Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

5 éven belül kulákírtás

2016.04.25. 21:15 Gerilgfx

A 80%-os adót szedő Magyarország, és vele együtt a hasonló trendeket tartani igyekvő, leginkább tervgazdaságra hasonlító EU sem demokratikus, sem kapitalista szervezetnek nem tekinthető már egy jó ideje. Ahol a vállalkozókat telefonos hálózaton kötik be direkten az adóhatósághoz, ahol a legapróbb kapitalista innovációt is karhatalmi eszközökkel igyekeznek letörni, és ahol ilyen magas adóterhek vannak, az szűkségszerűen egy szocialista, egy kommunista berendezkedésű ország. 

Érdekes azonban összehasonlítani a jelenlegi trendeket és fejleményeket az ötvenes évek kulákírtásával, ugyanis szóról szóra ugyanaz a forgatókönyv játszódik le ma Magyarországon, mint amit 60 évvel ezelőtt már át kellett élnie a társadalomnak.

A kuláküldözés a kommunizmusban fokozatosan lett bevezetve, és a célja a közhiedelemmel ellentétben valójában nem a földek elvétele volt, hanem a vállalkozás, terméklétrehozás, és termékek forgalomba hozásához kapcsolódó piaci szemlélető kultúrájának teljes elpusztítása volt. 

 

 

49083_kulak.jpg 

 

 

ELSŐ FÁZIS:

Magyarország (2007-2013) Magyarország (1947-1949)

-Irreálisan magas adóterhek fokozatos bevezetése a piaci alapon létrejött független vállalkozások ellenetetlenítése céljából. 

-Vállalatok NAV-ba történő bekötése a totális ellenőrzés megvalósítása végett. 

-Abnormálisan precíz és bonyolult adminisztráció megkövetelése, aminek hiányára hivatkozva büntetéseket lehet kiszabni.

-Irreálisan magas adóterhek fokozatos bevezetése a piaci alapon létrejött független vállalkozások ellenetetlenítése céljából. 

-Kuláklisták megalapítása, hogy a bizonyos földterületnél nagyobb gazdákat listázzák, megvalósítva a totális ellenőrzést fölöttük

-Abnormálisan precíz és bonyolult adminisztráció megkövetelése, aminek hiányára hivatkozva büntetéseket lehet kiszabni.

 

Az első két lépés mind az EU-Magyarország, mind a kommunista-Magyarország esetében ugyanaz: a nyílt fellépés helyett először adminisztratív eszközökkel igyekeztek olyan gazdasági körülményeket teremteni, ami a vállalkozások elsorvadásához vezet  Az első fázisban igyekeztek közvetett módszerekkel fellépni a vállalkozások ellen, törvényileg viszont akkor még nem volt kimondva közvetlenül és nyíltan az, hogy a társadalom ezen rétegének elpusztítása lenne a cél. 

A fellépés tehát ekkor még adminisztratív jellegű, és az elmaradt adóbevételek behajtása jogcímén történik, de a vállalkozó (mint személy), a vállalat (mint entitás), és a vállalkozás (mint életmód) ellen még közvetlenül nem lép fel a hatalom, de már például adótartozásra hivatkozva elviszik az egyik cséplőgépet, gyártógépeket, terményeket, vagy pénzt foglalnak le.

A társadalom egésze passzív szemlélő itt még.

 

 

 

 

MÁSODIK FÁZIS:

Magyarország (2013-) Magyarország (1949-1951)

-Magánkézben lévő üzem bezárása, gyártógépek, eszközök, berendezések, ingatlanok lefoglalása, inkasszálása

-Egészségügyi ellátásból történő kizárása azoknak, akik nem a Magyar állam, vagy az EU egyik gyáregységében/szövetkezeti egységében dolgoznak

-Független vállalkozások száma évi 10-20%-al csökken folyamatosan, és megszűnik a társadalmi/jogi légkör, ami új vállalkozások létrejöttét lehetővé tenni.

-Magánkézben lévő üzem bezárása, gyártógépek, eszközök, berendezések, ingatlanok lefoglalása, inkasszálása

-Oktatásból való kizárása, törvény előtti egyenlőség megszűntetése azoknak, akik nem a Magyar állam, vagy valamelyik szocialista gyáregységében/szövetkezeti egységben dolgoznak

-Független vállalkozások száma évi 10-20%-al csökken folyamatosan, és megszűnik a társadalmi/jogi légkör, ami új vállalkozások létrejöttét lehetővé tenni.

 

A második lépésben tovább eszkalálódott a helyzet. Ma Magyarországon felszámolhatnak/felszámolnak minden magántulajdonban lévő gyártóüzemet (hisz ekkor adóterhek mellett legálisan üzemeltetni ilyet már évek óta nem lehet), és elveszik, lefoglalják/inkasszálják a gyártógépeket, a termékeket, terményeket, készpénzt is. Ha ez valamiért nem megy, akkor köztisztasági okokra hivatkozva tehetik, és teszik meg  ( 2  stb). A hatóságok célja tehát nem más: minden olyan vállalat vagy vállalkozás szisztematikus felszámolása, ami nem közvetlenül, vagy közvetve a Magyar állam tulajdonában van. 

c1000.jpgA társadalom passzivitása az események kapcsán megszűnik, az intézkedések elkezdik érinteni az ember személyes életét is. Az állami propaganda beindul széles körben, aminek hatására egyre gyakoribbá, és elfogadottá válnak a kevésbé hatékony állami rendszerekbe integrált szereplők által elkövetett zaklatások, majd később erőszakos terrorcselekmények is a ,,kulákokkal'' szemben. 

Bár a tetteseket a hatóságok elfogják, az állami médiában már az áldozatot hibáztató propagandaként interpretálják az eseményeket - bizony, így jár az ilyen csúnya adócsaló kulák... (fotó: index)

 

A kuláküldözés második fázisa a kommunizmusban is teljesen megegyezett ezzel. A kulákokkal szembeni kezdetleges óvatos fellépést felcserélte a komoly fellépés, amelynek során a gépeiket, földjeiket, ingatlanjaikat, és ingóságaikat elvették, és rendőrségi, hatósági eljárást indítottak ellenük. Sokakat veréssel kényszerítettek arra, hogy ingatlanjaikat, állatállományukat állami szövetkezetek részére átadják, vagy ezekbe belépjenek, és a munkaerejükkel ezeket gazdagítsák a saját vállalkozásuk helyett. Akinek valamilyen gyártóberendezése vagy termelőeszköze volt, azt jó eséllyel eivették.

Tehát a második fázisban megkezdődött a vállalkozások elleni aktív fellépés, megkezdődik a fizikai erőszak alkalmazása, az alapvető emberi jogok korlátozása (EÜ, továbbtanulás), és a társadalmat fellázítják a vállalkozók ellen, megágyazva ezzel a harmadik szakasznak. 

Benne volt a levegőben, hogy valamit csinálni fognak velük.

 

 

 

 

HARMADIK FÁZIS:

Magyarország (?-?) Magyarország (1951-1958)

 

?

-Magánszektor teljes felszámolása.

-Börtön, fizikai erőszak

-A vállalkozók emberi jogainak semmibe vétele

-Propaganda nyílt fellépése a vállalatok, vállalkozók, és a szabad piac ellen. 

 

 

A harmadik szakaszban a fellépés nyílt üldöztetéssé válik, kiteljesedik. A vállalkozók emberi jogai megszűnnek. Eszközeik szabad préda, ők maguk börtönbe kerülek, kivégzik őket, gyilkosságok áldozataivá válnak, otthonaikat elveszik. A magánvállalkozások gyakorlatilag megszűnnek, illetve a gazdaság életében kimutatható szerepet többé már nem képesek játszani. A fellépés beteljesedik. 

Akik fizikailag, lelkileg, és üzletileg is túlélik, szegénységben, nyomorban, háttérbe szorulva folytatják a munkát, kiszorulva a társadalomból, amely megveti őket. 

 

gazdasagok.png

 

kép: A magángazdaságok számának változása (forrás). 54 után nincs adat, hisz ilyen akkor már nem is létezhet hivatalosan. Az állami dolgozók arányának növekedése alapján viszont valószínűsíthető adat az, hogy 1955-re már gyakorlatilag megszűnik a magánszektor.

bisnode-grafikon.jpg

bisnode-grafikon1.jpg

Kísértetiesen hasonló trendeket mutat a grafikon ma, és a közelmúlt eseményei alapján komoly esély van arra, hogy a történelem megismétli magát. Miközben az Európai Unió GDP növekedési mutatója még a Szovjet Unió növekedését is alulmúlja, az új kuláküldözés előkészületei a függöny mögött már megtörténtek, és ne legyenek illúzióink a jövőt illetően sem. És nem kell semmi speciális dologra gondolni: ha a területi képviselő érdekeltségébe tartozó, windowstelepítgetős számítógépzseni haverokból összetrombitált, weboldalakat két hónap alatt 500ezerért összeszakértgetni képes vállalathoz képest te három nap alatt ugyanazt megcsinálod 25ezer forintért, már kulák vagy, és jobb, ha felkészülsz a jövőre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr78662976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brlv24 2016.05.15. 14:17:11

Azért csökkent a cégek száma, mert az új Ptk. alapján a törzstőke mértékét 500 ezer Ft-ról 3 millióra felvitték. Ez sok és szinte kizárólag alvó cégeket érintett, és aki ezt nem tudta megtenni, az a cég vagy átalakult (bt, egyéni vállalkozó stb.), vagy megszűnt.
Azért ez logikus lépés volt, és a gazdaság tisztulását, erősödését segíti.

Gerilgfx 2016.05.18. 02:12:03

@brlv24: ebben részben igazad van. irreális, hogy minden álomvilágban élő idióta, aki nem akar dolgozni, céget alapít azonnal a nagy semmire, fogalmatlanul, annélkül, hogy egyáltalán a vállalatok/vállalkozások formáival, vagy a gazdaság alapvetőségeivel, jogaival, lehetőségeivel, anyagi vonzatokkal tisztában lenne. de a cikkem nem erről szólt, hanem egy jelenséget írt le, hogy most éppenséggel csak ezekkel a grafikonokkal tudtam illusztrálni, az azért van, mert erről találtam grafikonokat és adatokat a googleben. szerintem sokkal inkább érinti ez az egész gazdaságot, mintsem jelenti azt, hogy a kamus cégeket nagy előrelátásról tanúbizonyságot téve söprögetné az orbánkormány
süti beállítások módosítása