Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

A ,,balliberális'' ideológia végső bukása

2016.07.27. 16:11 Gerilgfx

 

 

Az úgynevezett balliberális oldal már önmagában is egy furcsa tünemény. Ez az ideológia egyeduralkodó volt jó 50 évig Nyugateurópában és Amerika legtöbb országában is, virágkorát a vasfüggöny leomlása után érte el, körülbelül a kétezres évek elején, majd a tizes évek közepére (tehát mára) hirtelen elkezdett meredeken hanyatlani mindenhol, és a helyébe nacionalista, jobboldali mozgalmak lépnek. Ahhoz, hogy megértsük a balliberális ideológiát, először is meg kell vizsgálnunk a híveit, illetve magát a balliberális eszmerendszert. 

 

 

 

Az ideológia

 

images_2.jpgBalliberális ideológia tulajdonképp nem létezik. A baloldali, és liberális ideológiák egymás ellentétei, mégis, ezt a fajta ideológiát így lehet leginkább összefoglalni. Lényegében már az ideológia neve is utal a benne lévő súlyos, feloldhatatlan ellentmondásokra.

A baloldal, mint olyan sajátossága a társadalmi egyenlőtlenségek elleni fellépés, a képesség arra, hogy a szegény és gazdag embereket egyformán megbecsüljék és tiszteljék, a társadalmi javakat visszaosszák, amelyekből aztán a szegények is bőségesen részesülhetnek. Emellett a baloldali gondolkodásmód sajátossága az emberek különböző rasszokhoz, népekhez, etnikumokhoz való hovatartozásától független elfogadása. 

A liberalizmus ennek részben az ellenkezője: szabad piaci alapokon való érvényesülést hirdet, társadalmi szolidaritása ilyen szinten nincs. A liberalizmus, és különböző válfajai azt hirdetik, hogy mindenki a képességei szerint részesüljön a javakból, tehát a pénzből. Aki megkeresi a pénzt, az meg is érdemli - mondja a liberális ideológia.

Mégis, amikor az úgynevezett balliberális embereket látni interneten, amint épp vitapartnereiket, ellenségeiket mocskolják, az egyik legszembetűnőbb retorikai fogás (vagy inkább érvelési hiba), amely szinte minden balliberális ember repertoárjából előkerül, az az ellenfél anyagi helyzetének, megélhetésének mocskolása, a másik pedig, hogy az elfogadás sem terjed már ki arra, hogyha valaki mondjuk egy autentikus, egyszerű vidéki (esetleg szegény) magyar parasztemberként jelenik meg. Például Orbán Viktor, a csúti parasztvajda képe, mint negatív, degradáló kép. A balliberálisok zömében városiak, legalábbis a közvéleménykutatások szerint. Tehát a városi balliberális épp azért választja a markába röhögő zsírosparaszt, vagy épp az éhező, 10 rokonával együtt lakó ingyenélő falusi fotelnáci képét az ellenséges szalmabáb megépítése során, ugyanis az említett népréteget zsigereiben gyűlöli, és ebbe sikerrel beleformálhatja a saját önkomplexusait is. 

Tulajdonképpen kijelenthető, hogy minnél inkább ,,vidékibb gondolkodású'' valaki, annál inkább szegényebb, tehát annál logikusabb lenne az, hogy az elfogadás, és a szociális egyenlőség elvei körül szerveződő balliberális ideológiára szavazna.

Csakhogy ez mégsincs így, ugyanis a balliberális eszmerendszer a gyakorlatban szélsőségesen szegényellenes, a valódi rászorulókat mind retorikailag, mind operatíven pofánköpi, a szegények iránti szolidaritása a gyakorlatban nem létezik azon túlmenően, hogy épp valamilyen csövessé vált -szigorúan baloldali művész - mellett megható képek készítése kíséretében pózolnak és smúzolnak, hogy megmutassák, ők mekkora emberbarátok. 

A balliberális ideológia, amikor alkalma van rá, általában a legvadabb szegényellenes és vidékellenes intézkedéseket hozta, ami nálunk például a diákok utazási kedvezményének szűkítését, a tandíjat, a kötelező magánnyugdíjbiztosítót hozta el, más országokban például a napelemeket használó családok 10ezer eurós különadójában csúcsosodott ki. 

A balliberális ideológia elsődlegesen tehát városi ideológia, amely szélsőségesen vidékellenes, elítél, gyűlöl, demoralizál, és megvet minden vidékiment, éppen ezért vidéken jóval kevesebb híve van. 

 

 

 

A balliberális vállalati elit

 

65155207.jpgA balliberálisok, bár rövid távon ügyesen használják ki internacionalista nézet- és kapcsolati rendszereiket, és aladárkodnak homályos, nekünk jaj de mindent megérő, folyton csak adó ,,európai jótevők'' szivárványos árnyéka alatt, azért amit tesznek, az mégiscsak lopás, hisz tevékenységük az emberek adójának megszerzésére irányul. Az általuk felvett spekulatív pénzek nem igazán reprezentálnak terméket, fizetésük zömében nem reprezentál terméklétrehozáshoz, szolgáltatásnyújtáshoz releváns tudást, hanem inkább csak a termék létrehozásának szolgálatát, szakértgetését, spekulatív módokon.

Persze demagógia lenne azt mondani, hogy a baloldali gondolatvilágú emberek nem értenek a szakmájukhoz, hisz nyilvánvalóan alapállásban közöttük is pont ugyanannyi a jó szakmai tudású, és a kókler is, mint minden más csoportban. A különbség az abban van, hogy a baloldali befektetésekben, internacionalista szakértgetésben gondolkodik: xyz nagyvállalat leányvállalatának szolgálatában hatalmas pénzeken ülve, és ezeket megkapva lerabolja a magyar piacot. Ha magyar vállalkozást, vagy vállalatot alapít, akkor azt elég hamar eladja külföldi befektetőknek, sőt a legtöbbször ez a célja. Leginkább spekulatív alapokon közelít meg mindent, a mély szakmai ismereteket egyre inkább elhanyagolja, a hangsúlyt a spekulatív haszonszerzésre helyezi, hisz az internacionalista, 80%-os adó szedésén alapuló gazdasági rendszer ezt jutalmazza busásan, miközben a kapitalista terméklétrehozásnak nagyon keményen útját állja. Ezáltal a balliberális vállalati elit gazdagszik, csak épp közben az egész környezete, és maga az ország ugyanilyen mértékben elszegényedik.

És természetesen a többi balliberális is, mert így a vezető balliberális nem igazán tud valódi munkát, vagy projekteket adni a többi balliberálisnak, vagy a szavazórétegének, hanem egy spekulatív, terméklétrehozási tudását és termelőeszközeit eltékozló, dekadens gazdasági rendszert teremt maga köré, amely folyamatosan hanyatlik. Ez a légkör táptalaja a korrupciónak, és valójában pont a társadalmi szakadékok mélyülését, a tudás leértékülését, az oktatási rendszer leépülését hozza magával, míg végül ez a fajta gazdasági struktúra egy 50 évre állandósul. Tehát egy 8-10 éves balliberális uralom akár 50 évre is tönkretesz egy Magyarországhoz hasonló országot, míg mondjuk egy nyugati ország tovább bírja a szipolyozást, hisz kezdő gazdasági súlytöbbleténél fogva az könnyebben szívja ki a perifériális országok gazdaságát, és csak a periféria kiszipolyozása után kezdi elégetni saját gazdaságát, éppen ezért bukott el a balliberalizmus először a szegényebb országokban (pl Magyarország), és csak kb egy évtizeddel később, mára kezdett el billegni az uralma az olyan gazdagabb országokban, mint amilyen az USA, vagy Ausztria. 

 

 

Mi tehát a balliberalizmus?

 

Mint láthatjuk, a balliberalizmus igazából nem egy politikai, gazdasági ideológia, hanem egy társadalmi franchize, amelynek a funkciója nem az általa hirdetett eszmék alapján történő ténykedés, hanem az, hogy világideológiaként, korszellemként funkcionálva olyan, egymáshoz hasonló, modern, sznob egoistákat akkumulál, akik hamis hitekben ringatva magukat önmagukat modernebbnek, hasznos világpolgárnak hiszik, gyökereiktől, szaktudásuktól elvágva könnyedén rángathatóak az általuk tönkretett hanyatló gazdaságban internacionalista módon, miközben a saját helyzetüket előnyösnek, fölényesnek érzik. A balliberalizmus tehát egy olyan általános ideológiává, korszellemmé, közgondolkodássá szilárdult mára, amely elsődleges faktorként határozza meg tudatosan vagy tudat alatt a közgondolkodást, és rendkívül káros módon azt sugalmazza, hogy nem kell érteni semmihez, akár te is lehetsz milliárdos, ha készítesz egy szép prezentációt valami nagyvállalat számára, persze csak ha közéjük tartozol. 

 

 

 

Mi a hanyatlás oka?

 

A halyatlás fő oka az, hogy először felégette az általa uralt országok gazdasági és szellemi tőkéjét azért, hogy a saját gazdasági és szellemi tőkéjét finanszírozza, ezt követően pedig pedig felégette a saját gazdasági tőkéjét is azzal a céllal, hogy önmagát finanszírozza.

liberal21-640x457.jpg

(kép: evoke.ie)

Mivel így a széles tömegek számára már nem válik elérhetővé a nagyvállalatokban és szervezetekben való, nyugat védőszárnya alatt folytatott aladárkodás lehetősége, mint ami a baloldali mese szerint járna, az emberek elfordulnak a balliberális ideológiától, pusztán azért, mert anyagi értelemben nem éri meg nekik, szellemi értelemben pedig sosem érte meg nekik, mert végső soron saját önállóságuk, énjük, identitásuk, és józan eszük szándékos elpusztításával járt. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr148917828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.27. 16:20:39

"Balliberális ideológia tulajdonképp nem létezik. A baloldali, és liberális ideológiák egymás ellentétei, mégis, ezt a fajta ideológiát így lehet leginkább összefoglalni."

Ez eleve egy jobbos eszme, baloldalnak csak a hordozói nevezték el. Így lett ballib.
süti beállítások módosítása