Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Tévhitek Oroszországról

2016.04.22. 03:37 Gerilgfx

Fórumokon, weboldalakon folyamatosan tévedéseket hazugságokat, lehet olvasni Oroszországról. Ez a bejegyzés arra hivatott, hogy ezen félreértések, illetve hazugságok egy részét tisztázza az országgal kapcsolatban. Igyekszem az összehasonlításban az USA-t, és Magyarországot is szerepeltetni, hogy sokkal árnyaltabb, és tisztát kaphassunk az orosz politikai, és gazdasági helyzetről, átlépve a nyugati propagandán. 

A nyugat általában megpróbálja összemosni a szovjet uniót a mai, demokratikus, és kapitalista oroszországgal, a múlt mumusát vörös kendőként lebegtetve a kommunizmustól (joggal) rettegő emberek arca előtt.

A valóság azonban az, hogy a nyugat az, amelyik egyre inkább szocialista/kommunista irányba tendál.

 

 

Tévhit 1: Oroszországban a nyugathoz képest rendszeresek a politikai gyilkosságok, és a politikai megrendelésre kreált ügyek

Oroszországgal összefüggésben valóban hallani politikai gyilkosságokról. A közelmúltban polóniummal megmérgeztek egy kémet, előtte egy politikus székébe ültettek radioaktív anyagokat. Nemrég egy ellenzéki párt képviselőjét lőtték le az utcán.

Ezeknek mennyisége, és volumene nem számottevően magasabb arányaiban véve, mint mondjuk Magyarországon, vagy az USA-ban. Magyarországon is előfordulnak politikai gyilkosságok, tavaly egy fideszes képviselő keveredett gyanúba gyilkossági ügyben (bár a politikai indíték itt nem tisztázott), egy ellenzéki képviselőt vesztegetési ügy miatt állítottak bíróság elé, majd engedték el néhány hónap után. Az USA-ban néhány hónapja fényes nappal rendőrök verték halálra a Debian Linux alapítóját, és halála után minden internetes tevékenységét visszamenőleg töröltette az amerikai titkosszolgálat. Mind az USA-ban, mind Oroszországban politikusok vannak bebörtönözve, ez kétségtelen tény, és jelentőségét elbagatelizálni ezeknek az ügyeknek nem szabad, és nem is lehet. De nem igaz az, hogy Oroszországban érezhetően roszabb lenne a helyzet, mint nyugaton. Oroszországból 1-2, az USA-ból évi 4-5 ilyen ügyről hallunk. Magyarországon pedig tíz évente egy-két ilyen ügyről, de Oroszország, és az USA lakossága nagyobb, mint a miénk. Demokratikus tekintetben Oroszországban nincs probléma, 1-1 választás alkalmával kb 4-5 párt jut be a parlamentbe (igen, még egy liberális párt is ott ül), miközben az állítólagos demokratikus USA-ban még a többpártrendszer alapjait sem sikerült kiépíteni. Az USA súlyos válságban van képtelen demokratizálódni, lényegében nem tekinthető egy többpártrendszerű országnak, az elmúlt száz évben két politikai párt volt képes a demokratikus életben részt venni, miközben Oroszországban sikerült - nagy nehezen - többpártrendszert kiépíteni.

 

 

 

Tévhit 2: Oroszország magyar nyelvű náci/kommunista weboldalakat csinált a propagandája érvényesítéséhez

Ezeket a weboldalakat magyar ellenzékiek csinálták/csinálják oroszországi szerverekről, akiket a magyar, és az amerikai titkosszolgálatok közös kooperáció keretén belül töröltek a facebookról, és más közösségi weboldalakról kevesebb, mint egy éve. Az amerikai akció, amelynek keretén belül több száz magyarországi csoportot töröltek amerikai érdekeltségű szerverekről, azt eredményezte, hogy a jobboldali, és bizonyos részben baloldali ellenzék egy tetemes része az oroszok szoknyája mögött talált oltalomra.  Persze nyilván egyszerűbb kormánypárti és fotelliberális köröknek összeesküvéselméletet gyártva az oroszokat vádolni, mint szembenézni azzal, a magyar titkosszolgálat megpróbálta elhallgattatni a teljes magyar ellenzéket. Természetesen meg kell jegyezni, hogy Magyarországon bizonyára működik a KGB, mint ahogy valamilyen szinten az Amerikai, a Német, és az Európai titkosszolgálat is.

 

 

 

Tévhit 3: Oroszország gazdasága az olajból él, a nyersanyagexport megcsappanásával éhenhalnak, a modern és európai nyugat fog uralkodni a dolgok megszakértgetésével a hátralevő világban

Mind az USA, mind Oroszország exportjának 20-30%-át olaj, nemesfém, és gáz-export teszi ki. Az állítás Oroszországból már 5 éves, azóta a helyzet megváltozott.

Oroszország exportja néhány éve:

2012_russia_products_export_treemap.png

Ma oroszország exportjának harmadát (*) nyersanyagok (olaj, földgáz, nemesfémek) teszik ki, de az USA gazdaságának is csaknem harmadát. 2011-ben még a következőképp nézett ki az USA exportja:

united_states_export_treemap_2011.png

 

Megjegyzés: a képek régiek, már 4 évesek! Négy év alatt az általam már említett értékekre állt át a két ország exportja, de frisebb diagramok egyszerűen nem érhetőek el sehol az interneten, rajzolni pedig nem akartam/tudtam ennyire jól!!!

Azóta a következő történt: az olajár 110 dollárról 40 dollár körülire esett, így kiütötte az orosz olajexport majdnem kétharmadát. Így aztán matematikailag a nyersanyagexport képtelen kitenni az export felét. Az oroszok így a csúcstechnológiát fejlesztik. Amerikában a helyzet fordított: a csúcstechnológiai vállalatok (ibm, microsoft, amd, intel, stb) folyamatosan zsugorodnak már évek óta 3-10%-os mértékben, miközben a palaolaj kitermelését megkezdték nagyüzemben (épp ezért esett az ár is). A helyzet tehát az, hogy az amerikai gazdaság kicsit oroszosodott, az orosz gazdaság pedig kicsit amerikaisodott mára. A két ország export-grafikonjai ma hasonló képet festenek, a nyersanyagok, a féltermékek, és a csúcstechnológiai termékek körülbelül azonos arányban oszlanak meg az exportban, és az állam profitjában is.

Azt mondani tehát, hogy Oroszország olaj-exportból él, de amúgy teljesen életképtelen, éppen ugyanolyan lenne, mint azt mondani: az USA olaj-exportból él, de amúgy teljesen életképtelen. Ez kérem egy hülyeség. Mindkét ország elsősorban a csúcstechnológiájából él. Oroszország a Putyin-éra kezdete óta évente 1-2%-al növeli a csúcstechnológiára épülő iparágak részesedését. Mára ott tartunk Oroszország már saját 64 bites x86 processzorokat is tömeggyárt, amelyekkel a belső igények egy részét el tudják látni (teljesítményük kb Atom-Core M x86 módban), illetve jövőre már exportálni is szándékoznak őket a velük szövetséges országokba. Oroszország az elmúlt 2-3 évben nagyon komolyan vette a csúcstechnológiát, és szinte minden erőforrását ebbe forgatta. 

 

 

 

 

 

 

Tévhit 4: Az Orosz hadi-eszközök gyengébbek a nyugati hadi-eszközöknél, hadi-eszközeik réteken rohadnak

Részben igaz volt a közelmúltig, és részben igaz, még 2-3 évig. Az orosz hadieszközök, tekitnve a vadászbombázókat, a vadászgépeket, a tengeri eszközeiket, tankjaikat, rakétáikat fejletlenebbek voltak a közelmúltig, illetve a fejlettebb rendszereiket nem tudták nagyobb mennyiségben gyártani. Viszont amikor az orosz hadsereg szembekerült a nyugati hadseregekkel, vagy az általuk támogatott országok hadseregeivel (Grúzia, Novorusszia, Krím, Szíria), azok rendre alulmaradtak az orosz hadifelszereléssel szemben. Az Oroszok végüli képesek voltak például a Su-34 tömeggyártására, ami az egyik legmodernebb, és leghatékonyabb vadász a kategóriájában, és amiből végülis havi 10 darabot le tudtak gyártani, elérve a kb 100+ darabszámot. De az oroszok megkezdték a PAK-FA nevű lopakodó repülőgép tesztjeit is, amely harmad annyiba kerül, mint az amerikai F-22, miközben közel azonos képességű (bizonyos tekintetben némileg roszabb, bizonyos tekintetben némileg jobb annál). A PAK-FA tömeggyártását követően. Oroszország szövetségei számára is elérhető lesz (Irán, India, stb) teljes minőségben, miközben az Amerikaiak nem hajlandóak eladni az F22-őt még a saját szövetségeseiknek sem. Oroszország kapcsán felmerül, hogy a régi gépeik (pl Mig-29) már mezőkön rohadnak, nincsenek bevethető állapotban. Ezek igazak, viszont a nyugatra is. Németországnak 71 repülőjéből kb 19 van bevethető állapotban, és mindegyik annyira elavult, hogy a Gripenjeink reggelire megennék őket. Az európai hadi rendszerek önállóan nem üzemeltethetőek, az USA a NATO-n keresztül vezérli pl a légierő bevetését, a kommunikációs szabványokhoz az európaiak hozzá sem férnek, és lényegében nincs is kontrolljuk a saját hadseregük felett. Az európai országok többségében 20-70 bevethető tankkal rendelkeznek, ez alól csak a franciák, és a britek kivételek. Az USA pl 1600 db F-16osából 600-700 rozsdásodik erdők szélén, némelyiken komplett facsoportok nőttek már keresztül. 

this-scrapyard-contains-the-worlds-second-largest-air-force-408-258-1428505708-size_1000.jpg

Kép: amerikai F16-osok ,,eltárolva'' (magyarul: szétrohadva a sivatagban)

Elmondható tehát, hogy a mai hadseregek a 30-40 évvel ezelőtti állapothoz képest igencsak le vannak amortizálva, és az akkori állapotokhoz képest igencsak vicces képet mutatnak.

 

 

 

Tévhit 5: Az Orosz GDP nagy részét a hadi kiadások fedezése teszi ki, Oroszország semmit sem érő sorkatonákkal kívánja végigharcolni a háborúit

Remek marketing-bullshit, amit be lehetett nyögni földrajzórán a kommunizmus bukásának okai közé. Csakhogy a valóságban az oroszok a GDP 4%-át költik hadseregre, miközben az USA 3%-ot. Az USA GDP-je sokkal nagyobb, mint az oroszoké, tehát összességében több pénzt tudnak a hadseregükre költeni, de közben mégsem tudnak az orosz eszközöknél jobbat gyártani. Az Amerikai hadsereg emberállománya hatalmas, miközben a hadieszközeik az oroszok szintjén vannak, illetve gyakran jóval drágábbak azoknál (F22 vs PAK-FA). Az Amerikai hadsereg csaknem egymillió főt számlál, ők mind szerződéses katonák. Az orosz hadseregnél kb 200ezer professzionális katona van, akikből 100-ezer az otthoni fegyverrendszereket vezérli, 100-ezer pedig pedig bevethető külföldön (jelenleg közülük néhány tízezer harcol Szíriában, Ukrajnában). Az orosz hadseregnél valóban vannak sorkatonák is, a sorkatonai szolgálat időtartama 12 hónap, de azokat a fiatalokat, akik a sorozáson nem jelennek meg, a gyakorlatban nem éri semmlyen retorzió. 

 

 

 

Valóság 6: Oroszországban korlátozzák a szólásszabadságot

Oroszországban valóban nincs igazi szólásszabadság. Tartóztattak már le kommunistákat, nácikat, punkegyüttesek tagjait, homoszexuálisokat a nézeteik kifejezéséért. Magyarországon sincs szólásszabadság, hisz nálunk is történnek ilyenek. Az USA-ban szélesebb szólásszabadság van, így ezt a pontot - a felsorolásban először - az USA nyeri.

 

 

 

 

Tévhit 7: Oroszországban magasak az adók, nincs igazi ipar, minden állami kézen van

Ez talán a legnagyobb hazugság. Az adóterheket egyre inkább növelő Európai Unió és az USA kezd egyre inkább hasonlítani egy kommunista terrorállamra, és benne Magyarországgal, ahol körülbelül 70-80%-os (USA esetén 40-60%-os) adóék van (áfa+szja+tb+társasági adó+helyi adók+kamaratagság+stb). Magyarországon, és nyugaton igencsak kreatív az adózás: adózik a munkáltató önmaga után, utánad, aztán utána te is adózól magadról. 

Oroszországban nincs így, és 80%-os adó helyett körülbelül 30-45%-os adóék van. Évi kb 6 millió forintig nincs adóbevallás sem, így nem kell adózni (sem bevallást kitölteni) ennél kisebb fizetés esetén - illetve a munkáltató adózza le a dolgozók bérét, nincs dupla-adóztatás. Oroszországban nincs TB rendszer sem, minden állampolgár alanyi jogon jogosult az egészségügyi ellátásra, míg mondjuk ezért az USA-ban havi több száz dollárt kell fizetni magánbiztosítóknak, Magyarországon pedig hazaküldenek egyes kórházból meghalni, ha épp pirosan villog a rejtélyes rendszerükben valami... Oroszországban amúgy 18%-os ÁFA, és 13%-os egykulcsos SZJA van (de ez utóbbit a vállalat fizeti utánad, nem te magad, kivéve persze ha vállalkozó vagy). A vállalatok számára persze bizonyos bevételi szintek fölött belép még jónéhány adó, így aztán a teher egészen 45%-ig fut - ami persze még így sem 80%, mint Magyarország esetén.

Oroszország gazdasága egy kapitalista gazdaság, ami a nyugatról manapság már nem mondható el, a nyugat gazdasága ekkora adóékkel már tipikusan szocialista gazdaságnak számít.

 

 

 

 

Tévhit 8: Oroszország lakossága elfogy, az oroszok kihalnak. Az EU-é és az USA-é a jövő!

Oroszország lakosságának kb 65-80%-a fehér, 4-8%-a ázsiai őslakos, a maradék pedig keverék. A rendszerváltás körüli lakosságcsökkenés már a múlté, minden etnikum száma növekedik. 

population_of_russia.PNG

Eközben az USA-ban a fehér gyerekek már kisebbségben vannak a színesektől, Londonban pedig Muhammed a leggyakoribb fiú név az újszülöttek körében, ami elsősorban a szélsőségesen férfiellenes feminizmusnak, másodsorban pedig a kontrollálatlan beözönlésnek köszönhető.

 

 

Elmondható tehát, hogy a mai oroszellenes európéer propaganda minden eleme lényegében önkritika. A nyugaton is éppannyira gyakoriak a politikai gyilkosságok, mint oroszországban, a nyugaton a politikai mozgalmakat elnyomják, valódi ipar nincs, csak szakértgetés, és a nyersanyagok tilitolizása, hadi-eszközök nincsenek, katonák nincsenek, szólásszabadság a múlté, 80%-os adóból építenek 3 millió forintos, 200 ezer forintot érő buszmegállókat, és a EU kiírt minket, hogy helyünkön olcsón dolgozhassanak arabok és négerek.

Eközben oroszország katonai, gazdasági, politikai szuperhatalommá válik 20 éven belül.

Nekünk pedig nem oroszországgal kell foglalkozni, hanem az úgynevezett nyugattal, aminek a célja, hogy elpusztítson minket. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr338652702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budhai 2016.04.23. 20:40:22

Nem édes mindegy nektek , hogy a ruszki burzsuj banda vagy az ún nyugati burzsuj banda tartja fenn az istentelen kasztrendszert ? Ha egyáltalán létezik a két oldal , nem csupán színjáték az egész . Amennyiben teljes identitásotok feláldozásával megszerzitek a versenyképes diplomát és/vagy sikeres vállalkozók lesztek lényegtelen melyik Luciferián borzalom társadalmi rendszerbe éltek jó lesz nektek . Ha meg proliként/prostiként végzitek akkor sem számít melyik táborhoz tartoztok mert csak kilátástalanság , nyomor és megaláztatás jut.

444.hu/2014/10/14/az-emberiseg-leggazdagabb-1-szazaleka-birtokolja-a-vilag-vagyonanak-felet/
" Eközben a világ lakosságának szegényebbik fele együtt csak a teljes vagyon 1 százaléka felett rendelkezik, míg a felső 10 százaléknál van a vagyon 87 százaléka."

Az ember lehet a kasztrendszer ellen vagy mellet . Ám jelenlegi utolsó utáni percekben , mikor pár évünk/hónapunk maradt pálcát törni a közösségi társadalom(kommunizmus) és a kasztrendszer (Ősközösségtől a kapitalizmusig) felett ,
nem szimplán időpocsékolásnak minősül az efféle vita !
Az ilyen parttalan "hasonlítsuk már össze a két tojást" munkák ezekben az időkben semmi másra nem jók mint kifogni a szelet a jelenlegi egyetlen érdemi téma vitorlájából : A föld népe benn ragad a kasztrendszerben talán mindörökké vagy megpróbálunk egy teljesen új típusú , urak/szolgák nélküli igazságosságon/egyenlőségen alapuló társadalmi rendszert összehozni . (Nevezd ahogy akarod , csak ne az ősi kasztrendszer újracsomagolása legyen.)

Szánjatok szűk egy órát erre a videóra , látnotok kell a hasonlatosságot az Ószövetség Istene (aki valószínűleg azonos az Új Szövetség Istenével , csak finomodtak a módszerei) és Sztálin között . Mindketten úgy hitték ha csak egy család marad is a föld népéből , akkor is megérte a tisztogatás . Mert NEM élhet állatként az Isten gyermeke tovább.....

www.youtube.com/watch?v=69-5OSEYnAk

Gerilgfx 2016.04.23. 21:46:16

@Budhai: ,,Amennyiben teljes identitásotok feláldozásával megszerzitek a versenyképes diplomát és/vagy sikeres vállalkozók lesztek ''

ummm

szerintem te félreérted a szabad piacot. mondjuk ha te gyerekkorod óta szamurájkardokat akartál készíteni, akkor ott a lehetőség, hogy szamurájkardokat gyárts tetszőleges módszerrel, ahogy csak akarod, és élj belőle jól életed végéig. esetleg ha nagyon sikeres vagy, emberek százainak is munkát adhatsz.

hol létezik ennél ideálisabb, szabadabb rendszer a világon? sehol.

épphogy a szétadóztatós eurószocializmus/kommunizmus az igazi ellenség, amiben aztán végképp nem tud kiteljesedni senki, és mindenkit rabszolgává próbál változtatni, mint ahogy az ember tragédiájában a davinchi is széklábakat farag.

Budhai 2016.04.23. 23:06:44

@Gerilgfx: "Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz."

Vagyis egyet kell értsek , a kapitalizmus valóban tökéletes szabadságot kínál . Csak POKOLI áron ! . Ízlés kérdése ki mit választ , de egyik ideológia kizárja a másikat.
Példának okáért én a legkeményebb fáradhatatlan törtetőknek akiket a küzdelem éltet a kapitalizmust ajánlom , mindenki másnak a kasztrendszer felszámolását .
süti beállítások módosítása