Geri blogja

Vegyük el a világot a kóklerektől, és adjuk azoknak, akik dolgokat hoznak létre!

eunyet.png

A KÉPREGÉNYEK LISTÁJA
Tisztelt látogató!
Amennyiben tetszik valamelyik képregény, vagy hasznosnak találtad valamelyik cikket, szíveskedj DogeCoint küldeni!

DogeCoin cím: DJmunyKm9qHdUKCrDyYwh5hbGvH34ZjEcK
dogeqr.png 

Friss topikok

Bejegyzések

Címkék

12nm (1) 14nm (1) 3. vh (2) 3. világháború (2) 3d (1) 3d kártya (1) 45nm (1) 90nm (1) Adó (12) Adószarók (12) Állam (18) Államapparátus (17) Álom (1) áltudomány (1) Anglia (1) Anime (1) arm (1) ballib (2) balliberális (2) baloldal (2) bevándorlás (3) bevándorlók (4) bőr (1) bőrdzseki (1) CEU (2) d3d (1) Diary (1) direct3d (1) directx (1) disztrópia (1) divat (1) dzsekik (1) egyetem (1) elektronika (1) Elektronika (1) elemzés (1) elnyomás (2) Én Kicsi Pónim (1) erősítés (1) erősítő (1) EU (20) Európai Unió (22) femináci (2) feminista (2) feminizmus (1) fikció (1) Firka (10) Future (1) Future Diary (1) gamedev (1) gazdaság (13) gpu (1) grafikus chip (1) grafikus kártya (1) gyorsítókártya (1) háború (1) Hadsereg (9) hang (1) hangfal (1) hangrendszer (1) hangszóró (1) Havazás (1) hi-fi (1) hifi (1) igp (1) intel (1) játékfejlesztés (2) Jövőnapló (1) Katasztrófa (6) kényelem (1) Képregény (9) kitüntetés (1) Kivándorlás (8) Kivándorlók (7) kommunista (1) kommunizmus (1) konzultáció (1) Korrupció (9) Kúrbánia (12) liberális (2) liberálisok (1) liberalizmus (1) liberó (1) lovagkereszt (1) Magyar állam (17) manga (8) menista (1) Mérnökök (7) mgtow (1) Mirai (1) Mirai Nikki (1) műbőr (1) My Little Pony (1) náci (1) nácik (1) nanométer (1) nato (1) nemzeti konzultáció (4) népköztársaság (1) Nikki (1) novella (1) nvidia (1) Oktatásügy (6) oop (1) opengl (1) oroszország (2) programozás (1) propaganda (1) retro (1) ruha (1) számítástechnika (2) tél (1) Terror (8) Vasút (2) Végítélet (1) vélemény (2) világháború (2) Vonat (2) x86 (2) Yuki (1) Yuno (1) Yuuki (1) zene (1) Címkefelhő

Mirai Nikki

2017.05.26. 00:56 Gerilgfx

 SPOILER (tekerj lejjebb, ha meg akarod nézni még)

A fiú és a lány együtt hazaérkeztek a lány házához. Hosszú volt az út, és a gyaloglásban elfáradtak. A ház rozoga volt, az ajtó csak be volt támasztva. Bezárni nem is lett volna értelme, és nem is lett volna mivel. A helyszín város külterületéhez, vagy talán az egyik környező faluhoz tartozott. Esteledett, a szürkületben az üresen kongó piszkos betonfalak között besétáltak a konyhába. A fiú megpróbálta felkapcsolni a villanyt, de áram talán már talán évtizedekkel ezelőtt sem volt, így leültek a sötét konyhában, a félhomályban.

A lány ruhája ki tudja, milyen régi időkből maradt rá. A kardigán talán valamikor a lány valamelyik távoli ük-ük-nagyanjáé volt, az ingje már újabb korokat idézett. A szoknyája elég kemény szövetből állt. Ízlésesen, precízen összetűzve, harangként fogta közre cérnavékony lábait. Mindketten éhesek voltak, és ekkor a lány elővett egy almát. 

Nem volt ez az alma sem kicsi, sem nagy, sem különösebben friss, sem aszott. Egy egyszerű alma volt. Nemhogy két embernek, egynek is kevés lett volna a fél fogára is. A lány tizennégy éves volt, de a csontos tekintete olyan, mintha arcára évezredek nyomorúsága véste volna a barázdákat. Úgy nézett ki tehát most is, mint mindig.

-Nézd ezt a gyönyörű almát. A mi kerünkben termett. - mondta halk, édes hangján - Megyek, és meghámozom neked.

És ez volt az a pont, amikor sokkos állapotba kerültem, és nem bírtam tovább nézni a filmet. Nem volt a grafikában semmi több annál, mint ami a hasonló tucatsorozatok elnagyolt, olcsó animációjában lenni szokott. Nem volt sem semmi különös a zenében, és nem történt ebben a jelentéktelennek tűnő jelenetben sem semmi szokatlan. Mégis olyan bánatos lett hangulatom, és azóta is az, amikor csak rágondolok a Mirai Nikki-re, hogy nem bírom tovább nézni a sorozatot, mert azonnal elkap a mély szomorúság és fájdalom. 

 

mirai_nikki_03_large_35_1.jpg

 

 SPOILER VÉGE

 

Olyan hatással volt rám, amelyre eddig még egyetlen film sem volt képes. Túltett ez minden effekten, minden párbeszéden, bármilyen festmény bármilyen kompozícióján. Felülmúlta a legvadabb, korlátlan költségvetésű művészfilm bármilyen momentumát. Egyszerűen belém nyúlt, és kitépett a lelkemből egy darabot, vagy talán betett oda valamit. Ilyen mélységes fájdalmat és belső szorongást még sosem éreztem korábban egy műalkotástól sem. Yuno karaktere átlényegült, értelmet nyert, és mostmár bennem is él egy kicsit. Jómagam és felmenőim minden átkozott kapavágásában, a piszkos, szürke falakban, a lemondásban, a nyomorban, ük-ük atyáink nyomorában.

Súlyosan alábecsültem ezt az animét. Hogy horror, az nyilvánvaló, hisz ez a műfaja. Gondoltam, hogy ez is úgy horror, ahogy a mai horrorok általában horrorok szoktak lenni, de nem az. Itt nincs jumpscare, itt nincs PMPO röfögés a hangszóróból, nincs a homályból előbukkanó csápos lény. Itt valami egész más van. Valami olyan, aminek eddig a létezéséről sem tudtam.

Be kell vallanom, egyelőre még fogalmam sincs, hogy mikor fogom tudni folytatni ezt a rajzfilmsorozatot. Még sosem történt velem ilyen, és nem tudom, mennyi időbe fog tellni a felgyógyulás. Nem férhet hozzá kétség, hogy a Mirai Nikki nem fog happy endben végződni. Sem a szereplők számára, sem a néző lelki állapota számára. Aki látni kívánta az elmúlt húsz év egyetlen igazi horrorját... nos, az megkapta. (Vigyázz, mit kívánsz!)

 

 ff93d9643f89b7809e58a0d9e3d81411.jpg

 

szerk május 29.

Végeztem. Ez valami döbbenetesen jó volt. Számomra ez volt az elmúlt 20 év horrorja. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr2912541247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.