Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Miért bukott el a baloldal?

2015.04.06. 04:31 Gerilgfx

Manapság sokan magyarázatot próbálnak találni - főleg a baloldali gondolkodók - hogy magyarországon miért bukott el, került menthetetlen, vállalhatatlan helyzetbe a baloldal szinte mindenhol. Azonban szándékosan nem akarják feltárni a valódi okokat, magyarázkodások és kifogások közé bújva kerülhetik a forró kását, terelnek, hibáztatnak.

1. A baloldal nem baloldali, vagy csak szelektíve az. Ha a baloldali elveket összeszedjük, a baloldali pártok programjában, ideológiájában, kormányzásában azok nem érvényesültek. A baloldali pártok inkább egyfajta nemzetközi kapitalista/imperialista kör egyésgszervezeiként funkcionáltak, a szocialista elveket meg sem próbálták a gyakorlatba átültetin, vagy következetesen érvényesíteni.

2. A baloldal brutális, cigányok által elkövetett magyarellenes faji bűncselekmények tízezreit tusolta el valamiféle homályos ,,antirasszizmus'' nevében, szisztematikusan aláásva az igazságszolgáltatást, és a jogrendszert. Informális módon nyomást helyeztek az igazságszolgáltatásra, a médiára, és ki tudja, hogy közvetetten hány emberi élet szárad az MSZP és a többi baloldali párt aparatcsikjainak lelkén. Miközben az erőforrásokat idegen népfajok - konkrétan a cigányok - segélyezésére fordították, hogy nemzetközi elvtársaik ideológiai elvárásainak megfeleljenek, amelyeket fontosabbnak ítéltek, mint mondjuk a saját néptársaik, családtagjaik életét.

3. Mindennemű racionalitást, ésszerűséget nélküliző hatalmas gazdasági dilettantizmus az, ami a pénzügyi folyamatosak jellemzi a baloldali kormányok alatt. Bár a baloldali értelmiség szereti/szerette hangoztatni vélt képességeit a piacgazdaság, a bankrendszer, a nemzetközi pénzügyi rendszerek kapcsán, országlásuk alatt mégis olyanok történtek, mint például az, hogy a drága aparatcsikok IMF hitelből üldögeltek a hivatalokban.

4. A baloldalnak igazából fogalma sincs a kapitalizmusról. Amikor világossá vált, hogy az egészségügyi rendszerük nem működőképes, egyszerűen a külföldi biztosítótársaságok és bankok hatáskörébe utalták az egészségügyi rendszer pénzalapjait ahelyett, hogy megpróbáltak volna valódi kapitalista versenyt kialakítani az orvoslásban, és kivonták volna az n+1-edik rendelőben üldögelő javasasszonyt a TB rendszer kerei közül.

5. A nagy horderejű kérdésekben meg sem próbálták kikérni a társadalom véleményét, gyakran kvázi 5-10%-os társadalmi támogatottságú döntéseket vagy törvényeket hoztak meg, méltán kivívva ezzel a társadalom haragját.

6. Nemzeti szuverenitásunkat szisztematikusan, kritika nélkül játszották át nemzetközi szervezetek számára.

7. Vezető embereik elenyésző kivételtől eltekintve nyegle kiállású, gusztustalan, vállalhatatlan, hiteltelen emberek, akik leginkább egy elvetélt, pofátlan porszívóügynökre emlékeztetik az embert, aki levakarhatatlanul kéri újra és újra az időpontot.

8. A baloldal alatt nem létezik szólásszabadság. Aki nem baloldali, az egy kiírtandó náci elem, pont. Mivel baloldalon nem nagyon vannak alkalmas emberek, pillanatok alatt sakk-mattra le lehet ellenük játszani bármilyen vitát, amire törölgetés, cenzúrázás a válasz.

amiidonk.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr797342810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.06. 07:01:05

A fő ok: lejárt szavatosságú modellt kínál.

empoftla 2015.04.06. 16:50:44

@maxval bircaman szerkesztő: Így van - a jobboldali(bb), nép-nemzeti(bb), putyini modell friss-ropogós és életerős. Abban jobb élni.

pitcairn (törölt) 2015.04.07. 21:03:49

"baloldali pártok inkább egyfajta nemzetközi kapitalista/imperialista kör egyésgszervezeiként funkcionáltak"

mindig is azok voltak

a marxista métely nem a munkásoktól jött hanem burzsoáktól, arisztokratáktól, ill. kapitalistának maszkírozott politikai vállalkozó oligarcháktól

Marxnak és a jobbára burzsoákból, oligarchákból és arisztokratákból álló baráti körének jóformán semmilyen kapcsolata sem volt a munkásokkal

pitcairn (törölt) 2015.04.07. 21:04:40

a baloldal - de facto - mindig is szegény-ellenes volt

Gerilgfx 2015.04.08. 00:17:57

@pitcairn: azért a tisztánlátás jegyében jegyezzük meg azt, hogy marx nem volt gazdag, ellenkezőleg: eléggé szegény volt.

a könyve elég rosszul fogyott, a családjával segélyekből éltek, csak öregebb korára kezdetek népszerűek lenni annyira a könyvei, hogy már el tudta tartani rendesen a családot belőle.

marxal nekem személyesen semmi bajom, de a történelem megmutatta, hogy a kollektivizálás eleve egy életképtelen gazdasági koncepció, és persze az imperializmus és a gyárakban való rabszolgázás is az.

a mai társadalmunk szerintem sikeresen összegyúrja minden ideológia negatívumait (imperializmus, kapitalizmus, kommunizmus, szocializmus, feminizmus, nácizmus, fasizmus, internacionalizmus, konzervatizmus) és egy élhetetlen, fenntarthatatlan elegyet képez belőle, aminek egyetlen célja az.

az mszp mondjuk az imperializmus és a szocializmus egy sajátos egyvelegét domborította ki és testesítette meg, a fidesz meg szerintem a fasizmus, az imperializmus, a konzervatizmus, és a szocializmus fura egyvelegét próbálja előtérbe szorítani.

a jobbik meg mondjuk a kommunizmus, a nácizmus, konzervatizmus, és a feminizmus ideológia összegyúrása köré szerveződött alapvetően.

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 09:25:33

@Gerilgfx:

Marx meglehetősen gazdag volt (és pl. a Rothschild és a Philips családdal volt közeli rokonságban)

a felesége - Jenny von Westphalen - arisztokrata volt

az apósa az 1850-es években a porosz belügyminiszter volt

a "segélyeket" pedig a gazdag rajongóitól kapta, pl. a multimilliomos Engelstől, a Philips családtól meg hasonlóktól

sohase sem végzett semmilyen termelő munkát

tulajdonképpen normális állása sem volt

az állítólagos "szegénysége" pedig leginkább abból fakadt, hogy nem tudott bánni a pénzzel

jóformán az összes pénzét elszórta és eltőzsdézte

különben volt miből, a különböző forrásokból kimutatható jövedelme még a "legszegényebb" éveiben sem ment évi 200 font alá

ez ma szimplán aranyparitáson több mint nettó 20 millió forint...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 09:31:42

@Gerilgfx:

a marxi rendszer különben __oligarchikus__ hatalomról szól

a szociális lózung csak sekélyes körítés s süsük számára

ezen a ponton különben pillanatok alatt meg lehet érteni azt, hogy miért volt vonzó ez a politikai vállalkozó oligarcháknak, ill. az arisztokratáknak

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 09:40:25

@Gerilgfx:

az is igen sokatmondó, hogy Marx number 1 ellenfele a szocialista mozgalomban egy orosz arisztokrata volt (Bakunyin),

ő ráadásul igen érdekes dolgokkal vádolta meg a marxistákat amikor végképp összerúgták a port...

Bakunin on Marx and Rothschild
www.connexions.org/RedMenace/Docs/RM4-BakuninonMarxRothschild.htm

ebben sokak szerint az antiszemita körítés ellenére is lehet vmi

Marx Rothschild kuzinját furcsamód sohasem támadta...

ő csak a kisvállalkozó burzsoákat démonizálta...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 12:06:46

"8. A baloldal alatt nem létezik szólásszabadság. Aki nem baloldali, az egy kiírtandó náci elem, pont. Mivel baloldalon nem nagyon vannak alkalmas emberek, pillanatok alatt sakk-mattra le lehet ellenük játszani bármilyen vitát, amire törölgetés, cenzúrázás a válasz."

no pont előbb próbáltam kommentelni az alábbi - deklaráltan baloldali - honlapra

zoldfront.blog.hu/2015/04/03/merre_tart_hova_jutott_harom_honap_alatt_zoldfront

oszt azzal szembesültem, hogy itt csak előzetes moderálás után jelennek meg az arra "érdemes" kommentek:)

Gerilgfx 2015.04.08. 18:28:46

,,Marx 1842. október 15-én vette át a Politika és a Hírek rovatainak szerkesztését, s ebbéli állásában évi 600 talléros fizetést kapott. Vezetése alatt az újság színvonala jelentősen javult, cikkei olvasmányosabbak lettek, s az előfizetők számának növekedése újra nekilendült.''

-részlet, wikipedia, Karl Marx szócikk

tehát végzett termelőmunkát.

,,Marxék élete a száműzetésben kezdetben rendkívül nehéz volt, barátja, Engels anyagi támogatása ellenére is nyomorogtak, egyik fia, Edgar tuberkulózisban meghalt. Az 1850-es éveket nagyrészt azzal töltötte, hogy „megélhetési” cikkek százait írta olyan újságokba, mint a New York Daily Tribune, szabad idejében pedig a British Museum könyvtárának gazdag közgazdaságtani anyagát tanulmányozta. Ebben az időben halmozódott fel az a hatalmas jegyzetanyag, melyet csak 1941-ben adtak ki Grundrisse címmel (A politikai gazdaságtan bírálatának alapvonalai).[126]

Családja nélkülözött és felesége, aki munkatársa és állandó támasza is volt nem mutatta ki szenvedéseit és kitartott férje mellett. Nem volt könnyű időszak ez a pár számára. Jenny három gyermekük haláláról naplójában a következő sorokkal emlékezett meg: Gyermekeim abba haltak bele, hogy tejemmel együtt a kínokat, a gondokat, az örökös bánatot szívták magukba''

-részlet, wikipedia, Karl Marx szócikk

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 18:59:49

@Gerilgfx:

termelőmunkát? :)

5 hónap múlva vége volt a lapnak:)

en.wikipedia.org/wiki/Rheinische_Zeitung

ráadásul ez volt az egyetlen többé kevésbé valódi állása...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 19:41:35

@Gerilgfx:

ajánlom az alábbi wiki szócikkeket is

ihol lenne Marx apósa a porosz belügyminiszter...

Ferdinand von Westphalen
de.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_von_Westphalen

ill. Lion Philips - a nagy Philips családból (Philips művek...)

Lion Philips - Relatie met Karl Marx
nl.wikipedia.org/wiki/Lion_Philips#Relatie_met_Karl_Marx

és persze a leghíresebb rokonról se feledkezzünk el akivel Marx élete jó részét egy városban élte le...

Nathan Mayer Rothschild
en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Mayer_Rothschild#Family

mint a fentiekből is látszik:

volt kit fejni...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 19:48:46

@Gerilgfx:

bocsi Marx __sógora__ volt a porosz belügyminiszter:)

de visszatérve a "sanyarú sorsú" Marx családra:

Marx anyósa még cselédet is küldött nekik...

Helene Demuth
en.wikipedia.org/wiki/Helene_Demuth

akit 1850 táján teherbe is ejtett az "emberbarát" Marx:)

Frederick Demuth
en.wikipedia.org/wiki/Helene_Demuth#Frederick_Demuth

a gyereket különben letagadta...

az 1850-es években egyébként valószínűleg Lion Philips volt a fő támogatója

azaz egy bankár...

aki emellett még jelentős összegeket hitelezett neki az anyai öröksége terhére (Marx családja __gazdag__ volt)

később Engelstől kapott fejedelmi apanázst...

a hatalmas Engels vagyont is a Marx család örökölte meg...

sokak szerint Nathan Mayer Rothschild-tól is kapott anyagi támogatást...

Did you Know Karl Mark was related to the Rothschilds?
www.youtube.com/watch?v=2fh5aA-77MY

de van még egy rakás zavaros pletyka a támogatók kapcsán...

Gerilgfx 2015.04.08. 19:51:39

ami biztos, hogy nem pletyka, az az, hogy egy időben majdnem éhenhaltak, szóval ezeknek a pletykáknak nagy része biztos, hogy nem igaz.

amúgy ha a távolabbi rokonságot nézzük, szerintem mindenkinek van a belügyminisztériumban dolgozó, vagy épp gyárigazgató, vagy épp akármilyen rokona, ez az embert még semmilyen formában sem minősíti, és az anyagi helyzetét sem befolyásolja semmilyen formában.

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 20:02:32

@Gerilgfx:

újra korrigálnom kell magam Marx mindössze csak rokonságban állt a londoni Rothschildokkal, de természetesen akkoriban már nem élt Nathan Mayer Rothschild

en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Mayer_Rothschild#Family

mindenesetre figyelemre méltó "teljesítmény" ez...

arisztokraták és bankárok...

Westphalen, Philips, Rothschild...

jó rokonság ez:)

Lion Philips felesége egyébként Marx anyjának volt a testvére

de.wikipedia.org/wiki/Henriette_Presburg

igen nagy művészet efféle rokonság mellett "nélkülözni"...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 20:05:05

@Gerilgfx:

én ezt a sztorit a következőképpen halottam:

The Truth About Karl Marx
youtu.be/yA2lCBJu2Gg?t=1326

Marx kb. két kézzel szórta a pénzt...

segghülye volt a pénzhez...

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 20:17:20

@Gerilgfx:

hány olyan embert ismersz akinek arisztokrata és pénzügyi arisztokrata rokonai vannak?

hány olyan embert ismersz akinek a sógora 8 éven keresztül __belügyminiszter__ egy európai nagyhatalomnál?

Lion Philps és Engels esetében különben senki sem vonja kétségbe azt, hogy jelentős összegekkel támogatták Marx-ot

Marx fejedelmi apanázst kapott az 1860-as évektől az Engels vagyonból...

még vidáman tőzsdézett is (és valószínűleg rengeteget vesztett...) a londoni tőzsdén...

Karl Marx, Day Trader?
seekingalpha.com/article/196857-karl-marx-day-trader

Gerilgfx 2015.04.08. 20:23:06

@pitcairn: tekintve, hogy mind a sógor, mind a belügyminiszter egy eléggé szűk rokoni kapcsolat illetve titulus, egyet sem. de hasonló kaliberű rokonok minden családban vannak szerintem.

az stimmel, hogy marx eléggé segghülye volt a pénzhez, és élete vége felé kezdett el érteni hozzá, a tőke is kb 50 éves kora körül született.

pitcairn (törölt) 2015.04.08. 22:20:01

@Gerilgfx:

azért ne túlozz, Marx kifejezetten gazdag rokonsággal rendelkezett

a "közgazdasági" életműve pedig téves alapokon állt, szóval ahhoz sem értett

ráadásul kőkeményen plagizált még a kommunista kiáltványt is egy bizonyos Victor Considerant "demokratikus kiáltvány" című pamfletjéből ollózta össze...

"Considerant wrote much in advocacy of his principles, of which the most important is La Destinée Sociale. He authored Democracy Manifesto, which preceded by five years the similar Communist Manifesto by Marx and Engels. "

en.wikipedia.org/wiki/Victor_Prosper_Considerant

Gerilgfx 2015.04.09. 00:43:12

@pitcairn: te amúgy valami marx szakértő vagy? látom, hogy komplett linktárral közlekedsz az életéről.

pitcairn (törölt) 2015.04.09. 10:49:44

@Gerilgfx:

egyszerűen érdekel a történet a Victor Considerant vonalat egyébként az alábbi könyvből szedtem:

usawealthpartners.com/Federal-reserve-conspiracy--By-antony-sutton.pdf

pitcairn (törölt) 2019.06.08. 12:37:12

@Gerilgfx:

senki sem vitatta azt, hogy a - saját hülyesége folytán - egy időben viszonylag sokat nélkülözött, de azért ebben az esetben kezeld némi fenntartással a magyar wiki szócikket

vagy legalább szörfölj egy kicsit a

__nemzetközi wikipedian__:)

a wikipedia szerint:

a felségének a bátyja ekkoriban a porosz belügyminiszter volt

Ferdinand von Westphalen
de.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_von_Westphalen

(bocsi tévedtem nem Marx apósa hanem a sógora volt a porosz belügyminiszter)

+ voltak egyéb igen gazdag rokonok is jelesül Lion Philips (igen, nem tévedés hozzá kötődik a mai __Philips Művek__)

ő volt Karl Marx egyik fő szponzora és hitelezője az 1850-es években (a családi örökség terhére hitelezett a derék Marxnak... Marx szülei ugyanis __gazdagok__ voltak...)

Lion Philips - Relatie met Karl Marx
nl.wikipedia.org/wiki/Lion_Philips#Relatie_met_Karl_Marx

ergo, volt kit fejni

pl. Jenny anyja még egy cselédet is küldött nekik

Helene Demuth
en.wikipedia.org/wiki/Helene_Demuth

akit a derék "emberszerető" Marx valamikor 1850 táján teherbe ejtett

Frederick Demuth
en.wikipedia.org/wiki/Helene_Demuth#Frederick_Demuth

ráadásul letagadta a gyereket és rendkívül "gáláns" módon Engels cimborájára kente az egészet, aki egyszerűen árvaházba rakta a csöppséget... pedig ő felettébb gazdag volt...

summa summarum __személyzetük__ még a legszegényebb periódusban is volt...

A Nathan Mayer Rothschild vonal meglehetősen zavaros azonban azt nem lehet letagadni, hogy __egy városban__ éltek és __rokonok__ voltak...

Nathan Mayer Rothschild - Family
en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Mayer_Rothschild#Family

sokak szerint a ő is szponzorálta Marxot...

Did you Know Karl Mark was related to the Rothschilds?
www.youtube.com/watch?v=2fh5aA-77MY
süti beállítások módosítása