sincs, de ez önmagában még nem mentség. A konkrétumok nélküli több száz oldalas szánalmas félrebeszélés még nem program csupán attól, hogy hosszú. A Jobbik programjában nincsenek konkrétumok a szűkséges társadalmi átalakulás levezényléséhez. Tulajdonképpen nincs benne semmi, csak burkolt uszítás valami olyasmi ellen, amiről amúgy azt sem tudjuk, hogy mi. A Jobbik programja nem fest egy átfogó képet arról, hogy pontosan milyen keret révén kísérelnék meg a pusztuló magyarság újraszervezését, mi
biztosítaná a zavartalan átállást, mi lenne a biztosíték a sikeres, terméklétrehozó, szaporodó, boldog magyar emberek további sorsára.



2. A Jobbik nem más, mint a Fidesz jobb szárnya.


Bár a Fidesz az elmúlt 5 évben valódi program nélkül a Jobbik programpontjait hajtotta végre elég ineffektíven, botor dolog lenne azt hinni, hogy a Jobbik nagyságrendekkel sikeresebben végrehajtotta volna ezeket. A Jobbik valójában nem valódi ellenzéki párt. Nyilván a nyugati megszállók láncáról ugató baloldal sem az, de mint már említettem ugye, ez NEM mentség. A Jobbik sikeresen elérte, kikényszerítette, hogy alapvető gondolatait a Fidesz végrehajtsa (háromcsapás, közmunkaprogram, keleti nyitás, stb stb, a végtelenségig lehetne sorolni).
Az elmúlt 4 év kormányzása 60-70%-ban a Jobbik javaslatai, ötletei, ideológiája szerint történt. Bár a Jobbik a saját programját kétségtelenül hatékonyabban, és precízebben végrehajtotta volna, mint az irányítatlan masszaként sodródó, saját bevallása szerint is ideológia nélküli, furcsa érdekkörök manipulatív befolyása által rángatott néppárti Fidesz, lényegében az ország ugyanígy nézne ki. A szólásszabadságot talán egy fokkal szélesebb körben biztosították volna, mint a Fidesz (gyűlöletbeszédek, horogkereszt, holokauszttagadás, stb),
talán egy kicsivel kevesebb cigány lenne, talán egy kicsivel többet köpködnének a románok magyar szavak hallatán, de alapvetően ugyanez lenne a helyzet, mint ami most van.



3. Nem értesz egyet, te büdös zsidó? A Jobbik, és a szólásszabadság


Mindenki, aki nem ért egyet a Jobbikkal valamilyen apróságban, az egy áruló, zsidó, liberális, bolsevik, még akkor is, ha nem az. A Jobbik mindenkit kitilt a weboldalairól, fórumairól aki valamiben nem ért egyet a párttal.
Nem, nem arról van szó, hogy ha beszabadul egy zsidó troll, akkor azt kivágják: mindenkit kivágnak, aki nem tetszik nekik. A Jobbik számára olyannyira nem fontos a szólásszabadság, hogy a Jobbikhoz kapcsolódó médiumok, például egyúttal a Barikád is kitiltja a nem tetsző kommentelőket egyfajta láncolatban, tehát az összes oldalon egyszerre megszabadulnak a számukra kellemetlen alakoktól. Összehasonlításképp talán a Jobbik korlátozza és cenzúrázza legaktívabban az oldalaira felvitt véleményeket, a baloldal legtöbb pártja pedig egyáltalán nem. A Jobbiknál már az is elég a kitiltásodhoz, hogy egy Jobbikossal készített pár hetes tv-interjúból idézd szó szerint azt, amit a Jobbikos vendég elmond. Megjegyzendő, hogy van egy kivétel, a kuruc.info, ők semmilyen véleményt sem cenzúráznak.



4. A Jobbik szimpatizánsok


Ha már szóba került, általam a kuruc.info-ról megismert személyek szellemi színvonala súlyosan alulmúlja az összes többi párt szimpatizánsainak mutatóit. (nem kell a kifogás, hogy márpedig ők nem a Jobbik, mert de).
Hogy kiemeljek egy példát, az egyik letiltott azért, mert valakik azt írták facebookon a falamon egy olyan bejegyzés alá, hogy szerelmes belém, amin ő felháborodott. Megjegyzendő, hogy már hónapokon keresztül bókolt nekem. Ez egy ötven év körüli alkoholista nő volt. Nem fogom az összes onnét rámszabadult embert jellemezni, de mindegyikük szellemileg hasonló szinten állt, súlyos mentális leépülés és szellemi defekt jellemezte mindet. A Jobbik szimpatizánsai sokszor csak az anyagi javakban érdekelt, amúgy gyakran liberális, sőt, antirasszista emberek, akik a helyi szervezetekben pozíciókat kapnak. Ezért is történhetett meg egy kisebbfajta északmagyarországi pártszakadás, bár megjegyzendő, hogy az elszakadt párttagok nem voltak képesek komoly politikai pártot, vagy egyáltalán bármiféle kézzelfogható programot felmutatni.



5. A Jobbik és az értelmiség

Hol vannak már azok az idők, amikor az értelmiség és a szakemberek egy markáns része a hátán hordta a Jobbikot? A Jobbik holdudvarába tartozó valódi tudósok, szakértők, szakmai tekintélyek, terméklétrehozók összesített számértéke ma nulla. Ha egy csapat Jobbikost kiraknánk egy roncstelepre a megfelelő szerszámokkal és azzal a feladattal, hogy építsenek egy vitorlás autót, csak leülnének a seggükre, és siránkoznának, hogy a büdös zsidók guberálásra kényszerítik őket, és mindez az Európai Unió hibája. Tudósok nélkül pedig nincs határrevízió, mert nincsenek tankok, nincsenek puskák, csak egy rakás nagyarcú, szomszédait köpködő hülyegyerek vagyunk. Műhold? Holdjáró? Processzor? Autó? Atomerőmű? Ágy? A Jobbik rendszerében ugyanúgy jambikus pentameterben mondják majd fel a külföld gyáraiban 12 órázó munkások a föld országainak fővárosait, mert a Jobbik, és a hozzá tartozó holdudvat biztos, hogy képtelen lesz magyar csúcstechnológiát, vagy akár csak bármilyen technológiát, innovációt, reformot, tulajdonképpen bármit világra segíteni, amihez nagyobb IQ kell, mint 60.



6. A Jobbik, és a gazdaság

Zavar a 80%-os adó? A Jobbik ez ellen képtelen lenne tenni bármit is. A komolyabb, gyakran indokolatlan államosítások mégtovább növelné a közszférát, tehát mélyülne a korrupció, mégtöbb adó kellene, hogy a valódi verseny híján szép lassan versenyképtelenné váló állami vállalatokat eltartsák, amelynek behajtásához az eddigieknél is nagyobb terrorra lenne szűkség. A Fidesz által elkövetett, emberiségellenes bűntettel felérő kasszabekötést, totalitárius behajtásokat, további, egyelőre elképzelhetetlenül félelmetes módokkal kellene kiegészíteniük. A normális, max harmad ekkora adót a Jobbik egyszerűen képtelen lenne elérni, a valódi, termékbirtokláson, terméklétrehozáson alapuló, egészséges kapitalizmust egyszerűen képtelenek
lennének megteremteni.



7. A Jobbik, és a család

A Jobbik szélsőségesen feminista programja a mai magyar szélsőségesen feminista jogrendszert csak tovább tetézné, tovább súlyosbítva ezzel a magyar nép népszaporulatát. A szlovákokat, románokat, cigányokat pedig úgy lehet elsősörban legyőzni, ha szaporodunk. A férfiak jelenleg nem érdekeltek a nőkkel való komolyabb kapcsolatokban. Szélsőséges feminista ideológia hatja át mind az Európai Birodalmat, mind a magyar csatlós-államot, ami attól sem riad vissza, hogy szélsőséges reklámokkal nem létező bűncselekményeket büntessen, amelyek feminista tálalású reklámjai például a nem létező családon belüli erőszakot szélsőséges férfigyűlölő propagandával, szétvert fejű nőkkel, gyerekekkel reklámozza. Elvitatja a férfiak alapvető emberi jogait pénzükhöz, ingatlanjaikhoz, gyermekeikhez, tisztességes bírósági eljárásukhoz, intézményesíti a fériak elleni erőszakot, a férfiak elleni jogi bűncselekményeket, kiiktatja a csládból a férfiakat, eltörli az apaságot. A Jobbik gőgösen asszisztál ehhez, nyíltan reklámozzák évek óta a legnagyobb találmányukat, az erőszaktevő férfiak sterilizálását,
válaszul a nemi erőszakokra, amelyet a szélsőséges, férfigyűlölő társadalmakban egy súlyos bűncselekménynek gondolnak. A nemi erőszak véleményem szerint egy nem létező bűncselekmény, legalábbis olyan formában, ahogy a Ma társadalmában kezeljük, nem az. Ha valaki valakit leitat, és megdug, az nem erőszak - ha valaki pedig valakit félholtra ver, és megdug, az pedig súlyos testi sértés. A férfiak alapvető emberi jogai helyett a Jobbik tovább építené a totális feminizmust, a férfigyűlöletet.  Ahelyett, hogy visszafizetné a férfiaknak az eddig kifizetett tartásdíjakat akár a forint inflálása révén is, érvénytelenítené a válópereket, megszűntetné az egyszülős modellt lehetővé tevő, gyermekeket a biológiai szüleiktől elszakító undorító és gusztustalan imperialista törvénykezést, visszamenőlegesen kárpótolná a jogsértést szenvedett férfiakat, a szélsőségesen nőpárti bírókat megvizsgálná és
elbocsájtaná, a Jobbik épp az ellenkezőjét teszi. Ma Magyarországon a férfigyűlölő mozgalmak, és a Fidesz után közvetlenül a Jobbik az elsődleges fenyegetés a család intézményére, és a magyar faj népszaporulatára nézve.



8. Az igazmondó Jobbik

Felmondjuk az államadósságot! Kilépünk az Európai Unióból! Oké. Két hónap múlva: Nem mondjuk fel az államadósságot, csak átütemezzük! Nem lépünk ki az Európai Unióból, csak módosítjuk a szerződéseket! Hogy holnap mit hazudik az arcodba a Jobbik, azt nem tudhatod. Valószínűleg annak megfelelően fognak az arcodba hazudni, hogy milyen médiumon keresztül közvetítik az ideológiájukat: egy árpádsávos lobogókkal teli tüntetésen, vagy épp valamelyik országos csatornán hallod -e. Ne is próbálj vitatkozni: ők sosem hazudtak, mindig is azt mondták, amit. A Jobbik világa egy érdekes duplagondol, amit a tábor precíz tökéletességgel, bolsevik módon képes védeni mindig, amikor az aktuális téma felbukkan. Konzekvens gondolkodásmód, meggyőzés? Minek? Egyszerűbb mindenkinek azt hazudni, amit hallani akar. A Jobbik a manipuláció mestere.



A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr756698753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.15. 14:16:23

Az emberek jórésze (plàne a jobbikosok) hihetetlenül naivak. Az pedig hogy őnàluk a hazafiassàg a neonâcista elvekkel egyenlő, azon meg se lepődjünk
Az egész bagâzs nem más mint egy csapat zakkant skinhead

Gerilgfx 2014.09.15. 14:33:42

@Humpfrey: fontosnak érzem tisztázni, hogy ebben a cikkben egyáltalán nem a nacionalista gondolkodásmódról és a skinheadekről ejtettem szót, egyáltalán nem kritizáltam a szélsőjobboldali gondolkodásmódot.

ha valaki skinhead, az egy dolog, ha valaki náci, az egy dolog, ha valaki homokos, liberális, akármi, az egy dolog.

én itt inkább kizárólag a jobbik, mint párt tevékenységét, megbízhatóságát, következetességét, elvhűségét, kormányképességét vizsgáltam, beleértve a tagok, szimpatizánsok működését.

ha egy párt mond valamit, legyen az bármilyen párt, akkor az számonkérhető kell, hogy legyen később is. ha a jobbik azt mondja, hogy ők kilépnek az euból, akkor az onnantól kezdve számonkérhető, és ha két hónappal később már azt mondják, hogy nem lépnek ki, akkor azzal egy párt hitelessége, legitimációja nullázódik függetlenül attól, hogy egy liberális, egy zsidó, egy náci, egy skinhead, vagy egy akármilyen pártról van szó.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.10. 23:28:43

Na akkor vegyük sorra.

"A Jobbiknak nincs programja"

amennyiben a kimondjuk-megoldjuk programra gondol a szerző,nos, rengeteg konkrétum van benne. Csak ki kell nyitni és bele kell olvasni.Persze könnyebb megspórolni az időt, és helyette kinyilatkoztatni...

"Jobbik programja nem fest egy átfogó képet arról, hogy pontosan milyen keret révén kísérelnék meg a pusztuló magyarság újraszervezését, mi biztosítaná a zavartalan átállást, mi lenne a biztosíték a sikeres, terméklétrehozó, szaporodó, boldog magyar emberek további sorsára."

összefogóan valóban nincs megfogalmazva, de a programpontokból kirajzolódik egyfajta kép. Ha gondolja a t. szerző, belemehetünk a részletekbe is. Kezdhetjük mondjuk a népességfogyás megállításánál.

"Bár a Fidesz az elmúlt 5 évben valódi program nélkül a Jobbik programpontjait hajtotta végre elég ineffektíven, botor dolog lenne azt hinni, hogy a Jobbik nagyságrendekkel sikeresebben végrehajtotta volna ezeket."

Ez egy bizonyítást/alátámasztást igénylő állítás.

"A Jobbik számára olyannyira nem fontos a szólásszabadság, hogy a Jobbikhoz kapcsolódó médiumok, például egyúttal a Barikád is kitiltja a nem tetsző kommentelőket egyfajta láncolatban, tehát az összes oldalon egyszerre megszabadulnak a számukra kellemetlen alakoktól."

Ez hol tapasztalható? mely oldalakon? ha a fészbúkra gondol a szerző, ott mindenki cenzúráz valamilyen mértékben, még a Puzsér is. Mindenki.

A Jobbik szimpatizánsai - beteg emberek MINDENHOL vannak, ez semmit sem jelent. kiragadott példák alapján általánosítani alattomos dolog.

Jobbik és az értelmiség - megint egy teljesen légbőlkapott állítás. Már a Jobbik programja is a magyar helyzet meglehető ismeretéről tanúskodik. (belemehetünk részletekbe itt is)

"A normális, max harmad ekkora adót a Jobbik egyszerűen képtelen lenne elérni, a valódi, termékbirtokláson, terméklétrehozáson alapuló, egészséges kapitalizmust egyszerűen képtelenek
lennének megteremteni. "

A kapitalizmus nem egyenlő a monetarista free-trade libertárius kapitalizmussal. Ezt a Jobbik valóban képtelen megteremteni, mivel nem is akarja megteremteni.

"A Jobbik gőgösen asszisztál ehhez, nyíltan reklámozzák évek óta a legnagyobb találmányukat, az erőszaktevő férfiak sterilizálását,
válaszul a nemi erőszakokra, amelyet a szélsőséges, férfigyűlölő társadalmakban egy súlyos bűncselekménynek gondolnak."

Ez valójában a cigányok ellen irányul, az USá-ban ugye csaknem minden erőszakolást a niggerek követnek el, hasonlóan Magyarországon a cigányokhoz. Ez egyébként helyeslendő, az ilyen agresszív állat ne is örökítse tovább a vadállati hajlamait.

A szerző tehát teljesen félreérti a Jobbikot itt.

"Ahelyett, hogy visszafizetné a férfiaknak az eddig kifizetett tartásdíjakat akár a forint inflálása révén is, érvénytelenítené a válópereket, megszűntetné az egyszülős modellt lehetővé tevő, gyermekeket a biológiai szüleiktől elszakító undorító és gusztustalan imperialista törvénykezést, visszamenőlegesen kárpótolná a jogsértést szenvedett férfiakat, a szélsőségesen nőpárti bírókat megvizsgálná és
elbocsájtaná"

Ezek a baromságok honnan vannak? miféle rejtett kútfőből merítődik itt az ihlet? :D a libertárius eszme és a manosphere ötvöződése?

Ha ez a sormérce, akkor a Jobbik jó úton látszik haladni.

A nyolcas pont színtiszta spekuláció, mellesleg rosszindulati feltételezések halmaza, bármiféle alap nélkül, ahogy ezt a cikkből már megszokhattuk.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, jut az ember eszébe.

Gerilgfx 2014.10.11. 01:30:51

@Nemzetstratégia:

köszönöm, hogy válaszoltál a cikkemre, bár láthatóan néhol megpróbáltad a benne leírtakat légbőlkapottnak, feltételezéseknek beállítani, holott mindketten tudjuk, hogy ami oda van írva, az igaz, máshol pedig, ahol tagadhatatlanul kipottyant a szög a zsákból, pedig elbagatelizálni próbáltad a leírtakat.

azt persze mindenképp becsülendőnek érzem, hogy válaszolni mertél/próbáltál, a legtöbb pártot, ha szidom, csak egy ,,kurva anyáddal'' intézi el a dolgot, szóval ez mindenképpen pluszpont, bár annyira azért nem, hogy elballagjak egy ikszet dobni - holott az eddigi években ezt megtettem, mint már említettem is.

no de nézzük csak szépen sorjában:

,,
amennyiben a kimondjuk-megoldjuk programra gondol a szerző,nos, rengeteg konkrétum van benne. ''

mondjuk egy konkrétumot például ideírhattál volna, nyilván nem véletlen, hogy ezt nem tetted meg. lehet, hogy csak én vagyok túl analitikus, mérnöki gondolkodású, és mármár szinte logaritmikus végrehajtást várok el egy programtól, legyen az számítógépes program vagy pártprogram, de nekem ez így kevés :D

,,összefogóan valóban nincs megfogalmazva, de a programpontokból kirajzolódik egyfajta kép''

számomra csak ,,most aztán nagyon forradalmiak leszünk, de azt még mi sem tudjuk, hogy hogyan'' lózungok rajzolódtak ki.

,, Ez egy bizonyítást/alátámasztást igénylő állítás.''
mi, hogy a fidesz a jobbik programját másolta? háromcsapás törvény, keleti nyitás, közmunkaprogram? ezek tények.

,,Ez hol tapasztalható? mely oldalakon? ha a fészbúkra gondol a szerző, ott mindenki cenzúráz valamilyen mértékben, még a Puzsér is. Mindenki.''

pl a facebookon, de mivel mindenki (....) akkor én is (...). dehát tanárnéni, ő is beszélgetett! ő sem csinálta meg a házi feladatot! micsoda gyerekes kifogás ez?

,,kiragadott példák alapján általánosítani alattomos dolog''

ezek nem kiragadott példák, hanem pontosan ilyen szellemi nívón állnak a jobbik szimpatizánsai. gyakorlatilag mind ilyen. persze biztos van kivétel valahol, az engem pont nem talál meg.

,, A kapitalizmus nem egyenlő a monetarista free-trade libertárius kapitalizmussal. Ezt a Jobbik valóban képtelen megteremteni, mivel nem is akarja megteremteni.''

akkor lényegében a gazdasági koncepció megegyezik a fidesz és az mszp gazdasági koncepciójával: a jobbik esetén is marad a túlfújt, erős állami irányítás alatt álló hivatali rendszer, a 800 ezer köztisztviselő, aki a létezésén túlmenően semmit nem ad, nem lesz itt technológia, innováció, értelem, csak 80%-os adó, piros-fehér karszalaggal parádézó, immáron köztisztviselővé változott hülyegyerekekkel együtt, akik részben a régi majmokat váltják le.

olyan gazdaság még nem született, ami hatékony lett volna, hogy közben állami csókosok pumpálták ki a munkásokból az utolsó fillért is, semmivel sem jobb ez annál, mintha külföldi érdekkörök csinálnák ugyanezt. az átlagember mind a jobbik, mind a fidesz, mind a többi idióta országlása esetén ugyanúgy rabszolga lesz, és ezt a te erre a pontra írt véleményed világosan szentesíti, sőt, fel is magasztalja, előnyként feltűntetni kívánva az állami harácsolást, sőt, megideologizálva.

,,Ez valójában a cigányok ellen irányul, az USá-ban ugye csaknem minden erőszakolást a niggerek követnek el, hasonlóan Magyarországon a cigányokhoz. Ez egyébként helyeslendő, az ilyen agresszív állat ne is örökítse tovább a vadállati hajlamait.''

ez nem a cigányok ellen irányul, hanem az egész férfi-társadalom ellen, a józan ész ellen, és az alapvető emberi jogok ellen.

,,Ezek a baromságok honnan vannak? ''

baromságok? ez az én véleményem. mégis honnan lennének, a cionisták kézikönyvéből diktálták? szerintem meg a ,,programotok'' a baromság, na? :D

,,A nyolcas pont színtiszta spekuláció''

államadósság:

jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/az_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g-t%C3%B6rleszt%C3%A9s_%C3%BAjra%C3%BCtemez%C3%A9s%C3%A9t_javasolja_a_jobbik

vs.

komlomedia.hu/hir.php?hir=2682#sthash.AcNZ3yDb.dpbs

euból kilépés:

www.old.szentkoronaradio.com/printable/node/123421

vs.

sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/91043/

,, Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, jut az ember eszébe. ''

nekem is, csak nekem rólad jutott ez az eszembe :D

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.11. 10:58:09

"mondjuk egy konkrétumot például ideírhattál volna, nyilván nem véletlen, hogy ezt nem tetted meg."

Persze hogy nem tettem meg, vártam hogyha valami szúrja bögyödet csak előhozod, de semmi gond, nézzük ha már szó esett róla, a Jobbik népesedési programját ("Kimondjuk-megoldjuk", 28. old):

"10 lépéssel megoldjuk"

1. Áfacsökkentés. A leendő Jobbik-kormány csökkenteni fogja a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját, mégpedig radikális mértékben. Ez olyan, viszonylag biztonságos gyermekvédelmi módszer, amely a direkt kifizetések és szociális
transzferek helyett a valóban az utódokhoz kerülő cikkek útját könnyítik meg.
2. Otthonteremtés. Talán legfontosabb pontként (és a fiatalok kivándorlása elleni küzdelem során is felhasználható módon) a Jobbik államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési és -vásárlási programot alakított ki. Mivel az ország
elhagyásának egyik fő oka a saját otthon megszerzésének szinte lehetetlen volta, egy olyan rendszer, amelyben szigorúan magyar kivitelezők és beszállítók vennének részt új bérlakások kialakításában, forradalmi hatással bírna. Ugyanez igaz arra is, ha az állam üresen maradt, elhagyott otthonokat vesz meg bérlakás céljára, és azt magyar vállalkozókkal újíttatja
fel. Miután egy beköltöző család pár évig a piaci ár töredékéért bérelhet egy újabb vagy az első gyermek vállalására is alkalmas méretű lakást, végül bekerülési érték körül, teljes körűen kamattámogatott, az állam által felügyelt hitellel meg is vásárolhatná életterét.
3. Élelmiszer-ellátás. Egy családellátó szolgálat keretein belül közvetítő, árdrágító cégek nélkül juttatnánk el a magyar családokhoz az egészséges magyar élelmiszereket (leginkább az alapvetőeket, zöldségeket, gyümölcsöket), szervezett formában, világhálós rendelési lehetőséggel kibővítve, havi szinten több ezer forintot spórolva minden érintettnek.
4. Szociális kártya. A szociális kártya országos szintű bevezetésével elérnénk, hogy a nekik szánt pénz valóban a gyerekekhez jusson el, és ne a szülők gyermeknevelést nem érintő igényeire vagy szenvedélyekre fordítódjon. A szociális
bolthálózatban kizárólag magyar termékeket lehetne vásárolni, amellyel ezáltal a magyar vállalkozások és ipar piaclehetőségeit
bővítenénk, így teremtve munkahelyeket.
5. Családtervezés. Átalakítanánk a családi pótlék rendszerét, megfékezve a megélhetési gyermekvállalást és támogatva a felelős családtervezést. A pótlék rendszerét oly módon alakítjuk át, hogy a szülőnek csak 18 éves kortól folyósítanánk, a 3. gyermek után már csak adókedvezmény formájában. Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek, a segélyt és a családi pótlékot egyaránt szociális kártyára utalva kapják meg. A családtámogatási rendszert a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé tesszük.
6. Anyabarát munkahelyek, óvodai és bölcsődei férőhelyek. Az anyák helyzetének javítása, számukra rugalmas munkahelyek teremtése csak központi segítséggel képzelhető el, és megszüntetnénk azt a tarthatatlan állapotot is, mely szerint az átlagos európai országokban kétszer-négyszer több anya dolgozhat részmunkaidőben, mint hazánkban. Mivel ez igaz a környező országokra is, ezt a kérdést nem lehet pusztán gazdasági fejlettségtől függővé tenni. A közszférában a gyermeket nevelő állami alkalmazottak részére kötelező lesz felajánlani a rugalmas, részmunkaidőben való foglalkoztatást.
Ezt a továbbiakban kiterjesztjük a versenyszférára is. Javítani fogunk a bölcsődei és óvodai férőhelyekkel kapcsolatos tarthatatlan hiányon. Annak érdekében, hogy a felsőoktatásban tanuló fiataloknak ne kelljen választani a tanulás és a gyermekvállalás között, kialakítunk egy családbarát felsőoktatási szolgáltatást, közös kollégiumi elhelyezéssel, gyermekek után járó juttatásokkal, bölcsődei vagy kimondottan az intézményen belüli babaszoba kialakításával.
A munkavégzők számára többműszakos bölcsődék rendszerét alakítjuk ki, a bölcsődék igény szerinti – munkaidőhöz igazodó – nyitva tartásának biztosításával.

7. Magzatvédelem. Az orvosi és a keresztény etika szempontjából is elfogadható magzatvédelmi törvényt alkotunk.
Egyúttal társadalmi programot indítunk a hazánkban a nemzetközi átlagot jócskán meghaladó abortuszok okainak feltárására, azok hatékony megelőzésére és számának visszaszorítására, az anyák és leendő anyák segítésére, támogatására.
8. Lombikbébiprogram. A meddőség népbetegség, így kiemelt eszközökkel támogatnánk azon elszánt fiatalok harcát, akik a nehézségek és az esetleges egészségügyi akadályok ellenére is gyermeket vállalnának. Ez által több ezerrel több
gyermek születhet meg évente.

(folyt)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.11. 11:32:48

9. Földprogram. Népesedési földprogrammal céloznánk meg azon négy régiónk újranépesítését, amelyek bár az EU leginkább elmaradottabb vidékei közé tartoznak, páratlan természeti adottságaik révén alkalmasak a belátó vidéki életmód és gazdálkodás folytatására. Javaslatcsomagunk lényege szerint az érdeklődő fiatalok földterülethez juthatnának vidéken, ahol haszonbérlet fejében vállalnák két-három gyermek világra hozatalát – ehhez pedig számtalan formában kaphatnak külső segítséget a védőnőtől a mezőőrön át a helyi piacokra történő bejutás megkönnyítésééig. Támogatjuk, hogy a lehető legtöbb magyar család egy forintos áron juthasson házhoz olyan vidéken, ahol tömegesen lelhetők fel elhagyatott tanyák, melyek lassan az enyészeté lesznek. Természetesen a szükséges gazdaságfejlesztési források idecsatornázásával és a közbiztonság szavatolása által érhető el, hogy sok olyan honfitársunk kezdhessen új életet, aki elvágyódik a nagyvárosokból.

10. Szülői életjáradék. Ennek alapgondolata, hogy a gyermekvállalást és nevelést tegyük nyugdíjszerző tevékenységgé, vagyis a felnőtt és munkába állt gyermekek jövedelemadójának egy meghatározott százalékát közvetlenül a szüleik nyugdíjának kiegészítésére utalják át. Mivel azonban éppen a családi adókedvezmények miatt – amit a leendő Jobbikkormány is meg fog tartani – a gyermeket nevelő családfenntartók befizetett személyi jövedelemadója csökken, szükséges annyiban pontosítani: nem a befizetett, hanem kedvezmények nélkül számított adókötelezettség meghatározott részéről van szó. Ezt a rendszert szükséges az alaptörvényben is garantálni, vagyis nem csupán a mostani nyugdíjasokon kellene ezáltal segíteni, hanem egyúttal ösztönöznénk a mai párokat, a mai fiatalokat a felelős gyermekvállalásra és -nevelésre, amely idős éveik öngondoskodásának legbiztosabb forrása. A szülőtámogatási életjáradék hangsúlyozottan a dolgozó gyermek szüleinek nyugdíját támogathatja, saját adóbefizetései közvetlen átcsoportosításával.

________

Ezek nagyrésze a legteljesebb konkrétum. Nyilván az adott helyzet dönti majd el hogy milyen technikai részletekkel kerüljenek megvalósításra, senkinél nincs a bölcsek köve hogy pontosan ezredszázalékra mindennel képben legen, ilyet elvárni ostobaság.

"mi, hogy a fidesz a jobbik programját másolta?"

Nem, hogy "botorság azt hinni hogy a Jobbik sikeresebben hajtotta volna végre ezeket". Ezt alá kell támasztani. Hasraütve ilyet bármikor ki lehet jelenteni.

"számomra csak ,,most aztán nagyon forradalmiak leszünk, de azt még mi sem tudjuk, hogy hogyan'' lózungok rajzolódtak ki."

Mivel a Jobbik programja elég sok megfogható intézkedést tartalmaz, ezért érzékcsalódás ami számodra kirajzolódik. :)

"pl a facebookon, de mivel mindenki (....) akkor én is (...). dehát tanárnéni, ő is beszélgetett! ő sem csinálta meg a házi feladatot! micsoda gyerekes kifogás ez?"

Nem, az, mivel a "szólás- és véleményszabadságot" nem tekintem önmagban vett abszolút értéknek. Én például még nem cenzúráztam a blogomon (és e jó szokásom meg is tartom, hacsak valami közbejön), de ettől még elismerem és elfogadom, hogy lehetnek olyan helyzetek, ahol ez szükséges. Minden esetet egyedi alapon kell megítélni.

"ezek nem kiragadott példák, hanem pontosan ilyen szellemi nívón állnak a jobbik szimpatizánsai. gyakorlatilag mind ilyen. persze biztos van kivétel valahol, az engem pont nem talál meg."

Hát most megtalált :) egyébként meg próbálkoztál már fidesz- vagy mszp- stb fórumokon? Ott milyen élményeid voltak? :D

Hint: egyik párt szavazóközönsége sem akadémikusokból áll. Az átlag IQ 100 pont, és ez bizony elég kevésnek tűnik annak, akinek pl. 130 (amely még mindig nem olyan hűdemagas, az mondjuk 140-150-től kezdődik).

Egyébként továbbra is várom hogy a fácsén kívül milyen fórumokon próbálkoztál, mert magam is kíváncsi lennék rá. Én ugyanis egy fészen kívüli jobbikos fórumot egyet sem ismerek. (A jobbegyenesen kívül)

"a jobbik esetén is marad a túlfújt, erős állami irányítás alatt álló hivatali rendszer(...)"

A mai magyar állam kevéssé hatékony, nehézkes, bürokratikus, de. A nehézkes államra nem az állam visszaszorítása /fölszámolása a megoldás, hanem annak hatékonyabbá tétele. Az államban rengeteg konstruktív lehetőség van, amit csak ki kell használni. Hiba lenne a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni, valamiféle libertárius idea ("pl. "éjjeliőr-állam") nevében.

"olyan gazdaság még nem született, ami hatékony lett volna, hogy közben állami csókosok pumpálták ki a munkásokból az utolsó fillért is"

A korrupciót vissza lehet szorítani. Ezt megtették Szingapúrban, Hong-Kongban, de megtették számos nyugati országban is. Nem kell úgy tenni, mintha a magyar korrupció előtt a világon sehol nem lett volna ilyen. Megvannak erre a bevált módszerek.

(folyt)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.11. 11:47:17

"ez nem a cigányok ellen irányul, hanem az egész férfi-társadalom ellen, a józan ész ellen, és az alapvető emberi jogok ellen."

:D Alapvető emberi jog hogy erőszakolhass? Egyébként meg alapvető különbség van aközött hogy az utcán elkapnak valakit, és megerőszakolják, meg aközött hogy egy nő erőszakot kiált, csak meg berúgva hagyta hogy valaki rámásszon. A kettőt szétkülönböztetni technikai részletkérdés, az első nyilván megérdemelné e büntetést, míg az utóbbi nem. Attól hogy a nők egy (igen csekély) része ezzel visszaél, maga a probléma igenis valós.

A jobbikos és a komlómédiás cikk nem zárj ki egymást, mindkettő hasznos nyomásgyakorló eszköz lehet.

Az EU-t illetően és a mozgástér tekintetében nyilván a falig kell elmenni, szerintem sem kell *rögtön, azonnal* kilépni, csak ha nincs más lehetőség. Ezt egyébként a jobbikosok többször elmondták még 2010 előtt is, a nyúlfaroknyi sajtóközleményekbe az ilyen nüanszok nyilván nem férnek bele.

....

Ja és utoljára még elmondhatnád, hogy ha nem így, akkor hogy képzeled fölvirágoztatni Magyarországot. Attól hogy az államot fölszámolod, csak káoszt, anarchiát idézel elő.

Dzsentrisvihák 2014.10.11. 16:53:39

Röviden, tömören: Kedves posztoló, hülye vagy.

Gerilgfx 2014.10.11. 18:54:35

@Dzsentrisvihák: sajnos nem lehet mindenki akkora géniusz, mint te

Gerilgfx 2014.10.11. 19:06:24

@Nemzetstratégia: alapvető emberi jog a tisztességes bírósági eljáráshoz való jog, a bűncselekmény (?) mértékének megfelelő büntetéshez való jog, a törvény előtti egyenlőség, a jog a szülővé váláshoz, szaporodáshoz, a gyerekekhez, a magántulajdonhoz, és a magánvagyonhoz való jog.

nemi erőszak, családon belüli erőszak, olyan formában, ahogy azt a szélsőséges feminista és férfigyűlölő társadalmunk és jogrendszerünk elképzeli, nem létezik.

,,A jobbikos és a komlómédiás cikk nem zárj ki egymást''
tehát akkor hazudjunk mindenkinek azt, ami neki tetszik, így mindenki ránk szavaz. akkor ez még mindig csak egy fidesz 2.0

,,Ja és utoljára még elmondhatnád, hogy ha nem így, akkor hogy képzeled fölvirágoztatni Magyarországot.''

talán kissé szűkös lenne a hely mindezt egy pár ezer sorra limitált kommentzónában elmondani, de abban biztos vagyok, hogy a 800ezer üldögelőnk etetése felesleges. a köztisztviselők legalább 90%-át el kell bocsájtani, és nem, nem kell felvenni újabb idiótákat helyettük.

ezzel párhuzamosan az állami beruházások 95%-át is le kell állítani, és az adót 1-2%-ra csökkenteni a jelenlegi 75-80%-ról, áfát, szja-t pedig teljesen megszüntetni.

mielőtt jönne a hülyeség, hogy jaj, dehát akkor ki tanít meg, meg ki ír fel nekem penicilint, hát kétlekszépen, az oktatásügy is elmegy tized ennyi emberrel, a többi alapítson magániskolákat (ha több marad otthon, ki lehet belőle fizetni) - aztán akkor majd a leghulladékabb iskolák, és a legalkalmatlanabb tanárok kihullanak.

ugyanez az orvosokkal, csináljon mind magánpraxist, legyen hatóságilag árszabályozva, és akkor majd a hulladék orvosok kipusztulnak, a jó orvosok meg miliomosok lesznek, állami kézben pedig maradjon az életmentő műtétek elvégzése, és semmi más.

az, hogy itt mindenki a kényelmes, lazulós állami munkahelyen fog szarni a tényleges munkát végzők adójából a továbbiakban is, azt kurva gyorsan el kell felejteni, mert még a végén egyszer jön valamilyen ténylegesen demokratikus mozgalom, ami a fideszes, jobbikos, mszp-s akarnokokat egyszerűen felhúzkodja a fára a hivatalnokaikkal együtt, és akkor mi lesz? tömegsírok?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.11. 21:02:00

@Gerilgfx: Mivel szinte kizárólag a jogi fonalat vetted fel, ezért fölteszem a többi kérdésben elismerted a vereséget. Semmi gond, csak nyilvánvalóvá tettem ezt.

"nemi erőszak, családon belüli erőszak, olyan formában, ahogy azt a szélsőséges feminista és férfigyűlölő társadalmunk és jogrendszerünk elképzeli, nem létezik."

Egyrészt a Jobbik nemi erőszakról és nem családon belüli erőszakról beszél, ami különbség, másrészt meg "ahogy a mai feminista férfigyűlölő rendszer elképzeli", bizonyítandó állítás hogy a Jobbik pont úgy képzeli el, mint szélsőliberálisok... LOL

"tehát akkor hazudjunk mindenkinek azt, ami neki tetszik, így mindenki ránk szavaz. "

A hazugság amikor egymással szembemenő dolgokat állít valaki. Ez a két dolog megfelelhet egy adott folyamat két állomásának: 1) az EUn belül változtatást elérni próbálni, 2) ha ez nem sikerült, akkor köszönjük ennyi, kilépni.

Tömegsírok akkor lesznek ha eltörlöd a szociális juttatásokat, mert akkor egy héten belül a szegények föl fognak lázadni, és polgárháború lesz. Ja meg persze éhhalál, mivel nem lesz miből kenyeret venni.

Káosz, anarchia. A munkanélküliség NEM szűnne meg, a munkanélkül maradottak választhatnak hogy vagy megdöglenek, vagy föllázadnak, elég gyorsan el fogják dönteni hogy melyiket válasszák.

Az általad vizionált rendszert egy hónapon belül elsöpörnék.

Mégegyszer elmondom: mostani magyar állammal elég sok baj van, de a rosszul működő államra NEM az állam fölszámolása a megoldás, hanem a hatékony állam kialakítása. Ostobaság a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni.

Amiket mondtál, egyes részleteiben egyet lehet velük érteni, de ez olyan, mint amikor valaki fejszével próbál ablakot pucolni. Túl drasztikus.

Hogy az államszervezetet megbízhatóvá, átláthatóbbá és hatékonyabbá tegyük, ahhoz rendszerszintű ismeret kell, nem pedig az hogy kivágjuk az utcára a 90%-ot.

Végső megoldásként a te ötletedet biztos nem lehet támogatni. Valamiféle ehhez hasonlót mint átmenetet el lehet képzelni, de azt sem így.

"kényelmes, lazulós állami munkahelyen"

A másik véglet meg a magánszféra, ahol egyik napról a másikra magyarázat nélkül kibaszhatnak az utcára, mert csak. Mo-n munkavállalói jogok nem léteznek, Matolcsy számolta föl végleg őket. Németországban, Svájcban, Franciaországban a szakszervezetek erősen beleszólnak a vállalat irányításába, nálunk a gyarmaton meg kuss a nevük. Hát így nem működik.

Nem lehet mindenkit magára hagyni, hogy majd az "ögondoskodás" jegyében csak csinál valamit. Vagy éhen fog halni (egyszerűen nincs annyi munkahely mert MUNKANÉLKÜLISÉG van), vagy pedig föllázad és elsöpri a rendszert.

Gerilgfx 2014.10.11. 21:44:13

@Nemzetstratégia:

,,Mivel szinte kizárólag a jogi fonalat vetted fel, ezért fölteszem a többi kérdésben elismerted a vereséget.''

brutálisan téves következtetés.
még nem értem rá válaszolni.

(és a hozzászólásod többi részére sem. majd valamikor a napokban...)

Gerilgfx 2014.10.11. 22:39:22

@Nemzetstratégia:

,,1. Áfacsökkentés. A leendő Jobbik-kormány csökkenteni fogja a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfáját''

na ne! kiságynak? máris rohanok gyereket gyártani!

,,mégpedig radikális mértékben''

nem ám eltörli, érted. csökkenti. számok persze sehol. gondolom a radikális mérték az olyan 1% körül lehet

,,Ez olyan, viszonylag biztonságos gyermekvédelmi módszer.''
szóhoz sem jutok :D

a Jobbik államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési és .... érték körül, teljes körűen kamattámogatott, az állam által felügyelt hitellel meg is vásárolhatná életterét. ''

ezt rákosiék már egyszer kitalálták. de semmi gond, úgyis tetszik a szomszéd háza, majd kedvezményesen fel is vásároltatom mindjárt.

,,Élelmiszer-ellátás. Egy családellátó szolgálat keretein belül közvetítő, árdrágító cégek nélkül juttatnánk el a magyar családokhoz az egészséges magyar élelmiszereket''

odateleportáljuk. nem odaviszik, a rohadt árdrágítók, hanem odateleportálnak!

,,
(leginkább az alapvetőeket, zöldségeket, gyümölcsöket), szervezett formában, világhálós rendelési lehetőséggel kibővítve''
oh ne, hát internet is lesz? :D

,,Szociális kártya. ''
ugye, az üdülési csekk is mekkora siker volt! tetézzük is be a dolgot!

,,A szociális bolthálózatban kizárólag magyar termékeket lehetne vásárolni''
nemzeti szociálisbolt

,,amellyel ezáltal a magyar vállalkozások és ipar piaclehetőségeit
bővítenénk, ''
nem, az megdöglik az adódtól, amit a program megvalósításáért cserébe kell beszedni tőle

,,így teremtve munkahelyeket.''
így teremtve mégtöbb köztisztviselőt, aki érdemi munka nélkül üldögél.

,,Családtervezés.''
megírjuk a simset államilag.

,,...a 3. gyermek után már csak adókedvezmény formájában''

tipikus 22-es csapdája. mikor már annyi pénzed van, meg annyi gyereked, hogy már úgy se kell, kedvezményt kapsz. aha.

,,Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek''

konkrétumok? számok?

,,a segélyt és a családi pótlékot egyaránt szociális kártyára utalva kapják meg. ''
amit majd gondolom a szociális kártyaolvasóban lehet leolvasni egy kedves szociális bácsi segítsége mellett, amit majd egy kedves nemzeti informatikus vállalkozó csinál meg nyugati processzorral havi 800 millióért...

vagy nem? valószínűleg de, hisz konkrétumok itt sincsenek.

,,A családtámogatási rendszert a nyugdíjrendszerhez hasonlóan inflációkövetővé tesszük,,

ettől majd biztos családot alapít mindenki. ja, hogy addigra már családot kell, hogy alapítson...

,,Anyabarát munkahelyek, óvodai és bölcsődei férőhelyek. Az anyák helyzetének javítása, számukra rugalmas munkahelyek teremtése csak központi segítséggel képzelhető el, és megszüntetnénk azt a tarthatatlan állapotot is, mely szerint az átlagos európai országokban kétszer-négyszer több anya dolgozhat részmunkaidőben, mint hazánkban.
''
feminizmus ismét csak sehol. eddig talán szarráverték az anyákat az óvodákban és a bölcsödékben, de mostantól nem fogják.

elképzelem, ahogy a magyar terhes anya sugárhajtóművet tervez, szigorúan részmunkaidőben, miközben a windowst nem bírja feltelepíteni.

,,A közszférában a gyermeket nevelő állami alkalmazottak részére kötelező lesz felajánlani a rugalmas, részmunkaidőben való foglalkoztatást.''

ez nagyon jó, persze szigorúan az én adómból. amit majd 80%-ról 85%-ra emelünk gyorsan, hogy az állami alkalmazott-anya rugalmas részmunkaidőben üldögeljen belőle

,,Ezt a továbbiakban kiterjesztjük a versenyszférára is''
sebaj, ha a sugárhajtómű nem megy, kapálni attól még lehet, nem?

,,Javítani fogunk a bölcsődei és óvodai férőhelyekkel kapcsolatos tarthatatlan hiányon. ''
még 2-3% adó kell?

,,Annak érdekében, hogy a felsőoktatásban tanuló fiataloknak ne kelljen választani a tanulás és a gyermekvállalás között, kialakítunk egy családbarát felsőoktatási szolgáltatást, közös kollégiumi elhelyezéssel, gyermekek után járó juttatásokkal, ''

juj de szupi lesz, és ha valaki az immár 95% fölé kúszott adót esetleg nem fizeti meg, azt agyonlövitek? mert senki se tudja, az itt leírt rendszer ezen a ponton már össze is omlott.

,,A munkavégzők számára többműszakos bölcsődék rendszerét alakítjuk ki, a bölcsődék igény szerinti – munkaidőhöz igazodó – nyitva tartásának biztosításával.''
de most komolyan, akkor már a lakosság 50%-a köztisztviselő lesz, vagy mi?

számok persze nincsenek. hisz akkor kiderülne, hogy az államadósság az első pár hónap után 3-400%-ra kúszna...

Gerilgfx 2014.10.11. 22:43:01

,,7. Magzatvédelem. Az orvosi és a keresztény etika szempontjából is elfogadható magzatvédelmi törvényt alkotunk. Egyúttal társadalmi programot indítunk a hazánkban a nemzetközi átlagot jócskán meghaladó abortuszok okainak feltárására''

milyen szép is lesz, amikor a sok önmagát teherbebaszató középiskolás ringyó hirtelen illegálisan lesz kénytelen abortuszt végeztetni magán, hogy aztán szép kis eséllyel soha többé ne lehessen se gyereke, és talán bele is haljon.

MEGJEGYZEM, nem értek egyet az abortusszal, mint olyannal.

,,azok hatékony megelőzésére és számának visszaszorítására, az anyák és leendő anyák segítésére, támogatására.''

a nők, a nők, a nők... a lényeg, hogy a jobbik programjában nincs feminizmus!

,,Lombikbébiprogram. A meddőség népbetegség, így kiemelt eszközökkel támogatnánk azon elszánt fiatalok harcát''
az elszánt fiatal 50 éves nő, akinek az utolsókat kettyengi a biológiai órája. de legalább elszánt. és akkor ezt majd most támogatni fogjuk!

,,akik a nehézségek és az esetleges egészségügyi akadályok ellenére is gyermeket vállalnának.''
az nem zavarja vajon a jobbikot, hogy ez már rég így van?

,,Ez által több ezerrel több gyermek születhet meg évente.''
dehát ez már vagy 20 éve így van...

Gerilgfx 2014.10.11. 22:54:03

@Nemzetstratégia:

,,Földprogram. Népesedési földprogrammal céloznánk meg azon négy régiónk újranépesítését, amelyek bár az EU leginkább elmaradottabb vidékei közé tartoznak, páratlan természeti adottságaik révén alkalmasak a belátó vidéki életmód és gazdálkodás ... fejében vállalnák két-három gyermek világra hozatalát – ehhez pedig számtalan formában kaphatnak külső segítséget a védőnőtől a mezőőrön ''

menj vidékre kapálni, szülj, lesz védőnő meg mezőőr. mennyibe fog ez a baromság nekem kerülni? számok?

,,magyar család egy forintos áron juthasson házhoz olyan vidéken, ahol tömegesen lelhetők fel elhagyatott tanyák, melyek lassan az enyészeté lesznek. ''

tessék. mehetsz a hivatalba, hogy kell neked az X elhagyatott tanya egy egész ezer forintért. nahát, minő meglepetés, már a tied is.

,,Természetesen a szükséges gazdaságfejlesztési források idecsatornázásával''
ami megint csak mennyibe kerül? milyen források? honnan vannak? ki fizeti? mennyi pénzt jelent ez? ki csatornázza ide? hogy csatornázza ide?

,,Szülői életjáradék. Ennek alapgondolata, hogy a gyermekvállalást és nevelést tegyük nyugdíjszerző tevékenységgé''
már megcsinálták.

,,Mivel azonban éppen a családi adókedvezmények miatt – amit a leendő Jobbikkormány is meg fog tartani''

adózz 95%-ot, de ha szülsz, kapsz kedvezményt, magyar

,,családfenntartók befizetett személyi jövedelemadója csökken, szükséges annyiban pontosítani: nem a befizetett, hanem kedvezmények nélkül számított adókötelezettség meghatározott részéről van szó''

tehát akkor végülis itt semmi sem biztos, csak az adó, ami ezentúl mostmár pártprogram szintjén is érthetetlenül van megfogalmazva.

,,Ezt a rendszert szükséges az alaptörvényben is garantálni, vagyis nem csupán a mostani nyugdíjasokon kellene ezáltal segíteni, hanem egyúttal ösztönöznénk a mai párokat, a mai fiatalokat a felelős gyermekvállalásra és -nevelésre''
csinálj 10 gyereket, pityu. nneeeem?!!? majd ha 70 éves leszel, megbánod!

Gerilgfx 2014.10.11. 23:07:06

,,Ezek nagyrésze a legteljesebb konkrétum''
mondjuk szám az egyikben sincs, konkrét intézkedések sincsenek leírva, valaki utópikus vágyálma, amiben korlátlan erőforrások állnak rendelkezésre pocaklakó minimanók gyártására korlátlan védőnökkel, amit a korlátlan adóból fizetünk ki.

,,Nyilván az adott helyzet dönti majd el hogy milyen technikai részletekkel kerüljenek megvalósításra''

ennél még az is sokkal reálisabb, és megvalósíthatóbb, kézzel foghatóbb, számonkérhetőbb cél lenne, hogy embert küldjünk a holdra.

,,senkinél nincs a bölcsek köve hogy pontosan ezredszázalékra mindennel képben legyen. ilyet elvárni ostobaság.''

így van, a lényeg a homályos célozgatások, utalgatások, konkrétumok nélküli képzelgések. aki nem ért ezzel egyet, az ostoba.

,,Ezt alá kell támasztani. Hasraütve ilyet bármikor ki lehet jelenteni''

az előző hozzászólásaimban már szerepel a már megcsinálták kifejezés ugye...

,,Mivel a Jobbik programja elég sok megfogható intézkedést tartalmaz, ezért érzékcsalódás ami számodra kirajzolódik. :)''

íjjj, látod, milyen ügyesen megfogtam őket? (=

,,Nem, az, mivel a "szólás- és véleményszabadságot" nem tekintem önmagban vett abszolút értéknek. ''

sztálin sem tekintette annak.

,,Én például még nem cenzúráztam a blogomon (és e jó szokásom meg is tartom, hacsak valami közbejön), de ettől még elismerem és elfogadom, hogy lehetnek olyan helyzetek, ahol ez szükséges.''

így van, például az önellentmondó jobbikos interjúk linkelése egy ilyen helyzet, ahol ez szűkséges.

,,Minden esetet egyedi alapon kell megítélni.''

a bíróság is így működik.

,,Hát most megtalált :) egyébként meg próbálkoztál már fidesz- vagy mszp- stb fórumokon? Ott milyen élményeid voltak? :D''

természetesen igen. helyesírási hiba ott is 4-5 db van szavanként, de legalább nem nézi ki belőlük az ember, hogy gumi talpú papucsban bugylibicskákkal elmennek elfoglalni romániát

,,egyik párt szavazóközönsége sem akadémikusokból áll. Az átlag IQ 100 pont, és ez bizony elég kevésnek tűnik annak, akinek pl. 130 (amely még mindig nem olyan hűdemagas, az mondjuk 140-150-től kezdődik).''

azért az ember azt hinné, hogy az érettségin átmentek

,,Egyébként továbbra is várom hogy a fácsén kívül milyen fórumokon próbálkoztál, mert magam is kíváncsi lennék rá. Én ugyanis egy fészen kívüli jobbikos fórumot egyet sem ismerek. (A jobbegyenesen kívül)''

a különböző jobbikos izébizék facebookos oldalai - pl barikád, ahol a birkákat fürösztik.

,,A mai magyar állam kevéssé hatékony, nehézkes, bürokratikus, de. ''
...de a jobbik programja szerint mégnagyobb, mégbürokratikusabb, mégdrágább lesz.

,,A nehézkes államra nem az állam visszaszorítása /fölszámolása a megoldás, hanem annak hatékonyabbá tétele. ''
ezért kell kirúgni a köztisztviselők kvázi 90%-át. például.

,,Az államban rengeteg konstruktív lehetőség van, amit csak ki kell használni. Hiba lenne a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni, valamiféle libertárius idea ("pl. "éjjeliőr-állam") nevében.''

ebben a fürdővízben sajnos nincs gyerek.

,,A korrupciót vissza lehet szorítani. ''
hogy szorítod vissza az állami korrupciót, miközben a javak 80%-ának elosztását az állam végzi?

,,Ezt megtették Szingapúrban, Hong-Kongban''
akkor ezért égnek a barikádok hongkong utcáin már a második hete :D

,,de megtették számos nyugati országban is.''
az állam felének kivágása mellett, igen.

,, Nem kell úgy tenni, mintha a magyar korrupció előtt a világon sehol nem lett volna ilyen. Megvannak erre a bevált módszerek.''

vannak hát. úgy hívják, indoklás nélküli elbocsátás. kissé sokba fog kerülni a sok papírt kinyomtatni, de én azért bízok benne, hogy sikerülni fog.

Gerilgfx 2014.10.11. 23:25:00

@Nemzetstratégia:

,,bizonyítandó állítás hogy a Jobbik pont úgy képzeli el, mint szélsőliberálisok... LOL''

ott van a programban: nők így, nők úgy, anyák így, anyák úgy... te szúrtad be. lahl.

,,A hazugság amikor egymással szembemenő dolgokat állít valaki. ''
tehát a nem lépünk ki az unióból, és a kilépünk az unióból az nem két egymással szembemenő dolog a jobbik meghasadt tudatában.

,,ha ez nem sikerült, akkor köszönjük ennyi, kilépni.''
még a saját ideológiájuk mellett sem mernek annyira kiállni, hogy nyíltan a kilépés mellett kampányoljanak. micsoda megbízható banda lehet!

,,Tömegsírok akkor lesznek ha eltörlöd a szociális juttatásokat, mert akkor egy héten belül a szegények föl fognak lázadni, és polgárháború lesz. ''

akkor tehát etessük tovább a cigányokat.

most akkor még tényleg egy jobbikossal beszélgetek, vagy hirtelen valami dimenzióváltás történt? átkerültem egy párhuzamos létsíkba, vagy mi? :D

,,Ja meg persze éhhalál, mivel nem lesz miből kenyeret venni.''

miért ne lenne? ha nincs 800ezer köztisztviselőd, meg egy ebből a pénzből királykodó állami beruházásrendszered, a kenyered is ötöd annyiba kerül, és meg tudja venni a szegény is.

ezek alapvető összefüggések. a segélyekre épülő rendszer működésképtelen.

tehát akkor most a jobbik lényege az, hogy segélyezzünk mindenkit? érdekes. ez már nem is duplagondol, ez már lassan tizetgondol lesz.

,,Káosz, anarchia. A munkanélküliség NEM szűnne meg, a munkanélkül maradottak választhatnak hogy vagy megdöglenek, vagy föllázadnak, elég gyorsan el fogják dönteni hogy melyiket válasszák.''

avagy: tarts el 800ezer köztisztviselőt, mert fellázadnak a munkanélküliek.

,,Az általad vizionált rendszert egy hónapon belül elsöpörnék.''

az általam vízionált rendszerhez hasonlóra épül pl svájc, monaco... az általad vízionált rendszerhez hasonlóra épül pl észak-korea.

csak hogy a konkrét példáknál maradjunk.

,,Mégegyszer elmondom: mostani magyar állammal elég sok baj van, de a rosszul működő államra NEM az állam fölszámolása a megoldás, hanem a hatékony állam kialakítása. Ostobaság a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni.''

a lényeg, hogy legyen 800ezer köztisztviselőnek hely, mert a jobbikosoknak is rabolnia kell valahol valamilyen pozícióban, ha esetleg hatalomra jutnának!

,,Amiket mondtál, egyes részleteiben egyet lehet velük érteni, de ez olyan, mint amikor valaki fejszével próbál ablakot pucolni. Túl drasztikus.''

hát nem is két nap alatt szokták bevezetni a pártprogramot, hanem ezért van rá 4 év, hogy alkalmazkodni lehessen hozzá.

,,Hogy az államszervezetet megbízhatóvá, átláthatóbbá és hatékonyabbá tegyük, ahhoz rendszerszintű ismeret kell, nem pedig az hogy kivágjuk az utcára a 90%-ot.''

tehát azért nem hatékony az állam, mert nem ismeri saját magát :D coelho idézetek is lesznek?

,,Végső megoldásként a te ötletedet biztos nem lehet támogatni. Valamiféle ehhez hasonlót mint átmenetet el lehet képzelni, de azt sem így.''

nem nem. a jobbikot kell támogatni. mostmár belátom, hogy tévedtem (not :P)

,,A másik véglet meg a magánszféra, ahol egyik napról a másikra magyarázat nélkül kibaszhatnak az utcára, mert csak. ''
talán nem csicskának kéne lenni, aki jambikus pentameterben tudja kifosni a föld országait, és akkor nem valami csicska lenne a tescoban, hanem ehelyett termékek létrehozására, birtoklására, üzleti kapcsolatok kialakítására kellene törekedni, amihez a kevesebb adó kell, stb stb.

persze a jobbik és a holdudvara ehhez is túl hülye, ezért mindenki megy majd kapálni meg szülni a falura egy mostaninál kétszer nagyobb államapparátus védnöksége alatt.

,,Mo-n munkavállalói jogok nem léteznek, Matolcsy számolta föl végleg őket. Németországban, Svájcban, Franciaországban a szakszervezetek erősen beleszólnak a vállalat irányításába, nálunk a gyarmaton meg kuss a nevük. Hát így nem működik.''

lásd egy bekezdéssel feljebb.

,,Nem lehet mindenkit magára hagyni, hogy majd az "ögondoskodás" jegyében csak csinál valamit. ''

tehát akkor ott a tanyán majd a jobbik géppuskásai állnak mellettünk a 3 gyerek megszülése közben.

és ez így van jól.

,,Vagy éhen fog halni (egyszerűen nincs annyi munkahely mert MUNKANÉLKÜLISÉG van), vagy pedig föllázad és elsöpri a rendszert. ''

ez remekül summázza is a mondanivalódat: ezért is kell 80%-os adó, 800 ezer köztisztviselő, meg kedves vezető, mert így a rendszert nehezebb elsöpreni. dolgozzon mindenki azért, hogy az állam szarhasson. ne gondolkozz, ne akarj változtatni, az állam majd gondoskodik rólad, fizess 80%-os adót, tiszteld istenként a közhivatalnokokat, akiket megütni is nagyobb bűn már, mint egy átlagembert, mert ezért élsz, ez a létezésed célja. és persze szavazz a jobbikra, mert hatékonyabb lesz tőle az állam, ami nem ismeri önmagát, de most majd megfogja.

Dzsentrisvihák 2014.10.12. 04:47:00

@Gerilgfx:

Sajnos. Az viszont sajnálatosabb, hogy a hozzád hasonló, magukat überokosnak képzelő, a való életről fogalmatlan szalonmegmondók fürtökben tenyésznek újabban.

Az, hogy nem vagy képben, világosan tükröződik abból, amiket összehordasz. Se az államigazgatás realitásairól, se a közgazdaságról nincs a leghalványabb elképzelésed sem, és az elfogult, álmodozó naivák lehetetlen elvárásaival közelítesz a kérdéshez. Akárcsak a Jobbik programjához, amiből épp a fentiek miatt semmit sem értesz, és irreális elvárások mentén kritizálod. (Ezzel a hozzáállással amúgy remek karrier várt volna rád a hozzád hasonló zsenikkel kistafírungolt Tanácsköztársaságban, sajnálhatod, hogy lekésted...)

Arról már ne is beszéljünk, hogy fogalmad sincs a feminizmusról, de még a liberalizmusról se nagyon, ha neked mindkettő egyenlő azzal, hogy "nők így, nők úgy, anyák így, anyák úgy".
De ennél többet tényleg fölösleges foglalkozni veled, hála égnek nem te fújod a passzátszelet, meggyőzni úgysem lehet, és még fölösleges is.

Gerilgfx 2014.10.12. 12:59:07

@Dzsentrisvihák: természetesen megint csak neked van fogalmad mindenről, mindenki más hülye. másfajta hozzászólásokat is tudsz, vagy ez a max, amit ki bírsz fosni magadból?

,,Ezzel a hozzáállással amúgy remek karrier várt volna rád a hozzád hasonló zsenikkel kistafírungolt Tanácsköztársaságban, sajnálhatod, hogy lekésted...''

tehát tehetségtelen és tudatlan vagy, viszont egoista, következésképpen nálad mindenki tehetségtelenebb és tudatlanabb, senkire sem vár karrier, csak rád.

,,...ők így, nők úgy, anyák így, anyák úgy. De ennél többet tényleg fölösleges foglalkozni veled, hála égnek nem te fújod a passzátszelet....''

könnyű a hozzád hasonlóakat pszichoanalizálni, önálló gondolatok nincsenek, tapasztalat a világról nincs, csak a zsigerből jövő okoskodás, felsőbbrendűségi tudat, bolsevik pártmantra. sajnos rád nem vár remek karrier :(

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.13. 12:11:47

1) vitatod hogy a gyereknevelési kedvre hatással lenne az ÁFAcsökkentés? A nagy kép sokszor kicsi részletekből áll össze, miért ne lehetne ennek jogos eleme az ÁFA csökkentés. Ha valami az ÁFA révén olcsóbb lesz, úgy több pénz marad a zsebben. Ha több pénz marad, az önbizalom és remény is megnő. Sok kicsi sokra megy. Ezt elütni egy olyan baromsággal "már rohanok is gyereket gyártani lollolol", gyerekes és idióta viselkedés.

"nem ám eltörli, érted. csökkenti. számok persze sehol. gondolom a radikális mérték az olyan 1% körül lehet"

A pontos számokba belekötni ostobaság. A te 90%-os közalkalmazott-kirúgásod min alapul? Miért nem 80%? 70%? vagy akár 89, esetleg 91% Mire alapozod hogy pontosan ennyi (90%), se nem több se nem kevesebb embert kell kirúgni?

Nem lehet előre minden részletet pontosan tudni, aki ebbe köt bele, az gyerekes, éretlen viselkedésről tesz tanúságot.

"a Jobbik államilag támogatott otthon- és bérlakás-építési és .... érték körül, teljes körűen kamattámogatott, az állam által felügyelt hitellel meg is vásárolhatná életterét. ''

ezt rákosiék már egyszer kitalálták. de semmi gond, úgyis tetszik a szomszéd háza, majd kedvezményesen fel is vásároltatom mindjárt."

A két állítás között nincs logikai összefüggés. Attól hogy az állami/önkormányzati bérlakást megvásárolhatod, a szomszéd még megtartja a sajátját. Ekkora ostobaság hogy jutott eszedbe? Valami hibádzik az IQ-szakosztályban?

Egyébként volt már ilyen, a 90-es évek elején, hogy az emberek megvásárolhatták a bérlakásokat (nemcsak panelokat) semmi "szomszéd lakás megvétele" nem történt.Amit írtál, idiótaság.

"odateleportáljuk. nem odaviszik, a rohadt árdrágítók, hanem odateleportálnak!"

A családellátónak gondolom nem lehetnek teherautói, illetve nem vehet igénybe állmi segítséget... nyilván a te agyadban. :-)

,,Szociális kártya. ''
ugye, az üdülési csekk is mekkora siker volt! tetézzük is be a dolgot!

az üdülési csekkel választhatod hogy elüdülöd vagy sem. a szoc. kártyával nem választhatod hogy nem veszel kenyeret. mielőtt még megvádolnál bárkit is kommunizmussal, közlöm: Tökmindegy, mert közgazdsági értelemben MŰKÖDNE, és te azt sugalmaztad hogy NEM. Újra súlyosan tévedtél, immár harmadszorra. De legalább hatalmas arccal hirdetsz baromságokat :-)

"nem, az megdöglik az adódtól, amit a program megvalósításáért cserébe kell beszedni tőle"

bizonyítást igénylő állítás, ennek hiányában lószart ér. Semmit sem tudsz a business cycle nevű dologról, az ég egy világon.

",így teremtve munkahelyeket.''
így teremtve mégtöbb köztisztviselőt, aki érdemi munka nélkül üldögél."

Mi az "érdemi munka" meghatározása? egy magánvállalati papírtologató is üldögélhet érdemi munka nélkül. Ha erős a nemzeti eszme az államban, senki sem üldögél. Az állam és a nemzet ugyanis elválaszthatatlanok egymástól, mert a nemzet az állam keretén belül tud legteljesebben kibontakozni. Az egyik technikai előfeltétele a másiknak.

,,Családtervezés.''
megírjuk a simset államilag."

Államilag lehet családot tervezni (különböző kedvezmények, juttatások, incentívák stb)? lehet. Egyéb kérdés?

Ja hogy a libertáriusoknak ez nem tetszik?
Így jártak.

"tipikus 22-es csapdája. mikor már annyi pénzed van, meg annyi gyereked, hogy már úgy se kell, kedvezményt kapsz. aha."

Honnan veszed hogy 3 gyerek után automatikusn gazdag mindenki? Egyáltalán milyen jövedelemtől tekintesz gazdagnak valakit? Higgyük el neked bemondásra?

,Azok a gyermeket nevelő családok, akik szociális támogatásban részesülnek''
konkrétumok? számok?

Honnan tudja bárki hogy az új rendszer szerint hajszálpontosan mennyi lesz a szociális támogatásban részesülők száma?

"feminizmus ismét csak sehol. eddig talán szarráverték az anyákat az óvodákban és a bölcsödékben, de mostantól nem fogják."

Az anya és gyermekének tisztelete mióta feminizmus? A világon nemcsak azok a ringyók vannak, akikkel láthatólag találkoztál és akiktől a nagyívű tanulságaidat levontad. A magyar, fehér anya és gyereke szent kell hogy legyen Hazánk számára.Aki ennek ellenkezőjét vallja, az a magyarság kipusztulására játszik, tehát a magyarság ellensége.

"amit majd gondolom a szociális kártyaolvasóban lehet leolvasni egy kedves szociális bácsi segítsége mellett, amit majd egy kedves nemzeti informatikus vállalkozó csinál meg nyugati processzorral havi 800 millióért..."

szalmabáb-érv
a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Ez egyébként az összes válaszodra is igaznak tekinthető. Direkt eltúlzod a jobbik által képviselt álláspontot, hogy aztán 'könnyedén' megcáfolhasd. Aljas de legalább könnyen átlátható
módszer.
folytathatjuk de előbb ezeket tisztázzuk le.

@Dzsentrisvihák: A srác nagyon tolja nagytutit :-)
Most majd kiderül mennyire kifizetődő, amikor valaki az érvek hiányát tízemeletes arccal próbálja leplezni :o)

Gerilgfx 2014.10.13. 14:21:28

@Nemzetstratégia:

,,vitatod hogy a gyereknevelési kedvre hatással lenne az ÁFAcsökkentés?''

nem hogy vitatom, hanem egyszerűen nevetségesnek, demagógnak tartom, hogy a gyereknevelési kedvre hatással lenne a gyerekneveléshez szűkséges dolgok áfájának mértéke.

,,A te 90%-os közalkalmazott-kirúgásod min alapul? Miért nem 80%? 70%? vagy akár 89, esetleg 91% Mire alapozod hogy pontosan ennyi (90%), se nem több se nem kevesebb embert kell kirúgni?
''
saját számításokra, amiket itt most nem fogok levezetni, mert kissé szűkös a kommentzóna. eredetileg 95% volt az érték, de az számítási hibának bizonyult, és egy egész esetés vita keretében belül az egyik ismerősöm meggyőzött, hogy legalább 90%-ra vegyem vissza a mennyiséget. szóval egyáltalán nem hasraütés.

ellenben a ,,radikális mértékben'' az még csak nem is hasraütés, hanem valami agyhalott kifejezhetetlen vágyálmát kifejező homályos, megfoghatatlan, számonkérhetetlen bullshit.

,,A két állítás között nincs logikai összefüggés''

tudod, a házak azok valakinek a tulajdonában vannak, nem úgy fingják őket ide egy másik univerzumból, ha eközött nem látod a logikai összefüggést, akkor az IQ-mal nem nekem van baj :D

,,Egyébként volt már ilyen, a 90-es évek elején, hogy az emberek megvásárolhatták a bérlakásokat''

aha. most pedig biztos tiltja a törvény.

,,A családellátónak gondolom nem lehetnek teherautói, illetve nem vehet igénybe állmi segítsége''

tehát ne szabad verseny legyen, mert a mocskos árdrágítók mocskok árdrágítanak! hanem helyette furikázzák őket az én adómból, az én adómból vett teherautómból, amit majd valamelyik jobbikos vezető öccsének feleségének a testvérének a vállalkozása kap majd meg, hogy családot segítsen vele mindössze 10x annyiért, mint a szabad versenyes ár... olyan csodálatos ez a program, kérlek, magyarázd meg a többi elemét is :D

,,Tökmindegy, mert közgazdsági értelemben MŰKÖDNE, és te azt sugalmaztad hogy NEM.''

közgazdasági értelemben északkorea is működik

,, bizonyítást igénylő állítás, ennek hiányában lószart ér. Semmit sem tudsz a business cycle nevű dologról, az ég egy világon.''
szerencsére itt van néhány etatista, 95%-os adót beszedni készülő fajvédő, aki majd elmagyarázza nekem a BUSINES CYCLE nevű dolgot, amit valószínűleg most talált a googleben valamilyen HR képző oldalon hamar, hogy ne tűnjön teljesen dilettánsnak a témában

,, Ja hogy a libertáriusoknak ez nem tetszik?
Így jártak.''

ja, hogy az emberek nem a jobbikra szavaztak? hát így jártak!

,, Honnan veszed hogy 3 gyerek után automatikusn gazdag mindenki? Egyáltalán milyen jövedelemtől tekintesz gazdagnak valakit? Higgyük el neked bemondásra?''

hát mondjuk attól a jövedelemtől, amelytől kezdve a 3. gyerek utáni adócsökkentésnek kézzelfogható hatása van. az meg mondjuk épp nem a minimálbér tartománya, hanem minimum olyan 3-400któl kezdődik. az meg már bőven a középosztály teteje...

,, Honnan tudja bárki hogy az új rendszer szerint hajszálpontosan mennyi lesz a szociális támogatásban részesülők száma?''

mondjuk aki programot írt róla?

VAGY

valaki fogalom és konkrétumok nélkül fosott valami képzelést papírra?

a két állítás közül, mint ahogy te is sugalmazod, az utóbbi a helyes.

,,Az anya és gyermekének tisztelete mióta feminizmus?''
anya így, gyermeke úgy, anya gyermeke, nők, nők, nők. tiszteld a nőt, és a gyermekét. anyák, nők, nők, anyák. de nincs itt semmi feminizmus, kérem. a magyar fehér anya SZENT! hát hol feminizmus ez? mostantól nem verik majd őket össze a bölcsödékben, ahogy eddig a mocskos patriarchák!

,, szalmabáb-érv''

érvelési hibának beállítani azt, ami nem érvelési hiba, szintúgy érvelési hiba, mint például a a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kommunista-liberalis-kartya náci kártya a ,,libertáriánus vagy'' hozzászólásodnál. :D

,,Direkt eltúlzod a jobbik által képviselt álláspontot''
én? te másoltad ide a programpontokat, de biztos én túlzom el. jó hogy nem már azt találod ki, hogy meghamisítottam a hozzászólásaid.

,,Most majd kiderül mennyire kifizetődő, amikor valaki az érvek hiányát tízemeletes arccal próbálja leplezni''

remek önkritika, lassan akár meg is próbálkozhatnál az első érveid megfogalmazásával, ha ez eddig még nem sikerült :D

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.13. 17:12:39

a gyerekvállalási/nevelési kedvre minden hatással van, mi pénzbe kerül. Ezt vitatni/nevetségesnek tartani (ami ugyanaz) ostobaság. Azt hogy mit minek tartasz, kb a "leszarom" kategória, ha képtelen vagy megindokolni miért. Dölyfösen, pökhendien odabökni, hogy "én annak tartom" minden magyarázat nélkül, egyszerűen vitaképtelenné tesz.

"saját számításokra, amiket itt most nem fogok levezetni, mert kissé szűkös a kommentzóna."

Akkor miért nem írod meg cikkben? ahhoz is szűkös a kommnetzóna? Hiszem ha látom.

"ellenben a ,,radikális mértékben'' az még csak nem is hasraütés, hanem valami agyhalott kifejezhetetlen vágyálmát kifejező homályos, megfoghatatlan, számonkérhetetlen bullshit."

A jobbik több helyen kezdeményezte, hogy az alapvető élelmiszerek, bébitápszer stb ÁFÁja 5% legyen. Egyébként nem bullshit, mert számonkérhető. Hogy kérhető számon? hogyha pl. csak kevéssel csökkentené vagy szintenhagyná az ÁFÁt a Jobbik, akkor bizony ezt számon lehetne kérni. Egy programnak ez a lényege (számonkérhetőség), nem a százalékarány.

A rákosista, vöröskommunista USÁban ha nem gondozod a házad, akkor jön a bulldózer és egy szép nap hűlt helye sem marad. Miért? Mert a gondozatlan ingatlan a többi ház értékét is csökkenti. Érdekes ott senki sem hivatkozik emberi jogokra meg senki sem emleget kommunizmust ennek kapcsán. Ha az USÁBan ez nem probléma, itt se legyen az.

"aha. most pedig biztos tiltja a törvény."

A megvehető bérlakások fogytak el, ezért kell -most figyelj-_újakat_építeni_. Ennyire egyszerű, nem csoda hogy megbuktál a szövegértésen.

"tehát ne szabad verseny legyen, mert a mocskos árdrágítók mocskok árdrágítanak! hanem helyette furikázzák őket az én adómból, az én adómból vett teherautómból, amit majd valamelyik jobbikos vezető öccsének feleségének a testvérének a vállalkozása kap majd meg, hogy családot segítsen vele mindössze 10x annyiért, mint a szabad versenyes ár... olyan csodálatos ez a program, kérlek, magyarázd meg a többi elemét is :D"

Nincs olyan hogy szabadpiac(-i verseny), ezt felejtsed elfele.

Korrupcióval vádolni látatlanban, ehhez vastag arcbőr kell, amolyan libertárius tömeggyilkos. ha kell kifejtem, mitől tömeggyilkos a libertárius.

Megint ugrálsz északkoreával, Tökmindegy, mert közgazdasági értelemben MŰKÖDNE, és te azt sugalmaztad hogy NEM. Egyébként megint szalmabáb, mivel bizonyítandó hogy a szockártya esetén itt északkorea valósulna meg.

Msximum az elmegyógyintézetben ahonnan írkálsz, akar bárki is 95% adót beszedni, ez is a te legbőlkapott baromságod úgy ahogy van.

",, Honnan tudja bárki hogy az új rendszer szerint hajszálpontosan mennyi lesz a szociális támogatásban részesülők száma?''
mondjuk aki programot írt róla?"

Miért kéne a _pontos_ számot_ tudni? Elég csak a nagyságrendekkel tisztában lenni. Makrogazdasági szinten pártízezres eltérések teljesen beleférnek. Mégegyszer : miért kéne bárkinek főre pontosan tudnia, mennyi rászorulók száma? mi van ha holnap utcára kerül egy ember? akkor már tévedni fognak az adatok ha mondjuk a hajléktalanokról van szó. Ennyire ostoba lennél?

A feminizmus és nő tisztelete teljesen más dolog, a nő tisztelete a hagyományos társadalmakban mindenhol jelen volt, és s gyerekbőséget ösztönözte, míg a feminizmus ember- és társadalomellenes, a nőket visszatartja a gyerekvállalástól. Ég és föld.

a libertáriust nem lezárásként hoztam föl ("dehát alibertáriusok is ezt csinálják!, kész téma lezárva lásd még "de hát a nácik is ezt csinálták!), hanem meg is indokoltam miért. Ha például megindoklod (vagy jól, vagy rosszul, a téma szempontjából jelentéktelen) hogy nácikat miért tartod szemét állatoknak, az már nem a nácikártya kijátszása.

A nácikártya akkor érne, ha nem indokoltam volna meg. Egyébként meg libertárius (az államot leépíteni akaró) vagy, akárhogy is próbálsz szűkölve kibújni.

"te másoltad ide a programpontokat, de biztos én túlzom el."

Te facsarod ki szinte az összes programpontot, te emlegetsz északkoreát meg teleportálást tudja az az ég micsoda baromságokat.

Amellett folyamatosan változtatod a pozíciót. Először azt mondod "hülyeség a családellátó, mert hogy szállítja oda az árut? teleporton? hahaha". amikor mondom hogy ez baromság, akkor lesz belőle: "hülyeség a családellátó, mert biztos korrupt lenne az is, mutyi lenne belőle" Azon kívül hogy második verzió egy rosszindulatú sejtetés (ugyan már mitől lenne korrupt a családellátó, minden ami állami CSAKIS és KIZÁRÓLAG korrupt lehet? NEM, tehát megvan az esély hogy szakszerű legyen, tehát baromságot beszélsz), az elsőhöz semmi köze. Rosszindulatból kényszeresen bele akarsz kötni esetünkben családellátóba, mert neked libertárius ideológiai alapon nem tetszik. Hát így jártál.

Az érvelésed tele van ilyen hibákkal és aljas csúsztatásokkal. Ennek fényében teljesen igaz amit a tízemeletes arcról írtam bár lehet jobb lett volna húszemeletest írni.

Gerilgfx 2014.10.13. 17:45:17

@Nemzetstratégia:
,,a gyerekvállalási/nevelési kedvre minden hatással van, mi pénzbe kerül''

az áfa meg 27%, és radikálisan csökkentetted. mondjuk a példának okáért tegyük fel, hogy 27%-al (bár arról nem volt szó, hogy eltörlik, szóval max pár százalékkal), de így csak 27%-al olcsóbb lett a pelenkád, bravó. már látom is, ahogy a magyar emberek százezrei rohannak gyereket gyártani. ugye ezt a baromságot nem gondolod komolyan?

,,Azt hogy mit minek tartasz, kb a leszarom kategória, ha képtelen vagy megindokolni miért''

tőled indoklást még nem láttunk itt semmire soha, ha nem tetszik, hogy mit minek tartok, nem kötelező a blogot sem látogatni. tudod a blogok arról szólnak, hogy ki mit gondol. az X nyomógombot az ablak jobb felső sarkában találod meg.

,,egyszerűen vitaképtelenné tesz.''

téged a jobbik bolsevik agymosása, és az érvek teljes hiánya tett vitaképtelenné eddig minden kommented minden bekezdésében.

,,Akkor miért nem írod meg cikkben? ahhoz is szűkös a kommnetzóna? Hiszem ha látom.''

ez egy remek ötlet, biztos, hogy sor fog kerülni rá

,,A jobbik több helyen kezdeményezte, hogy az alapvető élelmiszerek, bébitápszer stb ÁFÁja 5% legyen. Egyébként nem bullshit, mert számonkérhető. ''

az 5% számonkérhető. a ,,radikálisan'' nem számon kérhető. pont.

,, A rákosista, vöröskommunista USÁban ha nem gondozod a házad, akkor jön a bulldózer és egy szép nap hűlt helye sem marad. Miért? Mert a gondozatlan ingatlan a többi ház értékét is csökkenti. Érdekes ott senki sem hivatkozik emberi jogokra meg senki sem emleget kommunizmust ennek kapcsán. Ha az USÁBan ez nem probléma, itt se legyen az.''

ok, a te otthonoddal kezdjük.

,, A megvehető bérlakások fogytak el, ezért kell -most figyelj-_újakat_építeni_.''

tényleg? újakat kell építeni, ha elfogytak a lakások? és erre a jobbik 10 évnyi spirituális meditáció után jött rá olyan megvilágosodással, hogy külön beleírták a programjukba? vagy most miről is beszélsz?

,, Ennyire egyszerű, nem csoda hogy megbuktál a szövegértésen.''

az, hogy már ennyire rugózol hozzászólásról hozzászólásra az IQ-n, megbukáson, és a többi dolgon, nyilvánvalóvá teszi számomra, önmeghasonulásod oka a tudásbeli, képességbeli, intelligenciabeli hiány.

,, Nincs olyan hogy szabadpiac(-i verseny), ezt felejtsed elfele.''

niiiincs? uhh, miket nem hallok!
mikor mentél ki utoljára az utcára, 1985ben?

,, Korrupcióval vádolni látatlanban, ehhez vastag arcbőr kell, amolyan libertárius tömeggyilkos. ha kell kifejtem, mitől tömeggyilkos a libertárius.''

tehát a szabadpiac tömeggyilkos.

ezt így mind két nap alatt? mert a senki által nem használt éjjeliőr-állam kifejezést tegnap már sikerült kigoogliznod egyedül is.

,, Megint ugrálsz északkoreával, Tökmindegy, mert közgazdasági értelemben MŰKÖDNE, és te azt sugalmaztad hogy NEM. Egyébként megint szalmabáb, mivel bizonyítandó hogy a szockártya esetén itt északkorea valósulna meg.''

az is bizonyítandó, hogy szockártya, mezőőr, bentlakásos kölykös kollégium, üldögelő terhes közalkalmazott anya, stb stb esetén NEM északkorea valósulna meg - miközben a program minden pontja erre utal. elvégre a jobbikosok írták a pártprogramot, nem én. nekik kell bizonyítani, hogy működőképes, én már leírtam, hogy miért nem az, ők nem írták le, hogy miért az - ennek legvalószínűbb oka pedig az, hogy nem működik a programjuk. a jobbik ,,programja'' nem működőképes.

,,a nőket visszatartja a gyerekvállalástól. ''
inkább a férfiak alapvető emberi jogait vitatja el, a jobbik programja bőven beleillik a feminista közgondolkodásba, a ,,tisztelet'' meg baromság, az nem JÁR, hanem egyénenként ki kell vívni.

,,nácikat miért tartod szemét állatoknak''
én nagyrészt nem tartok semmilyen ideológiát szemét állatoknak, minden ideológiának van jó, és van rossz aspektusa. te kezdtél itt el köpködni, hogy libertáriánus tömeggyilkosok, phöj, ezzel inkább csak valamiféle bolsevik pártmantrába skatulyáztad be magad ahelyette, hogy egy pártatlan, bölcs kommentelő benyomását keltenéd :P

,, Te facsarod ki szinte az összes programpontot, te emlegetsz északkoreát meg teleportálást tudja az az ég micsoda baromságokat. ''

bízz a jobbikban, ők majd tudják. remek, nagyszerű emberek ezek, minek gondolkodni? a gondolkodás fárasztó, ők majd tudják. minek utánaszámolni mindennek? majd kapálunk a falun, és nézzük a mezőőrt. én meg libertáriánus tömeggyilkos vagyok. csak ez lehet a magyarázat.

,,minden ami állami CSAKIS és KIZÁRÓLAG korrupt lehet''

piaci viszonyok között, ha valamihez az államnak, állami alkalmazottaknak nincs köze, a korrupció esetét tényszerűen kizárhatjuk. naivitás valami homályos állami összeölelkedést vízionálni. a tiszta versenynek árcöskkentő hatása is van. összefoglalva: ami állami, roszabb. csak speciális esetben szabad az államnak a piacba belenyúlnia. ez nem ilyen eset.

,,érvelésed tele van ilyen hibákkal és aljas csúsztatásokkal''

az érvelésed hiányzik.

Dzsentrisvihák 2014.10.14. 06:37:15

@Nemzetstratégia:

Én elmondtam vele kapcsolatban, amit érdemes volt, több energiát te se pazarolj erre a pondróra, akármit vergődik is össze...

D3D 2014.10.14. 08:22:01

Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik abban a hitben élnek, hogy már csak pár lépésre vagyunk attól, hogy minden megoldódjon és ehhez persze pont ők kellenek. Sajnos senkinek sem tűnik fel, hogy több ezer éve ugyanez a kamuszínház működik.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.14. 22:55:13

Senki sem beszél arról hogy CSAK a pelenka árát kell csökkenteni, másrészt meg pelenkaárcsökkenés is egy része az egésznek. Minden ami pénzt hagy az emberek zsebében, jó. innen kell ezt nézni

"tőled indoklást még nem láttunk itt semmire soha"

indoklás = logikailag koherens magyarázat. Bővebb értelemben minden ami a "mert" szócska után következik, persze ezzel is vissza lehet élni, de _nagyjából_ igaz. Ilyen értelemben minden egyes állításom megindokoltam, kivéve azt hogy "nincs szabadpiac", de ezt is csak azért mert hosszadalmas lenne, és egyébként is egy könyv fejezetcíme.

Az "éjjeliőr állam" kifejezésel 2 évvel ezelőtt találkoztam először, szóval hamis ama feltételezés, hogy nemrég gugliztam volna ki.

"tőled indoklást még nem láttunk itt semmire soha, ha nem tetszik, hogy mit minek tartok, nem kötelező a blogot sem látogatni."

nem erre gondoltam, hanem hogy az indoklásaid nagyrésze a "személyes kétely" érvelési hibát valósítja meg.
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely

ezt alkalmaztad itt:
"egyszerűen nevetségesnek, demagógnak tartom, hogy a gyereknevelési kedvre hatással lenne a gyerekneveléshez szűkséges dolgok áfájának mértéke."

Magyarázat, indoklás, hogy miért nevetséges? nincs. Ezért érvelési hiba.

Amikor rákérdeztem, akkor alattomos módon _EGY_ dolgot kiemeltél - a föntebb még azt írtad: gyereknevelési DolGOK, ebből lett csupán a "pelenka", tehát egy dologra csökkentetted le - ez alattomos, aljas módszer.

az 5% számonkérhető. a ,,radikálisan'' nem számon kérhető. pont.
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely
pont.

Amikor azt írtam hogy megbuktál a szövegértésen, erre gondoltam:

,Egyébként volt már ilyen, a 90-es évek elején, hogy az emberek megvásárolhatták a bérlakásokat''
aha. most pedig biztos tiltja a törvény.

Vagyis nem esett le, hogy itt a Jobbik új bérlakások építésére gondol.

"tényleg? újakat kell építeni, ha elfogytak a lakások? és erre a jobbik 10 évnyi spirituális meditáció után jött rá olyan megvilágosodással, hogy külön beleírták a programjukba? "

Igen, újakat kell építeni. Erre nem most jöttek rá, már a 2010-es programjukban is benne volt. A bérlakásépítés pedig mindenhol állami feladat.
Ezt nem értetted elsőre, ezért mondtam hogy megbuktál szövegértésen. Most már világos? Ha kell elmagyarázom mégegyszer.

"az is bizonyítandó, hogy szockártya, mezőőr, bentlakásos kölykös kollégium, üldögelő terhes közalkalmazott anya, stb stb esetén NEM északkorea valósulna meg "
a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

"nekik kell bizonyítani, hogy működőképes, én már leírtam, hogy miért nem az"

Amikor én leírtam a rendszer egyik eleme,a családellátó kapcsán hogy működne -amit te sem vitattál - akkor bedobtad, hogy északkorea is működik. TE hát te is elismerted, hogy működik. Innentől azt kell bizonyítanod, hogy a magyar rendszer ászakkorea. Csupán mert mindkettő "működik", az lószar önmagában, mint az egyezés bizonyítéka. Svájc is működik. akkor Magyarország Svájc?

"inkább a férfiak alapvető emberi jogait vitatja el"

Rengeteg hely volt ahol a nőket nagy becsben tartották, mint pl a III. Birodalom is ilyen hely volt. Mégsem lettek a "férfiak alapvető jogai elvitatva". A jog egyébként lószart sem ér, ha nincs mögötte erő. Folyton a jogra hivatkozni az erőtlen nyápicok szokása.

"piaci viszonyok között, ha valamihez az államnak, állami alkalmazottaknak nincs köze, a korrupció esetét tényszerűen kizárhatjuk. naivitás valami homályos állami összeölelkedést vízionálni. a tiszta versenynek árcöskkentő hatása is van. "

A mai piac a piacot uraló óriásvállaltokat jelenti, ők osztották föl egymás közt a piacot. Őket erős állami kényszerítés nélkül hogyan zabolázod meg? Sehogy. Még egy erős állam esetén is nehéz.

James A. Garfield, 1881:

"Ki fogom deríteni, hogy egy egyszerű írnok vagyok-e a szenátus szolgálatában, vagy végrehajtó hatalom legfőbb képviselője". -mondotta, a trösztök zsebében lévő szenátorokra is célozva. két hét múlva nyílt utcán agyonlőtték.

Ahol a vállaltok, kartellek, konglomerátumok irányítanak, ott semmiféle "erős állam" nincs. Az pont hogy a gyenge állam jele.Az állam max. a korporatív (vállalati- és bankszféra) érdekeinek végrehajtója szerepét töltheti be.

Van a sokak által az állami hatalomra idézett mondás: "power corrupts, and absolute power corrupts absolutely" vagy valami hasonló. Ezt az állam hatalmára szokták érteni, de ugyanúgy elmondható a vállatok hatalmára is. Amikor egyes vállaltok költségvetése országokéval vetekszik, ott fölmerül hogy a befolyásukat és pénzüket mire használják fel. És például a General Motors érdeke nem ugyanaz mint Amerika érdeke. Ha kell kifejtem.

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 11:03:27

@Gerilgfx:

Érdekes posztot írtál, így első blikkre annyit tennék hozzá a jobbik szocialista programjával 100%, hogy nem lehet kilépni az EU-ból

az EU által biztosított nyílt és burkolt szubvenciók/garanciák, ill. az ahhoz kapcsolódó multiplikátor hatások nélkül efféle programmal lényegében garantált az államcsőd, azt pedig 4 éves választási ciklusban gondolkodó karrierpolitikus nem szokta bevállalni

a jobbik szocialista programja - de facto - az európai integráció elmélyülése irányába visz

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 11:07:32

@Gerilgfx:

még 100%-ban privatizált oktatás esetén is lenne egy rakás _ingyenes_ nonprofit oktatási intézmény

pl. az egyházak nagyon lelkesen vennének részt ebben

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 11:12:40

@Gerilgfx:

a hatósági árszabályozás hiányhoz és feketepiachoz vezet ha mesterségesen alacsonyan tartod az árakat

privatizálni különben csak deregulálás mellett érdemes, egyébként csak egy csinos kis árrobbanást hoznál össze

káosztól pedig nem kell tartani mivel minőségbiztosítási rendszerek piaci alapon is ki tudnak alakulni

a hatékony minőségbiztosítás igen komoly versenyelőny

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 11:16:39

@Gerilgfx:

a "család" és a "demográfia" topic kapcsán roppant érdekes, hogy a gyermekvállalástól a jóléti állam kiépülésével párhuzamosan ment el az emberek kedve

és ez különösebben nem meglepő mivel a jóléti állam lényegében a család intézményét üresítette ki, onnan vont el funkciókat és erőforrásokat

Gerilgfx 2014.10.15. 13:51:33

@Dzsentrisvihák: te már lealáztad magad, ittléted a továbbiakban értelmetlen

Gerilgfx 2014.10.15. 14:18:35

@Nemzetstratégia:

,, Senki sem beszél arról hogy CSAK a pelenka árát kell csökkenteni, másrészt meg pelenkaárcsökkenés is egy része az egésznek. Minden ami pénzt hagy az emberek zsebében, jó. innen kell ezt nézni''

csakhogy a jobbik által vízionált rendszerhez még a mostaninál is több ingyenélő hivatalnok kell, következésképpen több adó, következésképpen drágább árak várhatóak, következésképpen nem lehet árat csökkenteni.

,,indoklás = logikailag koherens magyarázat.''

látod, itt volt az esélyed a pelenkás esetnél is, hogy egy koherens magyarázattal előállj, persze egy önellentmondások ezreitől hemzsegő világnézetet reprezentáló pártprogram esetében ez nyilván lehetetlen vállalkozás lenne.

,,szóval hamis ama feltételezés, hogy nemrég gugliztam volna ki.''

csak a gazdasággal kapcsolatos nézeteidre akartam ironikusan rávilágítani ezzel a hasonlattal, azt nyilván nem tudom, hogy mivel mikor találkoztál először.

,, Magyarázat, indoklás, hogy miért nevetséges? nincs. Ezért érvelési hiba.''

mert attól még, hogy 20%-al olcsóbb a pelenka, meg a kiságy, még nem fog gyereket csinálni senki. pont. ez éppolyan tény, mint hogy a nap süt.

,,nem erre gondoltam, hanem hogy az indoklásaid nagyrésze a "személyes kétely" érvelési hibát valósítja meg. a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely''

nem hiszem, hogy személyes kétely nevű érvelési hibát valósítana meg annak a ténye, hogy közlöm, hogy a mezőőröd, családi ellátóláncod pénzbe kerül.

,, Magyarázat, indoklás, hogy miért nevetséges? nincs. Ezért érvelési hiba.''

nem. az az érvelési hiba, hogy nem támasztod alá semmivel sem azt, hogy a 20%-al olcsóbb pelenkától majd több gyereket fognak csinálni az emberek, majd nyavajogva kínlódsz, hogy dehát akkorisúgyvanmertcsak.

kutatási anyag? tudományos elemzés? közvéleménykutatás? nincs semmi a tarsolyotokban. semmi. összecopypastelt utópisztikus fantazmagóriák bemondásos alapokon összegyűjtve, programként előadva.

a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

;D

,,ebből lett csupán a pelenka''

én a pelenka szót le sem írtam korábban ebben a beszélgetésben... ha megnyomom a crtl+f gombot, a te találatod az első, ahol ez a szó meg van említve.

a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

,, az 5% számonkérhető. a ,,radikálisan'' nem számon kérhető. pont.''

így igaz, az 5% számonkérhető, a ,,radikálisan'' nem kérhető számon. ha azt mondom, hogy mondjuk valami 5%-al olcsóbb lesz, az számonkérhető, ha azt, hogy ,,radikálisan'', az pedig nem. akárhogy is csűröd, csavarod, vagy linkelsz irreleváns érvelési hibákat, amikről azt hiszed, hogy majd egyfajta útmutatóként átsegítenek ezen a vitán, csak olyan leszel, mint a tehervonatot kamehamehaval megállítani kívánó japán kisgyerekek.

,,Amikor én leírtam a rendszer egyik eleme,a családellátó kapcsán hogy működne -amit te sem vitattál - akkor bedobtad, hogy északkorea is működik. TE hát te is elismerted, hogy működik... Svájc is működik. akkor Magyarország Svájc?''

tehát a cserebogár él, és győzike is él, akkor győzike egy cserebogár. úristen, ez a beszélgetés kezd rangomon alulivá válni.

,, A bérlakásépítés pedig mindenhol állami feladat.''

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1s

,,bizonyitasi-kenyszer-atharitasa ''

uhh, te valamit nagyon brutálisan súlyosan benéztél az érvelési hibákkal kapcsolatban. drámai, mennyire veszed észre, hogy a bizonyítási kényszer a TE oldaladon van - mert a program nem tüntet fel forrásokat, bizonyítékokat, számokat...

Gerilgfx 2014.10.15. 14:33:32

@Nemzetstratégia:

,,Folyton a jogra hivatkozni az erőtlen nyápicok szokása.''

a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

...mondja az, aki szerint nem kell a demokrácia, de azért joga van rászavazni a jobbikra :D

,,A mai piac a piacot uraló óriásvállaltokat jelenti, ők osztották föl egymás közt a piacot. Őket erős állami kényszerítés nélkül hogyan zabolázod meg? ''

hát persze, majd pont Fingszagú Rozálnia hivatali takarítónő, Lószemű Gyula állami-alkalmazott egészségügyi ápoló zabolázza meg a General Electricet.

ha neked nem tetszik, hogy mások birtokolják a technológiákat, a produktumteremtő képességet, akkor arra az a válasz, hogy ilyen képességeket, tudást megpróbálsz felszedni, megpróbálsz ezzel terméket előállítani, és nem az, hogy vivátolod a magyar köztisztviselőket, hisz a két dolognak egymáshoz semmi köze sincs semmiféle logika szerint sem.

a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma

,,két hét múlva nyílt utcán agyonlőtték. ''

akkor kezdhetsz félni, hátha téged is agyonlőnek a saját párttársaid, ha nem lesznek elégedettek az itteni teljesítményeddel :D

,,Ahol a vállaltok, kartellek, konglomerátumok irányítanak''

a kisebb állam és a ,,kartellek irányítanak'' állítások fordított arányosságának összefüggése nem létezik, mint ahogy arra egy korábbi bekezdésben már utaltam is.

,, Amikor egyes vállaltok költségvetése országokéval vetekszik, ott fölmerül hogy a befolyásukat és pénzüket mire használják fel. És például a General Motors érdeke nem ugyanaz mint Amerika érdeke. Ha kell kifejtem. ''

ezért kell értelmes emberekre, értelmes pártokra szavazni. attól még, hogy 100ezer, vagy 800 ezer köztisztviselő van, a general electric pontosan ugyanaz marad. azt meg egyszerűen naivitás hinni, hogy lehet olyan rendszert építeni, ahol nincsenek oligarchák, és a general electric befolyása kisebb lenne akkor, ha sokkal több köztisztviselőd lenne, hisz a kettő semmilyen mértékben sem függ össze.

NYEREMÉNYJÁTÉK!
---------------

Aki Nemzetstratégia minden bekezdésében talál legalább KÉT érvelési hibát, az nyerhet egy 2*2 négyzetméteres, 4 ágyas bentlakásos, jól őrzött hotelszobát egy közvédelmi terepen, ha nyer a Jobbik!

Gerilgfx 2014.10.15. 14:41:45

@calabria04: nem állt szándékomban a vitát elvinni az eu vs nem eu irányvonalba ebben a bekezdésben, majd talán egyszer sort kerítek annak is. én nem támogatom az eu tagságunkat, de most nem is erről van szó.

arról van szó, hogy a jobbik állított valamit, majd aztán állította pontosan az ellenkezőjét X idő múlva.

a gondolatmenet szempontjából mindegy is, hogy ki mit gondol az euról.

a jobbik egy nagyon nagy horderejű kérdésben gyakorlatilag minden héten, minden embernek, minden közösségnek mást hazudik, manipulál, nyerészkedik. ez itt az igazi probléma szerintem.

,, még 100%-ban privatizált oktatás esetén is lenne egy rakás _ingyenes_ nonprofit oktatási intézmény pl. az egyházak nagyon lelkesen vennének részt ebben ''

igen, valószínűleg így is van. városonként egy állami általános iskola, 50-60 fős osztályokkal, 7-8 tanárral bőven elég lenne szerintem, az első 2-3 évben, hogy megtanuljanak írni, számolni, olvasni, még érdemes lenne szeparálva tanítani őket, de aztán ami ezuán jön, azt már teljesen értelmetlen úgy tanítani, ahogy most tanítjuk őket. ötöd ennyi emberrel bőven elmenne az oktatási rendszer kvázi ugyanolyan minőségben, mint most, akinek meg ez nem tetszik (amivel semmi baj nincs), az menjen egyházi, alapítványi, magániskolába, vagy ahova akar. nyilván ettől még egyáltalán nem lenne jobb az oktatásügy - de legalább sokkal olcsóbb lenne.

,, és ez különösebben nem meglepő mivel a jóléti állam lényegében a család intézményét üresítette ki, onnan vont el funkciókat és erőforrásokat ''

én inkább úgy vettem észre, hogy a férfiak alapvető emberi jogainak kurtításával párhuzamosan kezdtek kifeküdni az imperialista/fehér etnikumú országok a szaporodás szempontjából. ahol a férfiak alapvető emberi jogai biztosítva vannak, ott nagyon szép a gyermekáldás, pl meg lehet nézni a hozzánk hasonló gazdasági szinten álló arab országokat.

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 15:53:52

@Gerilgfx:

az inkonzisztens nyilatkozataikra már én is felfigyeltem, az EU-s kiegészítésem inkább arra vonatkozott, hogy ilyen programmal még akkor sem tudnának kilépni az EU-ból ha akarnának

a jobbik által vizionált "jóléti" állam projektet csak az EU-ban lehet (ideig-óráig) tovább vinni

és ezzel szerintem a jobbik élén álló politikusok is többé-kevésbé tisztában vannak

szvsz

válsághelyzet esetén ez a párt minden további nélkül fel fog sorakozni az egybesült Európa gondolata mellett

(esetleg kicsicsázzák majd a szikár tényeket némi nemzeti sallanggal...)

sőt, amilyen gyalázatosan működik az EU, még jól is fogják magukat érezni benne

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 16:07:23

@Gerilgfx:

egy relatíve fejlett kapitalista társadalomban különben kötelező állami oktatás nélkül is jóformán mindenki iskolapadba kerülne

pl. az Egyesült Királyságban az 1860-as években a gyerekek 95%-a iskolába járt állami oktatás és tankötelezettség nélkül

"Over 95% of children of elementary school age were already enrolled in schools well before it was made compulsory and free. "
en.wikipedia.org/wiki/History_of_education_in_England#19th_century

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 16:18:56

@Gerilgfx:

a gazdagabb arab országokban is nagyon gyorsan csökken a gyermekvállalási hajlandóság, pl. a vaskalapos szaudiaknál a nyers élve-születési aranyszám az utóbbi 40 évben 47 ezrelékről cirka 20 ezrelékre esett vissza
en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Saudi_Arabia#Vital_statistics

(az Arab-öböl menti gazdag olajállamokban még gyorsabb volt a csökkenés)

ez - az alacsonyabb csecsemőhalálozás miatt - egyfelől természetes (kevesebb gyerek is elég), másfelől pedig az állami ellátórendszereknek köszönhető, hisz régebben a család volt a legjobb és leghatékonyabb életbiztosítás, most meg már egyre inkább nem

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 16:25:10

@Gerilgfx:

az állami oktatás nélküli kapitalista társadalmakban különben rengeteg _közadakozásból_ fenntartott _ingyen_ iskola volt

az Egyesült Királyságban ezekkel érték el a 95% fölötti beiskoláztatási arányt

Ragged school
en.wikipedia.org/wiki/Ragged_school

Gerilgfx 2014.10.15. 18:49:40

@calabria04: nagyon érdekesek ezek az adatok, amiket mondasz, nem is hallottam róla, hogy léteznek ilyen kimutatások, majd valamelyik nap lehet, hogy bele is vetem magam, hogy tanulmányozzam, ha lesz rá időm.

az arabokhoz annyit tennék hozzá, hogy természetesen az rendben van, hogy az alacsony szaporulatot nem lehet kizárólagosan a férfiak ellenérdekeltségének betudni, de a legtöbb férfiak jogait tiszteletben tartó ország függetlenül a fejlettségi szintüktől, bőven poztív rátát tud felmutatni. például a hozzánk hasonlóan torz struktúrájú állammal rendező muszlim államok, ahol az életszínvonal hasonló, erősen 25 éves átlagéletkor körül vannak hasonló várható élettartam mellett, mint itt (pl irán). igen, felesleges a jólétben 5 gyerek, de azért az az átlagban 3 meg kellene, hogy legyen itt is, ha a férfiak alapvető emberi jogai biztosítva lennének.

Dzsentrisvihák 2014.10.15. 21:52:09

@Gerilgfx:

Nem hozzád szóltam, pubikám, de ha ennyire zavarlak, akkor maradok még egy kicsit, jó? :D

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 22:52:55

@Gerilgfx:

visszatérve a jobbik és a többi párt "megbízhatatlanságára"

ez tulajdonképpen bele van kódolva a modern demokratikus pártrendszerekbe, még kifinomult "mainstream" elméletek is foglalkoznak vele

pl. a közösségi választások elmélete a racionálisan tudatlan választóval (Juli néni nem fog esténként szakpolitikákat, szakértői anyagokat és pártprogramokat olvasni...), az egyéni és csoportos haszonmaximalizálásban érdekelt politikusokkal, köztisztviselőkkel/közalkalmazottakkal és a partikuláris érdekeiket rendkívül hatékonyan képviselő __lobbicsoportokkal__

a közösségi választások elmélete szerint a szakpolitikák lényegében a befolyásos lobbicsoportoktól indulnak, a köztisztviselők és a politikusok lényegében a lobbicsoportok által megírt szakpolitikákat tűzik a zászlajukra, a racionálisan tudatlan választó pedig általában semmit sem ért az egészből

az elmélet proponensei szerint demokratikus rendszerek csak relatíve kis közösségekben tudnak többé-kevésbé hatékonyan működni, minél távolabb kerül a döntés a néptől annál kevesebbet értenek az egészből a választók és politikaalkotás gyakorlatilag politikusokkal/köztisztviselőkkel szövetkezett jól szervezett lobbicsoportok kezébe kerül

a választóknak szóló politika pedig lényegében populizmusba, ígérgetésbe és üres lózungokba fullad

Public choice
en.wikipedia.org/wiki/Public_choice

egy kitűnő videó a témában

Public Choice Theory
www.veoh.com/watch/v1348852T8xNSCrE?h1=Public+Choice+Theory

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 23:11:55

@Gerilgfx:

és az is érdekes ebben a tekintetben, hogy a fejlett nyugati államok nem a mai modern általános választójogra alapozott demokratikus rendszerrel lettek gazdagok, hanem __korlátozott választójoggal__

a XIX. század jó részében max a lakosság néhány százaléka rendelkezett választójoggal, kb. ez volt az akkori minimális államban hívő klasszikus liberális rendszerek aranykora

nem nehéz belátni azt, hogy egészen más témák kerülnek terítékre az adott választáson, ha csak a (férfi) lakosság legsikeresebb, leggazdagabb és valószínűleg - némi sarkítással - legműveltebb 4-5%-a járulhat az urnákhoz

ma persze egészen más a pálya...

PS. amit a család intézményének a kiüresedéséről írtam az szerintem nagyon szépen összevág a te "hím-soviniszta" megközelítéseddel, minél kisebb mértékben avatkoznak be állami szakpolitikákkal a család életébe annál inkább patriarchális jellegű lesz

az oktatás és az egészségügy kapcsán szerintem a radikális privatizáció és dereguláció sokkal olcsóbb és sokkal jobb szolgáltatásokat eredményezne

sajna azonban erre a jelenlegi általános választójogra alapozott demokratikus rendszerben jóformán semmi esély sincsen

szerintem "vígan" fogunk menetelni a jobbikkal együtt az Európai Egybesült Államok nevezetű plutokrata förmedvény felé, ahol a jobbikosok is kapnak majd néhány zsíros cubákot az új uraiktól

calabria04 (törölt) 2014.10.15. 23:53:47

@Gerilgfx:

a 4-5%-al egy kissé túloztam, az Egyesült Királyságban 1867 táján kb. a felnőtt férfi lakosság 14%-a rendelkezett választójoggal

1872-ig nyíltan kellett szavazni (a politika a _bátrak_ terepe volt:) )

en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_the_United_Kingdom#History

efféle modellel lett az UK a világ leggazdagabb birodalma

az 1928-ra kiteljesedő általános választójog mellett meg cirka 30 év alatt leírták magukat

Gerilgfx 2014.10.16. 04:03:09

@calabria04: szerintem a demokrácia érezhetően jobb lett, mióta elterjedtek a számítógépek, és a számítógépes hálózatok - az utóbbi másfél évtizedben pedig az internet. számonkérhetőbbek lettek a pártok, nem nagyon lehet elmismásolni semmit, mert az emberek pillanatok alatt bármi múltbéli eseményt, vagy ígéretet a pártok orra alá tudnak dörgölni, számon tudnak kérni - lásd pl ezt a bejegyzést. én magával a demokráciával elégedett vagyok, illetve a képviseleti demokrácia helyett inkább a közvetlen demokráciát szorgalmaznám.

a semminél azonban a mostani is jobb, és örülni kell, hogy ez adatott meg nekünk, még ha nem is teljesen szabadon, de pártként tulképp gyakorolni lehet mindenféle politikai nézetet jelenleg. nem kell megelégedni a mostanival, és tenni kell azért, hogy még demokratikusabb - közvetlenül demokratikusabb - legyen az ország, szóval nem szabad a babérokon ülni.

a demokráciáért, szabadságért napról napra meg kell küzdeni, hogy megőrizhessük, mert nem egy állandó dolog, amit egyszer kivívtunk, és akkor ott van, hanem folyamatos felügyeletet igényel a nép részéről.

végig kell járnunk most egy utat.

az elején volt a rendszerváltás utáni szerencsétlenkedés, aztán ami már tényleges kormányzás volt, az az mszp féle ,,balliberális'' förtelem, ami 2006-ban el is bukott, majd vitte még egy kicsit a lendület. aztán jött a fidesz, a nacionalista populizmusba csomagolt, valójában szélsőségesen euroatlantista nézetrendszer, és éppen ezért már az elején tudva levő volt, hogy éppen emiatt a hamis nacionalizmusa miatt jóval nehezebb lesz leváltani őket. aztán bár most még nem látszik, de a fidesz is bukni fog - gátlástalansága, pofátlansága, szélsőséges euroatlantizmusa, savanyú kispolgárisága bukásra van ítélve. aztán jön majd a jobbik, ami immáron nyíltan a fajvédő ideológiára építkezik, azonban teljesen téves utakon, gazdaságilag kétszáz éves lemaradásban, ami még súlyosabb, az az a megfoghatatlan dolog, amit az itteni kommentekből is kitűnni látunk a jobbikkal kapcsolatban, és látjuk, hogy valójában a jobbik milyen. brutális lesz, ha a jobbik kerül hatalomra, de ez elkerülhetetlen, ők a következő evolúciós lépcsőfok számunkra.

az mszp és a fidesz elzavarása csak sétagalopp ahhoz képest, amekkora brutális erőkifejtésbe a jobbik eltakarítása kerülni fog. akkor aztán tényleg mindenkinek a lelke mélyére fog nézni az ördög, belénk nyúl, és széttép majd minden reményt, amelyet a szebb jövőbe vetettünk a jelenlegi etatista/imperialista/államszocialista alapokon, amelyekben ez a három párt gondolkodott. megítéltetünk majd, és mint a tisztítótűz, úgy ég majd magyarország.

de bárcsak már itt tartanánk.

ha a magyar politika egy háromfejű sárkány, akkor mi az első fejét már sikeresen levágtuk. a legtöbb nép már idáig sem jut el. mi már épp a másodikat fűrészeljük, és nagyon nem látszik még a csontja, de felszisszen már, vágják a pengék a húst, és dühében tüzet okád.

ha sikerül mindhárom fejét levágnunk, akkor ér véget számunkra az a lassan 3 ezer éves rabszolgaság és sötétség, amit a magyar nép kapott osztályrészül, és megvalósul az igazi magyarország.

a kérdés az, hogy megadatik -e nekünk, hogy megérjük ezt.

volt egy álmom. valamikor a távoli jövőben játszódott. a technikai szintünk azonos volt a mostanival, és kb ugyanilyen ruhákban jártunk. egy iskolás lány voltam. ki volt téve magyarország térképe a falra. nem pont úgy nézett ki, mint most, talán délkelet magyarországból csíptek ki egy darabot, vagy kárpátalja és erdély északnyugati csücske került vissza, nem tudom, de magyarország megvolt még.

és senki más. minden szomszédunk eltűnt már. sem románia, se szlovákia... a térkép többi része teljesen ismeretlen volt, olyan országokkal, amelyekről el sem tudtam képzelni, hogy mik, olyan elvek alapján szervezve, amelyeket ma még elképzelni sem tudunk.

majd az álmomban elmentünk kirándulni egy iskolabusszal az egyik szomszédos országba. brutálisan fejlettebb technológia volt a mienkhez képst, de semmiért sem adtam volna fel a magyarságtudatomat, mert tudtam, hogy mi győztünk, és az ,,örökkévalóság'' már a mienk volt. megmérettettünk, és egy olyan országot tettünk le az asztalra, amit mi kontrolláltunk és uraltunk, amit soha többé nem érhetett trianon, amely legyőzte önmagát, és túlélt.

calabria04 (törölt) 2014.10.16. 09:23:11

@Gerilgfx:

én különösebben nem tartok a jobbiktól

szimpla populizmus az egész

a párt vezetése is tisztában van azzal, hogy a zavaros programjukkal nem sokáig húznák az EU-n kívül

ha döntéshelyzetbe kerülnek pontosan ezért fognak felsorakozni az Európai Egybesült Államok nevezetű förmedvény mellett

_kilóra_ el fognak adni minket...

calabria04 (törölt) 2014.10.16. 09:25:45

@Gerilgfx:

ha demokratikus modellt kéne választanom akkor Svájc mellett törnék lándzsát

a demokrácia max __kis helyi közösségek__, pl. megyék, kantonok szintjén lehet működőképes és ott sem kell túlzott illúziókat fűzni hozzá...

calabria04 (törölt) 2014.10.16. 09:31:11

@Gerilgfx:

a "tanulási folyamat" tekintetében különben valószínűleg igazad van

ma már a legtöbben körberöhögik az olyan "programokat", amivel pl. a jobbik áll elő

és ha egyáltalán elfáradnak választani kb. annyit kérdeznek a tisztelt párttól, hogy mit tud nekik csípőből megígérni, ha lehet akkor ingyen...

pontosan ezért gondolom azt, hogy a jobbik semmilyen diktatúrát nem tudna már kiépíteni

kb. addig kell még a saját választóinak is amíg vmi zsetont tud nekik adni

ennyit várnak tőle

ha ebbe belebukik, akkor mehet a levesbe

calabria04 (törölt) 2014.10.16. 09:50:34

@Gerilgfx:

meg hát aztán kit rabolnának ki ezek?

a magyar gazdaság gerincét alkotó transznacionális mega-vállalatokat?

pl. a mercedest, az audit, az erstet, a mitsubishit és a többi hatalmas konglomerátumot?

azt hiszed, hogy ezek megijednének a jobbiktól?

kitűnő politikai kapcsolataik vannak ezeknek...

reggelire megeszik ezek a jobbikot...

a jobbik max a magyar KKV-at mikro-menedzselhetné...

azok azonban az elmúlt 25 évben már nagyon jól beletanultak ebbe a játékba...

szerintem még velük sem tudnának elbánni...

ergo

a fentiek tükrében teljesen egyértelmű, hogy a jobbik vagy _kilóra_ el fogja magát adni az "elveivel" együtt vagy fél éven belül elküldik a nehézsúlyú ellenfelei a magyar KKV-k és a segélyéhes magyar választók üdvrivalgása mellett a sunyiba...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.16. 18:02:07

"csakhogy a jobbik által vízionált rendszerhez még a mostaninál is több ingyenélő hivatalnok kell,"

ÁFAcsökkentésről beszéltük, ahhoz nem kell több hivatalnok.

"látod, itt volt az esélyed a pelenkás esetnél is, hogy egy koherens magyarázattal előállj"

Előálltam. Ha a gyermekneveléssel kapcsolatos dolgok ÁFÁja 5% körüli lesz, az a gyerekvállalási kedvet növelni fogja. Még a legvadabb libertáriusok is elismerik, hogy az adóterhek csökkentése jó hatással van az emberek közérzetére.

"azt nyilván nem tudom, hogy mivel mikor találkoztál először."

Hát ha nem tudod akkor ne ugassál bele hogy mikor találkoztam vele, öcsi.

"mert attól még, hogy 20%-al olcsóbb a pelenka, meg a kiságy, még nem fog gyereket csinálni senki. pont. ez éppolyan tény, mint hogy a nap süt."

Megint aljasul csúsztatsz, korántsem e két dologról van szó, hanem árucikkek garmadájáról. babakocsi, gyermekágy, pelenka, gyerekruha, bölcső, tápszer stb. Már ezek is éves szinten tízezreket vehetnek le a gyermeket vállani akaró válláról.

A financiális terhek csökkentése jobb közérzetet eredményez, ezt nehezen lehet vitatni. Ha több pénz marad szebben, az ember elégedettebb hóvégén. A gyerekvállalás egyik fontos alaptényezője a kiszámíthatóságés közérzet.

Tehát indirekte valóban, a pelenka meg a kiságy segíthet a gyerekvállalási kedv kialakításában.

"nem hiszem, hogy személyes kétely nevű érvelési hibát valósítana meg annak a ténye, hogy közlöm, hogy a mezőőröd, családi ellátóláncod pénzbe kerül."

Minden indoklás nélkül odamázolt válaszféleség személyes kételyt valósítja meg. Az hogy utólag cigánykodtál hozzá valamiféle magyarázatot, még az eredeti hozzászólásodban ezt nem tetted meg.

"kutatási anyag? tudományos elemzés? közvéleménykutatás? nincs semmi a tarsolyotokban. semmi."

Arról hogy egy radikális adócsökkentés hány százalékkal és ezrelékkel növelné a gyerekvállási hajlandóságot, max. közvéleménykutatást lehet csinálni. alapvető dolgokról vitatkozol, miért nem csiálsz egy internetes közvéleménykuttástte, atzzal hogy

"ön szerint növelné a gyermekvállalási kedvet ha az összes gyerekkel kapcsolatos árú és szolgáltatás radikálisan adócsökkentve lenne?"

Vajon milyen eredmény jönne, ki el sem merem képzelni.... ekkora barmok vagytok ti libertáriusok, az élő fába is beleköttök, teljesen ok nélkül.

A "pelenka" szó valóban nálam fordul elő elsőként, de a "pelenkád" szó, ami ugyanazt jelenti csak ragozva, ezt te írtad le először. Ennyire kispöcs gyökér szar vagy?

aki ekkorákat hazudik, saját magát letagadja, és még ahhoz is hülye hogy rendesen próbáljon hazudozni, és nem veszi észre hogy kicsit följebb görget az ember az egésszel és máris lelepleződik mekkora hazug geci az illető, mint te, az innentől vitaképtelenné vált.

Szerencsére sötét vagy mint az ólajtó, nagy kárt amúgy se tudsz okozni. Teljes joggal rohadsz meg sötétségben, amibe magadat verted.

Gerilgfx 2014.10.20. 23:29:38

@Nemzetstratégia:

,, ÁFAcsökkentésről beszéltük, ahhoz nem kell több hivatalnok.''

nem, te itt mezőőrről, védőnőről, szociális kártyáról, bentlakásos családi egyetemekről beszéltél, ÉS ÁFAcsökkentésről.

,,Előálltam. Ha a gyermekneveléssel kapcsolatos dolgok ÁFÁja 5% körüli lesz''

te most komolyan azt gondolod, hogy ha a gyerekbicikli 35 ezer ft helyett 30 ezer ft lesz, attól a gyerekvállalási kedv növekedni fog?

,,Még a legvadabb libertáriusok is elismerik, hogy az adóterhek csökkentése jó hatással van az emberek közérzetére.''
természetesen! csak az egymás mellé rakosgatott állításaid nem következnek egymásból. vagy talán a szülőnek onnantól kezdve már nem kell ennie, hogy van egy gyereke?

,, Hát ha nem tudod akkor ne ugassál bele hogy mikor találkoztam vele, öcsi.''

bocsi, de nekem egy önálló gondolat nélküli bolsevik jellegű szélsőjobboldali figura jelenik meg lelki szemeim előtt, aki kínkeservesen próbálja a mundér becsületét védeni féligazságok, mármár szürrealitásba hajló magyarázkodások mentén.

,,Már ezek is éves szinten tízezreket vehetnek le a gyermeket vállani akaró válláról.''

tízezreket. így van. épp ezért nem ér semmit sem.

,, A gyerekvállalás egyik fontos alaptényezője a kiszámíthatóságés közérzet.''

és a mezőőr, a védőnő, a bentlakásos egyetem, és a 95%-os adó :D

,,Tehát indirekte valóban, a pelenka meg a kiságy segíthet a gyerekvállalási kedv kialakításában.''

szerintem inkább a férfiak alapvető emberi jogainak visszaállítása az, ami segítene a gyerekvállalási kedv kialakításában, nem a 2000 forintal olcsóbb kiságy.

,,Az hogy utólag cigánykodtál hozzá valamiféle magyarázatot, még az eredeti hozzászólásodban ezt nem tetted meg.''

bocsi, nem gondoltam, hogy meg kell magyaráznom azt, hogy a mezőőrnek pénzt kell fizetni.

,,ekkora barmok vagytok ti libertáriusok, az élő fába is beleköttök, teljesen ok nélkül.''

nem hiszem, hogy kötözködés lenne egy olyan program működésképtelenségére radikálisan rávilágítani, amik alapján valakik az én országomat módosítgatni szeretnék.

,,ami ugyanazt jelenti csak ragozva, ezt te írtad le először. Ennyire kispöcs gyökér szar vagy?''

bocsi, csak próbálok idomulni a színvonaladhoz :D

,,az egésszel és máris lelepleződik mekkora hazug geci az illető, mint te, az innentől vitaképtelenné vált.''

tehát hazug geci vagyok, mert a pelenkaárcsökkentéssel reprezentáltam a kedvenc pártod programjának egyik elemét összefoglalóan, mire te kikérted magadnak, hogy ,,CSAK A PELENKA'' árát csökkentjük, mire én közöltem, hogy a pelenka szót le sem írtam, mire te diadalmasan közölted, hogy dehogynemírtam, csak épp ,,pelenkád'' formában, és ettől máris működőképes lett a program, és én egy hazug, vitaképtelen geci lettem. uhh vazze, érdekes egy univerzumban élhetsz, még ha le is ütötted volna ezt a parasztomat véletlenül így a meccs végére, a tisztjeid már rég a tábla mellett sorakoznak kivétel nélkül.

,, Teljes joggal rohadsz meg sötétségben, amibe magadat verted. ''

*mosolygós arccal szemlélem, amint az ellenfél ordítozva rámborítja a táblát, majd elrohan. a király még az ujjaim között van. az éjjeli lámpa fénye megvilágítja, ahogy óvatosan körbeforgatom a kezemben, mint valami apró naposcsibét. kint leereszkedik a köd, a füstös utcán árnyékot vet a hold. fekete macska fekszik összegömbölyödve az ereszcsatornán. ma is diadalt hozott a vadászat. karmai között egy egérke hever.*

ikab 2015.01.05. 14:37:06

Ez így van, nincs lényegi különbség a cikk szerzője és a Jobbik közeli szavazók között. A szerző csak az elvhűséget, következetességet és radikalizmust kéri számon.

Gerilgfx 2015.01.05. 15:36:24

@ikab: igen, ezen a választáson szavaztam a jobbikra valószínűleg utoljára. eljátszották a türelmemet.

ikab 2015.01.07. 23:44:54

@Gerilgfx: Véletlenül sem sértésből mondom, de a jobbik talán a lehető legmesszebb áll az elvárásaidtól, érdekes, de amikor láttam a gmail-emben a válaszod, akkor gondoltam, hogy válaszolok valamit, hogy neked inkább valami libertárius vagy konzervatív-libertárius pártot kellene választanod, aztán ahogy idelapoztam és beleolvastam a kommentekbe, épp látom, hogy valaki mérgesen lelibertáriusoz. Tehát akkor nem volt rossz a megérzésem. Ha ez így van, és csak az alap dolgot feltételezzük, hogy nem tudunk szerelemből szavazni, csak a legkisebb rosszra, akkor elég meglepő, hogy Jobbik szavazó voltál eddig. Vagy igazából nem is meglepő, csak naiv. Érthető, de nagyon naiv. A jobbik valóban szélsőjobboldali párt, szerintem te inkább olyan pártokhoz állhatsz közel, amiket csak szélsőjobboldalinak bélyegeznek, de véletlenül sem azok. pl. a holland szabadságpárt(PVV) vagy a német Die Freiheit, vagy a svájci néppárt(nekem a Nemzeti Fronttal vagy az ÖVP-vel azért vannak bajaim, bár tagadhatatlan, hogy vannak a pártokhoz kötődő kiváló emberek)...egy szó, mint száz, hogy szerintem neked nem a legkisebb rossz lenne a Jobbik, hanem a legnagyobb...bár ezt nem az én tisztem eldönteni...amúgy meg..ez csak eszembe jutott egy kommentet olvasva, sok mindent lehet a fideszre mondani, de hogy ultra atlantista lenne, azt nem..se azt, hogy konzervatív...na, mind1, bocs, hogy így idefostam a szót, úgy, hogy végig se olvastam rendesen a dolgokat(kommenteket), csak a cikket...elhiszem, hogy mindenféle szép elvárások és remények tudtak kialakulni a Jobbikkal szemben, de a Jobbik egy antiszemita, nemzeti-szocialista pártra hasonlít a leginkább...a fidesz szoktam a népnemzeti-szocialista jelzővel illetni...ezek a pártok szerintem a legnagyobb rosszak egy pl. neokonzervatívnak, de egy libertáriusnak is

Gerilgfx 2015.01.08. 00:41:55

@ikab: Annak idején írtam egy rövid cikket (már sajnos nincs meg, valahová elkallódott), amiben 40-50 kérdést táblázatszerűen felsoroltam, és a jelentősebb pártok megfelelő ideológiai és programpontjai alapján beírtam egy + vagy egy - jelet, ami azt reprezentálta, hogy az adott kérdésben mennyire értek egyet. Az jött ki, hogy a Jobbik kapta a legtöbb pontot, ám ez már jónéhány évvel ezelőtt volt.

Megjegyzendő, hogy a Jobbik is csak egy 5-8% körüli eredményt ért el, ami nem túl meggyőző, de mégiscsak az nyert. A Jobbik programjában számomra legmarkánsabban a magyar fajvédelem, és az EU-ellenesség jött be leginkább, és főleg ezek a pontok nyomták felfelé az eredményt.

Ám azóta már megváltozott a Jobbik ideológiája annyira, hogy lényegében nem jelent már vonzó alternatívát számomra, nem egy olyan párt, amire szívesen szavaznék.

Persze minden változik, mindenki változik, megjegyzendő, hogy én alapvetően már lassan 15 éve ugyanezeket magyarázom, mint most, persze jelentősen finomodott, pontosodott, csiszolódott, kifejezésre került néhány témával kapcsolatban a gondolatvilágom, de alapvetően ugyanaz maradt.

A libertarianizmus az én esetemben kizárólag gazdasági jellegű. Ha jól emlékszem, futólag beszéltünk is már erről korábban, tehát a liberális-libertáriánus fogalmak különállóságáról.

Manapság olyan életképes politikai erő nem létezik, ami képes lenne egy libertáriánus gazdaságpolitikát képviselni úgy, hogy közben markánsan egy valódi piaci alapon alapuló, teljes szuverénné váló ország keretein belül működő, radikálisan magyarvédő, a modern társadalmi, technológiai, szakmai kihívásokra válaszolni képes társadalmi politikát zászlajára tűzne.

Lényegében igaz és pontos az a meglátásod, hogy a jobbik és a munkáspárt dettó ugyanaz, csak a jobbik hivatalosan útálja a cigányokat is, és nacionalista, a munkáspárt pedig internacionalista. Ez amúgyis jellemző, már a nemzeti szocialista és a szocialista kifejezések is a tudtunkra adják egész pontosan, hogy itt miféle különbségről is van szó.

Nem vagyok benne biztos, hogy az én álláspontom, amit itt leírtam, mennyire van összhangban magával a magyar néplélekkel, de amikor vidéken a paraszt a

,,kit képviselsz te? olyan vagy te is, mint a többi, takarodj a gecibe''

szófordulattal üdvözli a kocsmában az újonnan érkezett tisztségviselőt, akkor szerintem biztosra vehetjük azt, hogy nem éppen egy nagyobb államról álmodozik mezőőrökkel, védőnőkkel, brutális adókkal. A jobbik tehát ebből a szempontból valóban rossz lenne, legalábbis nekem biztosan, viszont a magyar fajvédő érzelmük, a radikalizmusuk, és az EU-ból való kilépési szándékuk régebben azért kompenzálta a romantikus gazdasági dilettantizmusukat.

Mert valóban, a Jobbikban olyan szintű gazdasági sötétség van, hogy amikor Vona Gábortól megkérdezték egy interjúban, hogy mennyibe kerülne az euró, hogyha kilépnénk az EU-ból, Vona agya nyomott egy kékhalált, mert egyszerűen még annyi kompetenciája sem volt, hogy rizsázzon valamit arról, hogy egy pénz értéke mitől függ. Persze az interjút készítők ezt tudták, ezért is kérdezték meg olyan vidáman, tudva, hogy Vona úgysem tud hozzászólni a kérdéshez. Amúgy persze lehet, hogy én sem tudnék reagálni egy ilyen váratlan kérdésben egy ilyen interjúban, sőt, lehet, hogy meg se tudnék szólalni, de az, hogy a jobbikosok újra és újra ugyanazokat a köröket szopják be a különböző médiumokban bármilyen gazdasági kérdésben úgy, mint egy torkosborz, az vérlázító, bár annyira nem, mint az elferdített duplagondolos hazugságaik, amiket mostanában nyomatnak.

Ha van Skype vagy face címed, szívesen írkálnék veled esetleg privátban erről a témáról, ha bővebben érdekel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.02.22. 09:55:54

jól indul a poszt , de botrány rossz lesz a közepétől, jobbik feminista? mert? indoklás nem lesz?
jobbik szavazói butábbk mint más pártoknál? ez komoly?

Sealka 2015.09.23. 22:23:29

@Nemzetstratégia: "Ha a gyermekneveléssel kapcsolatos dolgok ÁFÁja 5% körüli lesz, az a gyerekvállalási kedvet növelni fogja" Kinek, vagy ki állapítja meg ezeket a magasrüptú hülyeségeket? 20 szobás villatulajdonos, havi 3 millás fizuval? Én, mint átlagember ebben semmi kedvnövelést nem látok. A kismadár is előbb fészket rak, utána költ. Ameddig 30 évig kell egy 15 milliós ház árát havi 100 ezrével fizetni ezekből a kis fizetésekből, amik itt vannak a nagy többségnek, addig nincs miről beszélni.

KalmanBlog 2016.08.31. 11:27:28

A jobbiknak az az értelme, hogy a Fidesz látja, hogy a második legnagyobb szavazóbázis tőle jobbra van. Ha csak egy lépést is tesz libsi irányba, akkor bukik.
süti beállítások módosítása