Geri blogja

Vegyük el a világot a kóklerektől, és adjuk azoknak, akik dolgokat hoznak létre!

eunyet.png

A KÉPREGÉNYEK LISTÁJA
Tisztelt látogató!
Amennyiben tetszik valamelyik képregény, vagy hasznosnak találtad valamelyik cikket, szíveskedj DogeCoint küldeni!

DogeCoin cím: DJmunyKm9qHdUKCrDyYwh5hbGvH34ZjEcK
dogeqr.png 

Friss topikok

Bejegyzések

Címkék

12nm (1) 14nm (1) 3. vh (2) 3. világháború (2) 3d (1) 3d kártya (1) 45nm (1) 90nm (1) Adó (12) Adószarók (12) Állam (18) Államapparátus (17) Álom (1) áltudomány (1) Anglia (1) Anime (1) arm (1) ballib (2) balliberális (2) baloldal (2) bevándorlás (3) bevándorlók (4) bőr (1) bőrdzseki (1) CEU (2) d3d (1) Diary (1) direct3d (1) directx (1) disztrópia (1) divat (1) dzsekik (1) egyetem (1) elektronika (1) Elektronika (1) elemzés (1) elnyomás (2) Én Kicsi Pónim (1) erősítés (1) erősítő (1) EU (20) Európai Unió (22) femináci (2) feminista (2) feminizmus (1) fikció (1) Firka (10) Future (1) Future Diary (1) gamedev (1) gazdaság (13) gpu (1) grafikus chip (1) grafikus kártya (1) gyorsítókártya (1) háború (1) Hadsereg (9) hang (1) hangfal (1) hangrendszer (1) hangszóró (1) Havazás (1) hi-fi (1) hifi (1) igp (1) intel (1) játékfejlesztés (2) Jövőnapló (1) Katasztrófa (6) kényelem (1) Képregény (9) kitüntetés (1) Kivándorlás (8) Kivándorlók (7) kommunista (1) kommunizmus (1) konzultáció (1) Korrupció (9) Kúrbánia (12) liberális (2) liberálisok (1) liberalizmus (1) liberó (1) lovagkereszt (1) Magyar állam (17) manga (8) menista (1) Mérnökök (7) mgtow (1) Mirai (1) Mirai Nikki (1) műbőr (1) My Little Pony (1) náci (1) nácik (1) nanométer (1) nato (1) nemzeti konzultáció (4) népköztársaság (1) Nikki (1) novella (1) nvidia (1) Oktatásügy (6) oop (1) opengl (1) oroszország (2) programozás (1) propaganda (1) retro (1) ruha (1) számítástechnika (2) tél (1) Terror (8) Vasút (2) Végítélet (1) vélemény (2) világháború (2) Vonat (2) x86 (2) Yuki (1) Yuno (1) Yuuki (1) zene (1) Címkefelhő

Leteszem a tollat

2017.09.15. 16:38 Gerilgfx

 

Tisztelt olvasóim!

Úgy döntöttem, hogy felhagyok minden közéleti tevékenységemmel - már amennyiben a blogírás és a kommentelgetés annak számít. Az alábbiakban pontokban összegyűjtöttem, hogy ez miért, és hogyan fog bekövetkezni.

A blogot nem zárom be, és nem szűnik meg. Van még néhány bejegyzés, amelyeket meg tervezek írni, és feltételezhetően meg is fogom írni. Azonban ez évi egy-egy bejegyzésnél többet nem fog jelenteni.

Hogy így döntöttem, annak számos, szerte ágazó oka van.

Kezdjük a személyes okokkal: nem érzem már magam magyarnak. Ez nem azt jelenti, hogy feladtam volna az alapvetően nacionalista világnézetemet, hanem egyszerűen már nem érzem magam a magyar (európai) nép(ek)hez, kultúrához tartozónak annak ellenére, hogy magyar vagyok. Úgy vélem, hogy nincs kapcsolódási pontom a magyar néppel, nem érzem magam a közösséghez tartozónak, és ennek nem az az oka, hogy nem vagyok kapcsolatban a többi magyarral (és európaival), hanem az, hogy gyökeresen eltérő értékrendet, kultúrát, hozzáállást, és véleményt képviselek. Az érvényesülés gyökeresen más útjait keresem, más módszerekkel, mint amiket az emberek általában szoktak. Úgy gondolom, hogy nekem Magyarország nem tud adni semmit, és ha adott is valamit a múltban, az számomra elhanyagolhatóan kevés. Egy ilyen közösséget nem kívánok gazdagítani, és nem is kívánok erőforrásokat belefektetni. Az idő előrehaladtával ez az érzés egyre erősebben jelentkezett.

Emellett a magyar (nyugati, európai) közgondolkodást magamtól teljesen idegennek érzem. Kevésnek érzem azt, amit a magyar kultúra számomra ad, keveslem azokat a lehetőségeket, amelyeket a magyar gazdaság és technológia számomra nyújtani tud. Nem magát az életszínvonalat keveslem tehát, hanem minden mást. Ugyanez igaz a szakmai témákra is, nem találok komparálható tudású közösségeket, a nagyvállalati megszakértő nulla tudású managerrek baráti beszélgetős klubbjai nem nyújtanak számomra semmit. Ez egy egyszerű őskori ösztön: ha én mondjuk teszem azt vadász vagyok, és leteszek az asztalra minden hónapban egy medvéből készült téli kabátot, vagy ha mondjuk egy őskori építőmester vagyok, és minden héten leteszek az asztalra néhány száz téglát, akkor nekem ezért cserébe komparálható értékű dolgokat kell kapnom, hisz nekem is szűkségem van más jellegű javakra. Ha a cserébe kapott dolgok mögött nincs érték, nincs hozzáértés, nincs mögötte munka, vagy mondjuk eleve nem kapok cserébe semmit, akkor én az adott piacon nem fogok megjelenni a jövőben, a piac meg persze nem fog szőrmekabátot, téglát, akármit kapni. Ez most persze teljesen általánosságban értendő, nem csak szakmailag, vagy gazdaságilag, hanem értendő ez politikai, középleti helyekre, kommentekre, vagy bármire. Úgy gondolom, hogy a mai korok kommentjei üresek, a közösségek és csoportok tagjainak mondanivalói hiányoznak, nem reprezentálnak értéket, a benne lévő emberek nem hoznak létre semmit, nem tesznek le az asztalra semmit, én pedig ezért egyre inkább időpocsékolásnak érzem az ezekben való részvételt, és ez általánosságban kijelenthető mindennel kapcsolatban, ami az európai/magyar értékkörbe tartozik. 

Aztán: ez a blog betöltötte a szerepét. Amit le akartam írni, azt leírtam.

A következő ok pedig az, hogy magyarországról eltűnt a független vélemény. 

Ma Magyarországon (és nyugaton) bűnszövetkezetek csoportjai állnak egymással szemben: az európai unió közvetlenül vagy közvetve fizetett liberális aktivistái, a velük szövetséges európai nagyvállalatok magyar (és más adott ország) piacot/piacát maga alá rendelni kívánó maffiaszervezetei, és velük szemben a magyar (és más, adott) állam kegyeltjei és hűbérurai, földesurai. Ezek a csoportok sikeresen magukba tagolták közvetlenül vagy közvetve az egész társadalmat, aláássák a törvényeket, a szólásszabadságot, és más szabadságjogokat is számukra kedvező irányban.

Ezeknek a csoportnak a háborújában az első áldozat tehát a független vélemény, a nép egyszerű fiainak és lányainak a hangja volt.

A mi néhány száz tollunk állt szemben a liberális és magyar maffia tolljainak millióival. Nem voltak ők sem erősebbek, sem okosabbak. A közelünkbe sem értek, értékük század akkora sem volt, mint a mienk. Mégis, pusztán a létszámukból fakadóan nem tudunk versenyre kelni ellenük. Amíg mi leírunk egy szót, addig ők szavak tízezreit írják le. Amíg mi, a nép egyszerű gyermekei egy embernek megmutatunk valamit, addig ők emberek tízezreit manipulálnak hamis adataikkal, szürke csillogásuk hamis fényeivel. Hogy győzhet meg néhány száz ember egy egymillió tagú szekta tagjait arról, hogy ne öngyilkolja meg magukat rituálisan a következő holdtöltekor? Hogy előzöd meg a becsapódást, ha a lakosok 99,9%-a az aszteroidára szavaz? Győzködöd őket fél évig, egy évig? Évtizedeken át? Meg kell húzni egy határt, és azt mondani, hogy a továbbiakban kizárólag saját magamra, és a szűk környezetemre összpontosítom az erőforrásaimat, és ignormálom az ezen kívül eső embereket. És ezt a vonalat én itt meg is húzom. 

Azoknak a barátaimnak, akik megszakították a kapcsolatot velem a politikai véleményem miatt az elmúlt években, pedig üzenem, hogy ha ti csak ezért elhagytatok, akkor mi soha nem is voltunk barátok. Nem fogadlak vissza titeket, ne keressetek.

Az elnyomók nyerhettek néhány száz, vagy nyugat szerte néhány ezer toll erejével szemben. De az általuk ide hozott muszlimok késeinek tízmilliói, hamarosan százmilliói ellen már nem fognak nyerni. Olyan kultúra nem fog nyerni, amely asszonyai átlagban egy gyermeket szülnek egy olyan kultúrával szemben, amely asszonyai ötöt. Egy olyan civilizáció nem életképes, amely dísz-szökőkutakat és térköveket gyárt annyi pénzből, amelyből más országok atomfegyvereket és tankokat. A közvélekedéssel ellentétben az úgynevezett nyugat nem haldoklik, a nyugat már halott, és ha keleteurópai követi a nyugati utat, hamarosan az is halott lesz. Ne legyenek illúzióink: követni fogja. 

Szeretnék köszönetet mondani a blog.hu-nak, hogy infrastruktúrát biztosított ezeknek a közösségeknek éveken keresztül. 

Én pedig az életem ezen szakaszát végleg lezárom. Bár talán ez a bejegyzés egy kicsit negatív hangvételűre sikerült, összességében mégis sikeresnek értékelem ezt a szakaszt, mert egyről a kettőre tudtam jutni, prioritizálni tudtam, növekedni tudtam, sok vita volt, ami engem is meggyőzött, ezáltal segített nekem jobban látni.

Amikre a Biblia tanított

2017.09.09. 17:33 Gerilgfx

Nyáron elhatároztam, hogy kiolvasom a Bibliát. Nem határoztam meg hozzá ütemtervet, hanem amikor épp nincs áram, vagy vihar van, és nem tudtam elektromos készülékeket üzemeltetni, elővettem. Ezzel a módszerrel ugyan néhány hónap alatt csak 40 oldalt sikerült elolvasnom az 1200ból, de ez alatt a 40 oldal alatt már most találtam olyan sarkallatos pontokat, amelyeket eddig teljesen félreértettem az eddig kizárólag papi magyarázatokra, és kizárólag az interneten található cikkek színes szemüvegein keresztüli elemzésekre hagyatkozó véleményem alapján.

Bár apróságnak tűnnek ezek, mégis nagyon komoly, és szignifikáns jelentőségük van, olyannyira, hogy mindenkinek javasolni tudom, hogy elolvassa. Még annak is, aki maximálisan távol áll tőle, és egyet sem ért vele - mert valószínűbb amúgyis, hogy nem a bibliával nem ért egyet, hanem ő is eleve a félremagyarázatok alapján próbál tájékozódni.

Számomra a legkomolyabb, eddigi nézeteimet alapjaiban megkérdőjelező (vagy maximálisan megerősítő) kérdésekben a Biblia VALÓJÁBAN (vagy legalábbis az én olvasatom alapján) a következőket állítja a közszájon forgó tévedések helyett:

 

 

Bábel tornya:


Bábel tornyát nem azért építik, hogy elérjék az Isteneket, ezt a faszságot később költötték bele az eredeti szövegbe. Bábel tornyát azért építik az emberek (a törzsek vezetőinek utasítására), ugyanis akkoriban ez volt az egyetlen létező ország az egész földön, és úgy döntöttek a Bábeliek, hogy szűkség van egy hatalmas toronyra, ami alapján mindig visszatalálnak majd a szülőhazájukba, és ne tudjanak a törzsek eltévedni, elvállni egymástól. Ezt a Biblia teljesen egyértelműen leírja. Amikor erről tudomást szerez isten, üzenetet bocsájt az építtetők felé, amelyben elmondja, hogy a tornyot le kell bontani, ugyanis ha az emberiség egyetlen országban egyesül, akkor az első adandó alkalommal, amikor az az ország korruptá vállik, vagy megsemmisül, vele együtt a teljes civilizáció, szinte a teljes lakossággal együtt meg fog semmisülni.

20156_babel.jpg

Ekkor az emberek megértik, hogy az emberiséget sosem lehet egy országgá egyesíteni, és aki mégis ilyet akarna, az az emberiség elpusztítására törne - tehát az emberek úgy döntenek, hogy nem építik fel a tornyot, és isten szavainak hatására távoli földekre rajzanak ki. Isten nem zavart össze semmiféle nyelvet, nem rombolt le semmiféle tornyot, hanem megmutatta az embereknek, hogy mi fog történni akkor, ha egy megaállamban egyesíteni akarják az emberiséget és a kultúrákat. Isten tehát kvázi megmutatta, hogy például egy liberális multikultúrális állam genetikailag és kulturálisan kiírtja a saját állampolgárait, hosszú távon az ilyen elképzelések életképtelenek. A bibliában található későbbi magyarázatok (pl a Mózes féle) már leegyszerűsített, és pontatlan magyarázatok, amik egyre inkább eltérnek az eredetitől, hogy két másodperc alatt, különösebb magyarázkodás nélkül el lehessen mondani bárkinek a történetet. Isten tehát nem összezavarja a nyekveket, és nem lerombolja a tornyot, hanem beszél az emberekkel, akik ennek hatására megváltoztatják az álláspontjukat, szép lassan külön országok és kultúrák alakulnak ki, és így lehet igencsak kisarkítva ezt úgy lerövidíteni, hogy ,,isten összezavarja az emberek nyelvét''.

 

 

Isten, és az államapparátus

Napjaink egyik legnagyobb vitája a libertáriánus ( = minimálállam) államberendezkedés, és a ,,szociális'' államok ellentéte. Az előbbi lényege, hogy az állam feladata kizárólag a társadalom kereteinek biztosítása, utóbbi lényege pedig a *80%-os adót szedek, hogy ebből a hivatal romológiamegszakértője nagyokat finghasson*, több ezer oldalnyi törvényt hozok, hogy nehogy valaki átláthassa őket, államok ellentéte. 

marooned.png

Bár a túlfújt államapparátusokat a felesleges és haszontalan köztisztviselők százezreivel, millióival inkább a katolicizmussal szokás rokonságba helyezni, de lássuk, hogy mit mond erről valójában a Biblia.

Az özönvíz csapása után Noé és családja kikászálódik a bárkából, és isten eltörli a korábbi törvények nagy részét, amelyeket ő hozott - hoz helyettük azonban újakat. A törvények legtöbb része a szokásos passzív -mit-ne-csinálj- jellegű utasítás, ám ezúttal van néhány aktív cselekvést igénylő is közöttük. Ezek lényegében az államok létrehozásának utasítását tartalmazzák, és Isten igéje pontosan elmondja néhány szóban, hogy mi az állam, és hogyan kell működnie egy államnak. Isten a következő sarkallatos pontokat határozza meg az államok megalapításának alapköveként:

1. Az állam feladata, hogy biztosítsák az örökérvényű törvények betartását, és a bűnösök megbüntetését (pl. lopás, stb)

2. Közvetlenül az emberek feladata, hogy ezt megszervezzék. Nem, nem jön majd senki okos, aki majd megcsinálja helyettük: az embereknek maguknak kell megszervezni a bűnösök felkutatását, kötelessége mindenkinek résztvennie abban, hogy a bűnözőket megbüntessék. DE önbíráskodást nem gyakorolhatnak, hanem át kell adniuk a bűnösöket az állam megfelelő szervei számára (amelyek megintcsak közösségi kontroll alatt állnak!, hogy az szakszerűen kivizsgálja a bűnösséget, és kirója a bűntetést.

3. A gyilkosokat meg lehet ölni.

4. Primitív szinten ugyan, de isten utasítása elválasztja tehát a hatalmi ágakat. Felruházza jogkörökkel az államot, ugyanakkor korlátozza is az állam jogkörét.

5. Meghatározza, hogy az állam, mint emberek közössége uralkodik a földeken, erdőkön, állatokon, növényeken - specifikálja tehát azt, hogy például földet, házhelyet, akármit az államon keresztül lehet vásárolni, és feladatul rója az állatok, növények szaporítását és gondozását bármilyen módszerekkel, beleértve azt is, hogy ezeket megegyük.

Isten tehát a Biblia szerint semmilyen más kötelezettséget nem ró az emberekre az államapparátussal kapcsolatban, és nem ad semmilyen más jogkört az állam számára, csakis és kizárólag ezeket.

Következésképp isten az úgynevezett libertáriánus állammodell megalapítására ad utasítást, és az ennek való engedelmességet adja parancsba az embereknek - szó sincs arról, hogy az állam 80%-os adót szedhessen azért, hogy a hivatali genderromológus a gazdaságot megtanulmányozhassa, vagy hogy meghatározhassa, ki árulhat a piacon paracsidomot. A szocialista-jellegű államapparátusok - mint amilyen a mi, mai államunk is - a Biblia szemszögéből már nem teljesen legitim apparátusok, hisz nem kötelezhetik a keresztény embert az együttműködésre, kivéve persze abban, hogy a keresztény ember a fent meghatározott kérdésekben köteles együttműködni az államapparátussal - de azon felül már nem. Az európai unió komplexitású apparátusok pedig már teljesen illegitimek a Biblia szemszögéből. 

 

 

Isten útja

path-togod-300x300.jpgIsten útja nem a kinyilatkoztatás útja. Bemutatja például Sára szolgálólányának esete, hogy milyen valójában isten útja: Mivel Sára nem tudta utódokkal megajándékozni a férjét (Ábrahámot), ezért a kedvenc szolgálóleányát ajánlja férje számára. A férje ezt elfogadja, majd a szolgálólány, amikor teherbe esik, elkezd Sára felett hatalmaskodni, ekkor a férje odaadja Sára kezébe a szolgálólányt, és azt mondja, hogy azt tesz vele, amit csak akar. Később a szolgálólány viszonya és Sára viszonya rendeződik, de időközben Sára mégis teherbe tud esni, és utódokat szül a férjének. Amikor aztán már mindkettejük gyermekei serdülni kezdenek, Sára azt mondja: külld el tőlünk ezt a szolgálólányt a gyermekével együtt.

Ábrahám gondolkodik, hogy mi tévő legyen, hisz mindkét gyermek az ő gyermeke. Miután nem tud dönteni, istenhez fordul, hogy tanácsot kérjen tőle. Isten ekkor azt mondja neki: ő is a te magodból származik, ezért belőle is népet fakasztok. Isten aztán azt javasolja, hogy el kell őket küldeni egy bizonyos helyre, barátságban, ahol biztonságban élhetnek és sokasodhatnak majd.

Isten tehát nem izomból, bakancstalppal dönt és utasítgat. Isten mondhatta volna azt, hogy Sárának legyen kuss, te vagy a pátriárcha, mindkettő a te gyereked - vagy mondhatta volna azt, hogy hátbizony most azonnal zavard el őket, de nem tette:

Isten útja tehát a kompromisszum útja.

Isten útja az az út, ahol senki sem mondja azt, hogy én nyertem, ahol senki sem mondja azt, hogy én veszítettem, hanem az, ahol mindenki figyelembe van véve, ahol egy kompromisszumos megoldás születik, amivel mindenki együtt tud élni.

 

 

Mindössze 40 oldal tanulsága ez, a legtöbbjük eléggé nehézsúlyú és mellbevágó, bár nagyon unalmas és nehéz olvasni, de legbelül eléggé kíváncsi vagyok, hogy a maradék 1160 oldal mit fog számomra tartogatni, ha az első 40 ilyen volt.

 

 

 

Észak-Korea és a tanulságok

2017.09.05. 18:34 Gerilgfx

 

369796_neutron-bomb.jpg

 

1. Atomfegyvereket nem ,,befektetői hangulattal'', gender-studiessal, SAP rendszerekben való kattintgatással és büfögéssel, quadozással és romológiával lehet kifejleszteni, hanem munkával, rendes oktatással, tudással, atomfizikával.

 

2. 2017-ben, a kapitalizmus érájában, a Vatera és a kriptopénzek korában, amikor bárki gyárthat a pincéjéban bármiből bármit, a ,,gazdasági szankció'' kifejezés értelmezhetetlen, megvalósíthatatlan. Eleve csak olyanok próbálkoznak meg az alkalmazásával, akiknek sok fogalmuk a gazdaság működéséről nincs, és úgy alapvetően sem a valóság talaján állnak.

 

3. Például ha stadionok, szökőkutak, kisvasutak építgetése, marketing-számvitel-managementmegszakértők képzése helyett uránsúdítókat és rakétagyárakat építgetett volna, atomfizikusokat és mérnököket képzett volna Orbán, akkor ma már nekünk is lehetne saját hidrogénbombánk. Ki tudja, talán már a Felvidéket is visszacsatoltuk volna.

 

4. Észak-Koreában ugyanúgy ártatlanok tízezrei sínylődnek börtönökben, mint az úgynevezett ,,fejlett'' nyugati országokban. Ez mindkét esetben morálisan elítélendő. Észak-Koreában ugyanúgy megölhetnek bárkit a karhatalom emberei, mint ahogy ezt teszik rendeszesen az USA-ban is. A nyugat ugyan jogosan vádolja északkoreát emberiségellenes bűncselekményekkel, de közben saját maga is elkövet hasonlóakat, és még csak nem is törekszik ezek kijavítására.

 

5. A nyugat elfelejtette, hogy a kommunista országok milyen technológiai és katonai teljesítményre képesek, amennyiben rászorulnak. Nos, ilyenre.

 

6. A nyugati országok nem tudnak mit kezdeni Észak-Koreával. Észak-Koreában gyakorlatilag nincs infrastruktúra, így aztán hiába szórod atombombákkal, maximum pár ezer fős községeket lehet lebombázni vele, feltéve, ha megtalálják őket a térképeken. Észak-Korea ellenségeinek infrastruktúrája viszont fejlett, és emellett az ott tartózkodó emberek százezreit lehet megölni egyetlen villanással. 

 

7. A nyugat úgy kezelte Észak-Koreát, mint egy viccet. A vicc épp nekiállt hidrogénbombát tömegtermelni.

 

8. Az nem gazdaság, hogy mindenki kapál. De az sem gazdaság, hogy mcdonaldsos moslékburgert eszel egy nyugati 200 ezer forintos számítógépnél lasabb 40 milliós nyugati szerverszámítógép munkahelyedre telepítése közben. Főleg, ha ezek beszerzéséért maffiamódszerekkel lettél lefizetve az ellenőrzőhatóságokkal együtt, és a valódi termelőmunkát végzőktől 95%-os adót szedsz, hogy ne omoljon össze a gazdaságod.

 

9. Az esély a devizahitelek bevezetésére Észak-Koreában drámaian csökkent.

 

10. Kim Jong Ilről énekelgetni nem kultúra. De az sem kultúra, hogy állami pénzből imdb 1/10-es filmeket gyártatsz óvodás anyáknapi színjátszókort alulmúló színészi képességekkel megáldott, szétbaszott picsájú drogos kurvák mutogatásával, miközben az utcán buzik menetelnek, és emberek operáltatják át magukat ellenkező nemű állatokká.

 

11. Ha rendet akarsz tenni Észak-Koreában, vagy bárhol máshol, akkor először a saját szaros országodban tedd. 

 

 

 

Én, a genderrendőr

2017.09.02. 15:36 Gerilgfx

 

Álmomban egy úgynevezett genderrendőr voltam. Ez az álom a mostani világunk jövőjében játszódott, de technológiailag és infrastrukturálisan úgy nézett ki, mint a 90-es évek legelejének Magyarországja. A történet Keleteurópában játszódott, mert a benne szereplő emberek fehérek voltak. 

Ebben a világban a közerkölcs úgy működött, hogy a 18 éven felüli emberek nem tartózkodhattak 18 éven aluli (főleg ellenkező nemű) emberek közelében (például nem állhattak mellettük), kivéve persze, ha hivatalos ügyben kellett kommunikálniuk egymással. A családtagokra a törvény nem vonatkozott. A gyakorlatban csak azt tartatták be, hogy a 18 éven felüli férfiak gyerekek közelében ne lehessenek, tehát ez egyfajta muszlim-feminista distrópikus világ volt - valószínűleg ez Európa jövője is (teljes gazdasági leépülés, irreális tévképzeteken alapuló prolkorrekt femináci-muszlim-szerű állami terror, lábon kihordott agyhalál). 

polimages.jpg

A genderrendőrök feladata az volt, hogy ezeket a bűncselekményeket kivizsgálja, de én nyomozó ezredes voltam, így nekem általános rendőri és nyomozati munkát is el kellett látnom. 

Egy nap távolról arra lettem figyelmes egy iskola közelében járőrözve (amely egy közepes méretű város külterületén, egy erdős részen volt megtalálható) iskola időben egy felnőtt egy gyerek oldalán sétált. Csak távolról láttam őket, de az eset gyanúsnak tűnt. Gyalog voltam, de amikor észrevették, hogy követem őket, futásnak eredtek, én pedig utánuk. Jelentettem az esetet a központnak, akik kiküldtek három kollégát. A város egyik utcájáig sikerült követnem a nyomukat, ahol láttam egy hasonló gyereket sétálni, akivel beszéltem - vonakodott a kérdéseimre válaszolni, de kiderült, hogy nem őt kerestem, mert őt a szülei várták egy autóban, ahová elkísértem, és váltottam néhány szót a szüleivel is.

Közben gyanús lett az egyik épület, egyfajta kocsmának tűnt - az ilyen létesítmények illegálisak voltak - ezért beküldtem oda a megérkező három kollégát, hogy nézzenek körül ott, beszéljenek az emberekkel, valaki hátha tud valamit. Ezután visszamentem az iskolába, megkérdezni, hogy nem tűnt -e el gyerek közülük. Ott ellenőrizték az osztálylétszámokat, a távolmaradókat, majd néhány óra múlva visszamentem a városba, mert ahárom kollega időközben nem jelentkezett. 

Beléptem az épületbe, közben már mindenhol megerősített őrség volt. A vendégek székeken ültek szerte az épületben, kb halálfélelemben a szemükben, főleg ladettruhás partipicsa nők, nagyjuk úgy 30 év körüli. Rámjött a taknyolás, ezért keresnem kellett egy kukát, hogy alaposan kifújjam az orromat, és eldobáljam bele a papírzsebkendőimet, de minden nagyon szép, és tiszta volt, ezért találomra kerestem egyet, amiben már volt szemét, és így nem kellett új kukát összerondítanom.

A kollegák, akiket beküldtem szépen letartóztatták az ÖSSZES vendéget. Mint kiderült, egy ,,bűnbarlangot'' fedeztem fel, és hogy micsoda fogás, micsoda előléptetés lesz ennek a jutalma, stb. Na mondom, mégis miféle bűnbarlang, mutassák, hogy miket találtak. 

Nos, a bűnbarlang úgy nézett ki, hogy valóban minden cselekménye illegális volt, de mégsem valódi bűntettek voltak. Alkohol fogyasztása, mint bűncselekmény, táncolás, kártyázás, pókerezés, zsírozás, mint bűncselekmény, idegen gyermek mellett évnyitón állás, mint bűncselekmény...

Elkértem tőlük a papírfecniket, hogy kiderüljön, kit mivel vádolnak. Diadalittassan odaadták, de letört a mosoly hamar az arcukról, amikor közöltem, hogy szinte mindenkit el fogok engedni. Gyűlölettel vegyes értetlenséggel konstatálták, és nekiálltak vitatkozni: dehát micsoda bűncselekmények ezek, például az idegen gyerek mellett állás az évnyitón, és genderrendőrként nekem ezt különösen komolyan kellene vennem.

Aztán megkérdeztem tőlük, hogy mégis hogy gondolják azt, hogy 60 embert a rendőrőrsön fogunk etetni és itatni egy héten át, mert kártyáztak, meg alkoholt ittak?

Szomorúan konstatálták, hogy ez egy megoldhatatlan logisztikai kihívás, ezért közöltem velük, hogy válogassák ki a TÉNYLEGES bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyeket, addig odamentem a kihallgatószobába, ahol épp kihallgattak valakit, aki az alkalmat megragadva súlyos bűntettekkel vádolta meg az ellenségeit, de igencsak irreális történetek feltárásával, például, hogy valakit a nyakkendőjénél megragadva folytogattak, és úgy akarták megölni. Előadta, hogy hogyan tartotta a két ember a nyakkendőt, az egyik hátulról húzta, a másik előről, a nagy végénél - csakhogy azzal a módszerrel a nyakkendő nem csomósodik, hanem ellenkezőleg, pont, hogy kioldódik. Úgyhogy az egyik rendőr megfogta a kihallgatott nyakkendőjét úgy, ahogy a történetében szerepelt, az egyik vendég meg előről, és egy váratlan időpillanatban elkezdték húzni. A tanú úgy tett, mintha tényleg fájna neki, pedig a nyakkendő valójában kioldódott. Ezt követően kínos csend következett, majd közöltem a rendőrökkel, hogy húzzanak ki minden vallomást, amit ez az ember mondott, és csak azt írják a neve mellé, hogy hamisan tanúskodik. 

Mivel már lassan 16-24 órája vették fel a vallomásokat, mindenki kimerült volt, étlen - szomjan álldogállt, ezért elmentem egy közeli pékségbe, vettem néhány pogácsát, és hoztam műanyag poharakat, amikbe vizet töltöttem, hogy a gyanúsítottakat megetessem, és megitassam, mielőtt hazaküldöm őket. 

Elkészült a lista a valódi súlyos bűncselekményekről, ami még mindig vagy 20 nevet tartalmazott, de úgy döntöttem, hogy őket is elengedem, pusztán kb 3 embert vettem őrizetbe, akik közül ketten feltehetően fegyveres rablást követtek el, illetve a hamisan tanúskodót is őrizetbe vetettem, és mindenki mást hazaengedtem, miután adtam nekik vizet, pogácsát, és 2-3 pohár vizet. Még a helyet sem zárattam be, és a tulajdonosok ellen sem indítottam eljárást. 

 

Mi a történet tanulsága?

Egy diktatúra élhetőbb lesz akkor, ha a köztisztviselői szemet húnynak, elnézőek, nem teljesítik a törvényeket, jó értelemben véve korruptak. A történet személyes tulajdonsága pedig az, hogy bárki kerülhet olyan pozícióba, hogy az elveivel ellenkező feladatkört kelljen betöltenie, az életutunkat teljes egészében nem tudjuk befolyásolni, de mégis megmaradhatunk embernek, ha szűkség esetén képesek vagyunk meghozni a jó döntéseket.

 

Programnyelvek, mint hóhérok

2017.09.01. 14:09 Gerilgfx

 

Vajon milyenek lennének a programozási nyelvek, és fejlesztői környezetek hóhérként?

 

inkivizicio.jpg

 

 

C: Megjelenik egy szamuráj, és néhány harci kiáltás után egy azonnali suhintással levágja az elítélt fejét. A közönség méltatlankodik az erőszakos és durva módszeren, de titkon irigylik a szamurájt.

 

c++: Az elítélt minden testrészét megjelölik egy alkoholos filctollal, és hozzákötik lovakhoz, amelyek ellenkező irányokban indulnak el. A kötelek azonban egy kivételével lecsúsznak, és az elítélt a seggén csúszik órákon át a ló mögött, mire meghal. A közönség méltatlankodik a módszer hatékonyságán, és a szamurájt követelik vissza, de ezen a hóhérok felháborodnak, és arra hivatkoznak, hogy kardot csak az idióták használnak, a jövő a testrészek elszeparálása.

 

Javascript: A hóhér egy gyermekeknek készüt gumifűrésszel elkezdi levágni a fejedet. Minden néző más színűnek és alakúnak látja a véred.

 

Java: A hóhér objektumot allokál a giotinnak, amely alobjektumává változtatja az elítéltet, amely alobjektumai az elítélt testrészei lesznek, de közben beperli az Oracle szabadalomsértésért a hóhért, ezért inkább mindenki öngyilkos lesz.

 

Unity: A közönség elámul azon, hogy 12 éves gyerekek a 40 éves barátaikkal lemodellezik a giotint 370 millió polygonból... De a penge sosem mozdul meg. Végül az elítéltet, és a hóhért is agyonveri az elégedetlen tömeg.

 

C#: A földesúr minden hűbérese speciális páncélba bújik, és felkerekedik, hogy felkutassa és kivégezze az elítéltet. Az ágyú azonban félreműködik, és két kilóméteres sugarú körön belül a robbanás mindenkit apró cafatokra tép az elítélt kivételével. A földesúr dühében álláshirdetést ad fel tíz aranyforintnyi fizetést megjelölve annak, aki a következő ágyút elsüti, de sosem fog rá megfelelő jelentkezőt találni.

spanish2.gif

 

PHP: A spanyol inkvizíció szekerét nyolc kordényi szent ereklyével együtt hetven ló húzza, de annyira lassan, hogy mire odaérnek, az elítélt inkább egyszerűen hazasétál. A pap unalmában egybetereli a nézőseregletet, hogy máglyán elégessen mindenkit, de amíg a bibliájából zagyvaságokat hablatyol, véletlenül magát gyújtja fel.

 

 

BASIC: Egy járókeretes hóhér elkezdi az elítéltet agyonverni egy sétapálcára rögzített tacskó kutyával, de az valamiért minden ütést túlél.

 

x86 Assembly: A hóhér elkezd összeszerelni egy motoros fűrészt csavarokból, és vezetékekből. Amikor már majdnem elkészült, megbotlik, és beleesik a járó fűrészbe.

 

Python: Redneckek és kamionsofőrök érkeznek vidékről, hogy felkutassák, és kivégezzék az elítéltet, azonban a kocsmában lerészegednek, és leszúrják egymást.

 

Objective C: Fazonra nyílt szakállú legények és leányok érkeznek feszülős pulcsikban, szűk nadrágokban, és krokodikbőr cipőben. Azon pusmognak négy óra hosszan, hogy hogyan lehetne
megölni az elítéltet. Végül felhívják a szamurájt, aki szép summáért cserébe levágja az elítélt fejét. A koponyára végül csontkeretes SZTK szemüveget és almát raknak.

 

COBOL: Poraiból felélesztenek egy dinoszauruszt, hogy megegye az elítéltet, de amint felébred, elpusztul, mert nem bírja a légkör megváltozott összetételét. A hulláját végül kiállítják egy múzeumban, de senki sem fogja soha megtudni, hogy ez a lény tulajdonképpen hogyan képes embereket megenni.

 

batch fájl: A horgászklubb résztvevői elindulnak, hogy felkeressék az erdőben bújkáló elítéltet, de az dühében felpofozza mindet, és eltöri a horgászbotjukat is.

 

bash szkript: Az apácakórus fellép a templomban, és meghívják az elítéltet, hogy jobb belátásra térjen gyönyörű éneküktől. Ő azonban félúton mindig más tehendőkre hivatkozva
hazamegy,

palpatineratzinger7xc.jpg

 

Pascal: A hóhér úgy próbálja meg lefűrészelni az elítélt nyakát egy gyerekeknek készült papírfűrésszel, hogy egyúttal bemutassa a szakma szépségeit is. Az elítélt végül kiszabadul,
elveri a hóhért, és a pódiumról lehugyozza a nézőket.

 

Logo: Második osztályos gyerekek kimennek a mocsárhoz, és elfognak egy teknősbékát, hogy azzal megetessék az elítéltet. Ő azonban bezárja őket a pincébe, és mindegyiküket megerőszakolja.

 

Haskell: A szőrös lábú, bikinit viselő afrikai sámán fellép a pódiumra, hogy kivégezze az elítéltet egy általa megidézett sárkánnyal, ami végül sosem jelenik meg.

 

Perl: A hóhér gyerekkorában alaposan tanulmányozza a többi hóhért, de amikor az elítéltet halálra akarja kövezni, a sziklák mindig szines popkornná változnak, és mindenki énekelni kezd.

 

Ruby: Egy hóhérnak tűnő személy varázslóruhába bújva érkezik, hogy kivégezze az elítéltet, de amikor lehúzza a cipzárt a kabátján, kiderül, hogy csak egy meztelen szatír. Az elítélt mindig tökönrúgja a hóhért, amikor az mögé lép.

 

Rust: Egy karatemester érkezik, aki szabad kézzel próbálja agyonverni a megkötözött elítéltet, de félúton a közönség odakiállt neki, hogy ez hülyeség, a szamuráj sokkal jobb volt.

 

Fortran: A közgazdász-szakos hóhér elhatározza, hogy egy ATM autómatából tízfilléreseket lövöldözve próbálja megölni az elítéltet, de ez sosem sikerül. Végül a legbénább hóhérokat
mind meghívja a születésnapi zsúrjára, ahol öltönyt viselve elmeséli, milyen fontos dolog ATM autómatából tízfilléreseket az elítéltre lövöldözni.

 

Verilog: A terminátor előjön a fák közül, hogy kivégezze az elítéltet, de amikor felemeli a gépágyút, kiesik belőle az elem.

 

z80 Assembly: A 8 színű ruhába öltözött hegedűművész odalép az elítélthez, és eljátsza, ahogy a boci boci tarkát a legnagyobb hangmagasságon elhúzva megöli az elítéltet. A nézők végül díjakat adnak át az elítéltnek és a hóhérnak is. A darabot minden évben előadják.

 

SQL: A hóhért telefonon utasítják minden mozdulat megtételére, végül azonban valaki egy egyszerű walkie talkieval belép a beszélgetésbe, és a hóhért saját maga fejbelövésére utasítja, aki ennek eleget is tesz.

 

Flash: A hóhér száz kilós festmények mozgatása segítségével próbálja megölni az elítéltet, de azok végül valamiért mindig a közönség közé esnek, és agyonütnek néhány nézőt.
Végülis hosszas vita után ezt a fajta kivégzési módszert mindenhol betiltják.

 

A gamer halála

2017.06.20. 23:58 Gerilgfx

62fef0161fd2502cebef068d477c2136.jpg

Tizenéves koromban mondhatni, hogy gamer voltam. Nem olyan értelemben, mint ahogy ma gamerek az emberek, hogy fél napokra rágyógyulnak a monitorra - pusztán szerettem játszani. Átlagban napi fél-egy órát eltöltöttem videójátékok előtt, főleg RPG-kkel (teljes Final Fantasy sorozat és társai), néha RTS-ekkel (pl Cossacks és Red Alert) játszottam. Ezek már akkoriban sem voltak teljesen friss játékok, de a kétezres éveket a játékok szempontjából hatalmas pangás, és szar játékok garmadája övezte, tehát maradtak inkább a Chrono Trigger időutazó kölykei, és a Final Fantasy felhőkben utazó főiskolásai.

Online játékokkal elég ritkán játszottam, mert nem voltak adottak az infrastrukturális feltételek hozzá, és a szűkséges közösségek sem voltak hozzá kialakulva. Például magyarként eleve nem is lehetett nyilvános szláv szervereken játszani, mert mélyről jövő rasszista gyűlölettel viseltettek az emberek a magyarok iránt, és általában pár perc után kirúgták az embert, olyan brutális gyűlölködés közepette, amit azóta sem hallottam még soha senkitől. Persze ez azóta már teljesen megváltozott, ma már komoly szerverek az ilyennek nem adnak teret (és talán a szlávok is rájöttek már, hogy nem a magyarok a legfőbb gondjuk).

Maradtak tehát az offline játékok, és az IRL közösségek, barátok, ismerősök, haverok, osztálytársak, akikkel általában egy időben, együtt szereztük be és kezdtük el a játékokat, és kb ugyanolyan ütemben vittük őket végig. Ezekről vonaton, osztálytermekben, városban sétálva a dolgunk felé menet beszélgettünk, megosztottuk egymással, hogy hogyan lehet őket végigvinni, milyen trükkök vannak, esetleg más eseményszálba keveredtünk -e, vagy hogy épp milyen új játékot lesz érdemes megszerezni és kipróbálni legközelebb. Segítettünk egymásnak a gépek karbantartásában, alkatrészek javításában és beszerzésében, működtetésében. Végső soron minden ismerősöm ebből a szubkultúrából került ki, eköré épült a szociális hálóm.

Egy nap aztán lefagyott a gép. A vinyóm, amin a játékok voltak, egy ingyen kapott 30 gigás Maxtor hdd volt. A hdd-ből 200-300 mbyte volt a rossz szektor, ezért rendszeresen futtattam rajta ellenőrzést, hogy az újonnan keletkező rossz szektorokat kiszűrjem. Ezúttal viszont az épp keletkező rossz szektor a teljes fájlrendszert elpusztította (fontos munkákat ez nem érintett, mert azok másik hdd-n voltak, plusz volt róluk backup is). Bűvésztem rá egy fájlrendszert, kiszűrtem a rossz szektorokat, majd elővettem a játékok lemezeit, hogy újratelepítsem őket.

Megfogtam az első játékot, majd betettem a meghajtóba. Aztán amikor feljött az installere, komolyan elgondolkoztam. Ez egy autóversenyes játék volt, és átfutott az agyamon, hogy akarok én ezzel egyáltalán játszani? Egy percig vívódtam, majd miután összegeztem magamban az érveket, úgy döntöttem, hogy nem telepítem. 

Megfogtam a második játékot, ezt már be sem tettem a meghajtóba, egyszerűen visszahajítottam a fiókba. Ugyanez történt a harmadikkal, negyedikkel, (...) huszonötödikkel. 

A konklúzió a következő volt: én ezekkel a játékokkal már nem akarok játszani. Aztán belém hasított a szörnyű felismerés: más játékokkal sem. Belegondoltam, és rájöttem, hogy már régóta nem élvezem a játékot, és inkább csak megszokásból nyomtam tovább a történeteket, a pályákat.

Attól a perctől fogva már nem voltam gamer, és nem játszottam érdemben soha többet. A bennem élő gamer már rég halott volt, csak nem vettem észre. A játékokat végül elajándékoztam a közelebbi ismerősöknek, ami pedig senkinek sem kellett, kidobtam.

Az igazi probléma azonban ekkor következett be: a teljes baráti köröm gamer volt, én pedig abban a helyzetben találtam magam, hogy nem maradt velük közös témám. Sőt, csak attól, hogy a számítógépes játékokra gondoltam, felfordult a gyomrom, azt éreztem, hogy megcsömöllöttem tőlük.

chuunibyou.pngDe ha valakinek erről szól az élete, akkor nincs menekvés: el kellett titkolnom az egészet, elvégre a barátaimat nem dobhattam el. Ezt ügyesen meg is tettem egy ideig, jártam tovább néhány privát lanpartyra, fél szemmel mindig igyekeztem követni az újdonságokat, de egyre inkább lemaradtam, és a végén már szó szerint irritált a téma. Éreztem, ahogy a barátaimból árad a puhapöcsű gamer-chuunibyou, és én ezt egyre kevésbé tudtam tolerálni. Míg végül egy nagy, golyófejű, túlsúlyos, szexuálisan frusztrált gamer ismerős elkezdte hangosan mesélni az iskola előtt, hogy hogyan ugrált a world of warcraftban valami zergekről, hogy felszedjen valamit, 10 percen keresztül. Én pedig ennél a pontnál tovább már egyszerűen nem bírtam. Most vagy rámfekszik a 100 kilójával, és meghalok, vagy én ölöm meg, vagy most azonnal el kell húznom innen, hogy soha ezekkel az emberekkel egy percet se beszéljek... és végül megszakítottam minden kapcsolatot a gamer ismerősökkel, illetve addigra már szinte nem is beszéltek velem ők sem. A szociális hálóm 95%-a ment a kukába elkerülhetetlenül, mert egyszerűen nem volt velük más közös témám. Igazából ezek az emberek sosem voltak igazi barátaim, sőt, barátnak se nevezném őket. Egyszerűen csak kellett valami, amivel el lehetett ütni az időt, még azelőtt, hogy a web2 éra elkezdett volna úgy istenigazán beütni.

A tanulság pedig az, hogy nem érdemes a hobbi köré túl mély szociális hálót szervezni, illetve attól még az X ember nem a barátod, hogy ugyanarról a témáról szoktatok beszélni hetente többször.

 

Mirai Nikki

2017.05.26. 00:56 Gerilgfx

 SPOILER (tekerj lejjebb, ha meg akarod nézni még)

A fiú és a lány együtt hazaérkeztek a lány házához. Hosszú volt az út, és a gyaloglásban elfáradtak. A ház rozoga volt, az ajtó csak be volt támasztva. Bezárni nem is lett volna értelme, és nem is lett volna mivel. A helyszín város külterületéhez, vagy talán az egyik környező faluhoz tartozott. Esteledett, a szürkületben az üresen kongó piszkos betonfalak között besétáltak a konyhába. A fiú megpróbálta felkapcsolni a villanyt, de áram talán már talán évtizedekkel ezelőtt sem volt, így leültek a sötét konyhában, a félhomályban.

A lány ruhája ki tudja, milyen régi időkből maradt rá. A kardigán talán valamikor a lány valamelyik távoli ük-ük-nagyanjáé volt, az ingje már újabb korokat idézett. A szoknyája elég kemény szövetből állt. Ízlésesen, precízen összetűzve, harangként fogta közre cérnavékony lábait. Mindketten éhesek voltak, és ekkor a lány elővett egy almát. 

Nem volt ez az alma sem kicsi, sem nagy, sem különösebben friss, sem aszott. Egy egyszerű alma volt. Nemhogy két embernek, egynek is kevés lett volna a fél fogára is. A lány tizennégy éves volt, de a csontos tekintete olyan, mintha arcára évezredek nyomorúsága véste volna a barázdákat. Úgy nézett ki tehát most is, mint mindig.

-Nézd ezt a gyönyörű almát. A mi kerünkben termett. - mondta halk, édes hangján - Megyek, és meghámozom neked.

És ez volt az a pont, amikor sokkos állapotba kerültem, és nem bírtam tovább nézni a filmet. Nem volt a grafikában semmi több annál, mint ami a hasonló tucatsorozatok elnagyolt, olcsó animációjában lenni szokott. Nem volt sem semmi különös a zenében, és nem történt ebben a jelentéktelennek tűnő jelenetben sem semmi szokatlan. Mégis olyan bánatos lett hangulatom, és azóta is az, amikor csak rágondolok a Mirai Nikki-re, hogy nem bírom tovább nézni a sorozatot, mert azonnal elkap a mély szomorúság és fájdalom. 

 

mirai_nikki_03_large_35_1.jpg

 

 SPOILER VÉGE

 

Olyan hatással volt rám, amelyre eddig még egyetlen film sem volt képes. Túltett ez minden effekten, minden párbeszéden, bármilyen festmény bármilyen kompozícióján. Felülmúlta a legvadabb, korlátlan költségvetésű művészfilm bármilyen momentumát. Egyszerűen belém nyúlt, és kitépett a lelkemből egy darabot, vagy talán betett oda valamit. Ilyen mélységes fájdalmat és belső szorongást még sosem éreztem korábban egy műalkotástól sem. Yuno karaktere átlényegült, értelmet nyert, és mostmár bennem is él egy kicsit. Jómagam és felmenőim minden átkozott kapavágásában, a piszkos, szürke falakban, a lemondásban, a nyomorban, ük-ük atyáink nyomorában.

Súlyosan alábecsültem ezt az animét. Hogy horror, az nyilvánvaló, hisz ez a műfaja. Gondoltam, hogy ez is úgy horror, ahogy a mai horrorok általában horrorok szoktak lenni, de nem az. Itt nincs jumpscare, itt nincs PMPO röfögés a hangszóróból, nincs a homályból előbukkanó csápos lény. Itt valami egész más van. Valami olyan, aminek eddig a létezéséről sem tudtam.

Be kell vallanom, egyelőre még fogalmam sincs, hogy mikor fogom tudni folytatni ezt a rajzfilmsorozatot. Még sosem történt velem ilyen, és nem tudom, mennyi időbe fog tellni a felgyógyulás. Nem férhet hozzá kétség, hogy a Mirai Nikki nem fog happy endben végződni. Sem a szereplők számára, sem a néző lelki állapota számára. Aki látni kívánta az elmúlt húsz év egyetlen igazi horrorját... nos, az megkapta. (Vigyázz, mit kívánsz!)

 

 ff93d9643f89b7809e58a0d9e3d81411.jpg

 

szerk május 29.

Végeztem. Ez valami döbbenetesen jó volt. Számomra ez volt az elmúlt 20 év horrorja. 

 

 

Csillapíthatatlan éhség

2017.05.23. 03:14 Gerilgfx

 

A cím egy idézet, és a Star Trek egyik epizódjából származik. Az epizódban egy ismerős földönkívüli ex-kém vacsorázik a földiekkel, és azt a megfigyelést teszi, hogy a földiek folyton mohón habzsolnak. Ezt követően tréfásan megjegyzi, hogy annyit tud már az emberekről, hogy írnia kellene egy könyvet róluk, és a címe ez lenne: Csillapíthatatlan éhség.

A megállapítás helytálló. Az emberek habzsolnak. Ma már a tudomány bebizonyította, hogy ha időnként beiktatunk egy néhány napos böjtöt, akkor tovább, és egészségesebben élünk. A tudomány azt is bebizonyította, hogy ha kevesebb, de jobb minőségű táplálékot fogyasztunk, szintén tovább, és egészségesebben élünk, beleértve az agyműködésünket is.  

Ugyanakkor szűkség van megfelelő étkezésre, hisz a kongó gyomor az ördög játszóhelye.

De az emberi természet csillapíthatatlan éhsége átvitt értelemben is értendő. Aki három évente tud egy cipőt venni, az évente akar új cipőt venni. Aki évente tud új cipőt venni, az évszakonként akar majd új cipőt venni. Aki évszakonként tud új cipőt venni, az pedig majd a végén már minden hónapban új cipőt akar venni. És ha már minden hónapban van egy új cipője, akkor új dzsekit, pólót, pulóvert is akar majd minden hónapban. Ám a cipő nem elég, mert járni fárasztó. Vesz tehát egy biciklit. De a bicikli nem elég, ezért vesz egy vonatbérletet, hogy nagy távolságokra eljusson. De a vonat kényelmetlen, vesz tehát egy autót. Aztán vesz egy kényelmesebb autót. Aztán a végén már a sarki bolt is túl messze van, és oda is autóval megy. De oda nem kényelmes az autó, tehát vesz egy mopedet. Lépcsőzni fárasztó, tehát liftezik. De a lifbe belépkedni is fárasztó, tehát a végén már a házban is mopeddel fog járni. 

r68g0.jpg

Persze mára már a tudomány bebizonyította azt, hogyha heti néhány órát mozgással töltünk, akkor sokkal tovább, és sokkal egészségesebben élünk, beleértve még az agyműködésünket. Ugyanakkor 50 kilóméterre nem ingázhatunk gyalogszerrel. 

A konklúzió tehát az, hogy egy ember pontosan annyit, és csak annyit vehet el a világból a maga részére, amire szűksége van. A konzumerizmus egy bizonyos szinten túlmenően már egy tévút.

Az ép testben ép lélek él, a torz testben torz lélek lakik. Egy torz ember által alkotott társadalom pedig maga is eltorzul. Eltorzul az állam, eltorzulnak a törvények, és az egész társadalom (feminizmus, 80%-os adó, safe space, állami szórakoztatófelelős és romológus, radikális ceu védők).

Valamelyest eltorzulnak még a benne élő értelmes emberek is, hisz a degenerancia nagyon komoly szocioevolúciós nyomást helyez rájuk. Aki mégsem hajlandó egy mentálisan degenerált krumplivá vállni, azt a társadalom megveti, és pusztítja, hisz egy degenerált számára a legnagyobb ellenség a normális ember. Főleg, ha a normális nem hajlandó csicskaként eltartani a maradékot. 

Adott tehát egy eltorozult nyugat, amelynek a vezető tudománya az áltudomány, amely tagjainak több száz cipője van, mégsem járnak bennük sehová, ahol az emberek azért halnak meg a cukorbetegség következményeitől, mert a cukros üdítőitalért is autóval járnak a szomszéd boltba. Adott tehát egy torz nyugat, ahol az uralomra tört ,,szent pina'' nem hajlandó szaporodni sem, ahol 20 évnyi munkával meg tudsz venni egy olyan deszkaházat, amely összes alapanyagát egy erdei sétával össze lehet szedni néhány délutáni séta alatt, ahol annál többet keresel, minnél inkább nem csinálsz semmi hasznosat, adott egy olyan civilizáció, amelynek az ellenzéke is saját maga, ahol az 500 forintos napszemüveg alternatívája az 500 ezer forintos napszemüveg, ami ugyanúgy néz ki, és ugyanannyit tud. 

Adott tehát egy eltorzult nyugat, amelynek van még egy hatalmas hátránya: gazdag. Gazdag, mert korábban nagyon hatékonyan működött, nem volt annyira torz az értékrendje, és nagyon ügyesen halmozta fel a jövedelmét.

Azt mondja ez az eltorzult civilizáció a többi, eltorzult értékrend felvételére hajlamos embernek: gyertek hozzánk csicskáznak. Söpörjétek a szarunkat ki alólunk, mert mi már nem bírunk felkelni, hegesszetek kerítést nekünk, mert mi már nem tudunk, írjatok szoftvert nekünk, mert mi már elbutultunk, mosogassatok utánunk az éttermekben, vakarjátok össze a kutyaszart az utcáinkról, és ha ügyesek vagytok, és jól dolgoztok, akkor részesülhettek egy kicsit a mi hamis fényünkből, mopedünkből, havi egy darab dizájnercipőnkből. 

És meghallgatja a sok ember a szavakat, és el is indul. Indulnak a keleteurópai, közelkeleti és afrikai nyomorból, majd akinek van még életösztöne, az néhány éven belül hazamegy. A többi pedig örül a mopedjének, a 200 darab ruhájának, és a 100 db cipőjének a befogadó ország népével együtt, és részévé válik annak, majd szép lasan átveszi a befogadó népesség helyét. Majd szépen az ő helyüket is átveszik, míg a végén talán jön egy olyan réteg, aki közli:

perbedaan-nabi-dan-rasul.jpg

Mi nem azért jöttünk, hogy mosogassunk. Mi nem azért jöttünk, hogy takarítsunk utánatok. Mi nem azért jöttünk, hogy a mopedeiteken üljünk, mi nem azért jöttünk, hogy eltartsunk titeket. Mi azért jöttünk, hogy megöljünk titeket, mert ez a föld mostantól a miénk. A nyugati ember tehát felszámolja magát.

Az egyetlen módszer, amellyel megállíthatjuk őket az, hogy legyőzzük önmagunkat. Le kell győzni a csillapíthatatlan éhséget, a saját fizikai és szellemi tunyaságunkat, a saját butaságunkat. Aki ezt nem teszi, azt kiírtják.

download_2.jpgA hegy csúcsa a hegy tetején van. Oda nem tudsz felmenni mopeddel, 100 db dizájncipővel. Oda nem viheted fel a 200 ruhád, ha buta vagy, leesel, ha képtelen vagy járni a gyenge lábaiddal, nem tudsz feljutni. Oda nem tudsz felmenni attól, hogy mennyi pénzed van, nem segít feljutni a kamu áltudományos diplomád, és a kamu barátaid sem tudnak követni.

Minden nap úgy kell felkelni, hogy többé váljunk. Ha egy nap nem lettünk többek előző napi énünkél, akkor az a nap hiába való volt. Napról napra le kell győzni magunkat, és így tudunk egyről a kettőre jutni. Ha ez sikerült, akkor miénk lesz az élet koronája. Ha nem tudjuk legyőzni magunkat, akkor mások fognak legyőzni minket, és akkor nem lesz irgalom. 

 

A liberális mamutszakértő

2017.05.15. 05:02 Gerilgfx

 

Az őskorban alighanem kétfajta mamutvadász létezett.

Az egyik mamutvadász nagyon szép mamutvadász ruhát öltött, és a többi mamutvadász ruhát öltő mamutvadásszal együtt nagyon komoly teóriákat állítottak fel a mamutvadászatról. A mamut, az ugye nagy, és megy, és szőrös. Megölni úgy lehet, hogy a táltos által megáldott, a szellemek erejét hordozó szent dárdával kiszúrod a közepét. A szent dárda elkészítéséhez egy speciális típusú mamutvadász kell, aki a szent dárda elkészítését beavatási szertartások keretében, amelyeken a törzsfőnök is jelen van, megtanulja. No de a mamutot nem lehet ám csak úgy leszúrni. Először kell valaki, aki adminisztrálja a mamutot a szőre, a színe, szaga alapján, aztán kell valaki, aki regét költ a mamutról. Kell valaki, aki felveszi a kapcsolatot a szellemekkel, hogy spirituálisan odacsalja a mamutot. Aztán miután a mamut eljárta élete utolsó táncát, amely értelmezéséhez egy speciális mamuttánc-szakértő kell, majd leöli a mamutot egy erre a célra tartott csicska, elvégre legyen büdös, véres, meg szaros ő. Cserébe kap a húsából egy 10 centis darabot. De ez utóbbi mindegy, ilyet majd csak találnak valahol, ez a legkevesebb.


A másik fajta mamutvadász utánanéz, kimegy, és levadássza a mamutot (mondjuk ez szar példa, egyedül nem lehet mamutra vadászni, szóval akkor mondjuk legyen az, hogy két másik igazi mamutvadásszal megy ki).


Mai szóhasználattal az első fajta mamutvadász a liberális mamutvadász.

early-man-using-fire.jpg

A liberális mamutvadász tehát végső soron nem a mamutot hozza terítékre, hanem téged. A liberális mamutvadász nem levadászni akarja a mamutot, hanem megzsűrizni a mamutvadászatot. A liberális mamutmegszakértő legnagyobb félelme te vagy. A te egy napos tapasztalatod, amivel levadásztad a mamutot, többet ér, mint az ő több tíz éves tapasztalata. A liberális mamutvadász munkájának nincs értéke, mert nem jár termék, vagy szolgáltatás létrehozásával, nincs értéke, nem hoz létre semmit. A liberális mamutvadász létét tehát a te puszta léted fenyegeti. Amint a liberális mamutvadász megeszi az általad levadászott mamut utolsó darabkáját, szörnyű haragra gerjed. Első dolga az, hogy megbeszéli a többiekkel, hogy te semmit sem tudsz levadászni, nemhogy egy mamutot. Ezt is biztos csak úgy döglötten találtad valahol. Vagy nem is te, hanem valaki más. Csak ez lehet a magyarázat. Elvégre a mamut levadászához speciális táltos, meg szellemmegszakértő, meg minden faszom kell, nincs neked semmid, csak szád.

Aztán az utadat állja, és próbára teszi a mamutvadász tudásod: milyen szellemek jönnek ki a mamutból, ha megölöd?

Nemtudod?! NAUGYE! Lófaszt vadásztál te mamutot, nincs neked semmid - dübörgi a liberális mamutvadász, hamarosan az összes társával együtt, miközben röfögnek egy utolsót az általad levadászott mamut darabjának megemésztésétől.

Az őskorban persze a liberális mamutvadászok zömében nem voltak életképesek, mert abban a pillanatban,
amikor eléd ugrott röfögve, hogy millyenmamutotvadásztál te le, pont azzal a lendülettel verted agyon ugyanazzal
a szikladarabbal, mint amivel a mamutot is. De aztán jöttek törvények, később a jogállamok, amik nem várt
mellékhatásként lehetővé tették a liberális maffiák terjedését. Először a szomszéd faluba, aztán országos
szinten, majd globális szinten. Ez az a maffia, akik jobbágyrabszolgát csináltak mindenkiből. Ők azok, akik kinyírtak mindenkit, aki szerint a föld gömbölyű, aztán kolonizálták a világ nagy részét. Ők azok, akik a királyságokat alattvalóként kiszolgálták, akik kommunizmusban boldogan vezényelték a szakadékba az egész társadalmat, és írtottak ki százmilliókat könyörtelenül csak azért, mert megkérdőjeleztek, innováltak, létrehoztak valamit.

Hívták őket farizeusoknak, később földesuraknak, kommunistának, újabban liberálisnak, feministának, vagy szocialistának hívják őket, de ismertek még számos más néven is. Az elvek, amik köré szerveződtek, mindig mások voltak, de a hajtóerő ugyanaz volt - munkavégzés nélkül a döglött mamut teteme fölött az állami és nagyvállalati pénzből való büfögés, és a teljesítményelvűség teljes elutasítása, illetve szándékos félreértelmezése.

07bb4af.png

A liberálisok ügyes networkingjük révén szinte az egész világot meghódították. Szisztematikusan, országról országra a saját maffiájukat sikerült pozícióba ültetni, és a legtöbb ország élére sikerült olyan erőket helyezni, amelyek kölcsönösen, a liberális maffia közös részeiként támogatják egymást. Szinte minden országot megszereztek maguknak, szinte minden nemzetközi szervezet és nagyvállalat fölött átvették a kontrollt, és a tudást, hozzáértést maguk mögött felégetve az ezredfordulóra eljutottak a teljes világuralom kapujáig. Ekkor már nem volt takargatnivalójuk - megkezdhették a totalitariánus uralmukat - a más véleményűek üldözését, a 80%-os adó szedését, a monopóliumokon alapuló világgazdaság kiépítését, a nagyvállalatokban való nagypofájú pózoláson alapuló kamugazdaság korát, az oktatásügy kivégzését és áltudományokkal való helyettesítését (romológia, gender-studies), a világ népeinek összekeverését, a rájuk legnagyobb veszélyt jelentő fehér fajok szélsőségesen feminista családtörvényekkel történő genetikai és kulturális kiírtását.

A liberálisok megérdemelnek egy hatalmas nagy tapsot. Már készültek arra, hogy beadják az aranylövést a világ társadalmainak, és modern mamutmegszakértőként örök uralmat kapjanak a világ felett. Majdnem sikerült nekik, és a cél előtt néhány méterrel estek orra. Amikor viharos hirtelenséggel elvesztették Oroszországot, még azt hitték, ez csak egy átmeneti visszarendeződés. Amikor Magyarországon a liberális maffia egy, az eddigitől elhatárolódó másik ága (fidesz) került uralomra, még azt is lenyelték. Más választásuk mondjuk nem volt, ideológiailag magyarországon már védekezésben voltak évek óta. Amikor viszont elvesztették a Briteket az uniójukból, eluralkodott körükben a pánik.

 

Mintha a célvonal elé dőlt volna egy hegy - egy hegy, amelyet nem biztos, hogy meg fognak tudni mászni.
Trump győzelmével viszont egy régivel nem teljesen kompatibilis, újfajta liberalizmus került hatalomra az USA-ban,
a liberális maffia modern kori zászlóshajóján. Ez már számukra a királynő elvesztése, egy ideológiai atomcsapás
elszenvedése. A liberálisok ezt már nem hagyhatták válasz nélkül, nemzetközi szintjeiken mozgósítani kellett, és
militáns választ kellett adni.

Illúziója azonban ne legyen senkinek. Zavargásaik Budapesten, New Yorkban még nem a lépés, csak a felkészülés a lépésre, egy kétségbeesett pánikreakció, amit a lopott zsákmány lehetséges elvesztése miatt éreznek. Hamarosan rendezni fogják a soraikat, és olyan erővel fognak a népre támadni, amilyet korábban a társadalom még el sem tudott képzelni. 20 év után először sikerült sarokba szorítani a liberális oldalt, és most ők kerültek lépéskényszerbe. Oroszország után immáron elvesztették a kontrollt az amerikai atomarzenál felett is, mobilizálniuk kellett az ideológiájuk mellett összes médiaszemélyiségüket a propagandájuk oltárán, csúcsra kellett járatniuk a vállalatok megszerzésére irányuló törekvéseiket. A liberálisok megfognának téged, és próbára
tennének, mennyire vagy hajlandó levadászni nekik a mamutot, hogy aztán megszakérthessék. És ha a válasz nem tetszik, akkor véget vetnének neked. Először csak mindenhol az ő szemüvegükön keresztül bemutatnák, hogy mennyire szar vagy. Aztán véget vetnének a szakmai életednek, a munkádnak, majd a személyes életednek. Tönkretennék az életed minden aspektusát, a kapcsolataid, majd következne a családod minden egyes tagja. És ez csak a kezdet lenne.

benesdeport.jpg

De a liberálisok jelenleg nem kísérhetik ki a demokratikus erők maradékát a Duna partjára, és lőhetik őket agyon
a családjaikkal, bármennyire is erről álmodoznak - az orosz termonukleáris fegyverek árnyékában erre nincs lehetőségük. (Bár valamilyen szinten napjainkban ez már megtörténik, kevésbé drasztikus módszerekkel).

Amíg a liberális mamutmegszakértő technológia egy tankot legyárt, addig Oroszország tizet gyárt le.
Amennyi pénzből a liberálisok legyártanak egy vadászgépet, annyiból Oroszország tizet legyárt.
Amíg nyugateurópában a genderstudies, a medievisztika, meg romológus a sztárszakma, addig Oroszországban a rakétamérnök, a chipgyártó, és az atomfizikus.

És amíg ez így marad, addig a liberálisok nem győzhetnek, és a demokrácia élni fog. Élnie kell, mert csak így élheti túl Magyarország az elkövetkező évszázadot. Hagyni kell, hogy a magyar fideszes erők (akik valójában reform-liberálisok) a falig tolják a liberális erőket, és győzelmet arassanak az ország kontrolljáért folytatott versenyben még akkor is, ha a fideszmaffia csak nyomokban jobb alternatíva.
Örülni kell annak, hogy amíg ezek egymással vannak elfoglalva, a nép addig is lélegzetvételhez jutott.

 

Cikkemet egy gondolatfoszlánnyal zárnám, amelyet álmomban suttogott a fülembe egy hang:

,,Az invázió 2099-ben megkezdődött.
A kapitolium elhalvanyul.
A csillogó arany víz alá került.''

Mondjuk ez pont nem biztos, hogy a liberalizmus bukására utal. Akár arra is utalhat, hogy a liberálisok
sikeresen eltérítik a kapitalizmust, és véget vetnek a szabad piacnak. De a sikerük nem lehet végleges.
Ha a liberális ideológiát nem győzzük le, akkor nagyon sötét évszázadoknak néz elébe az emberiség.

 

A NATO megvéd

2017.04.23. 03:25 Gerilgfx

A NATO megvéd. A NATO amúgy ennyit tud. Megvéd. Az elmúlt évben rengeteg NATO propagandaírás született arról, hogy milyen fantasztikus is a NATO, és hogy közép és keleteurópát hogyan fogja megvédeni az Oroszoktól. Nézzük meg az állításokat, amelyeket tavaly hallhattunk:

-A NATO közép és keleteurópai erői, megtámogatva a nyugati erőkkel jóval erősebbek, mint az orosz

-A NATO hadieszközei jóval modernebbek, és hadrafoghatóságuk jóval nagyobb, mint az orosz ekvivalens eszközöké

-A NATO országok jóval hatékonyabban költik a pénzüket, mint az oroszok

-A NATO bármikor könnyű szerrel le tudja győzni az oroszokat, az oroszok kizárólag atomfegyverek segítségével tudnak megállítani egy külföldi expanziót.

19fa71a8255dc74fe51eb5ba7c8b7052.jpg

Oroszország jelenleg a következő hadászati eszközökkel rendelkezik (amelyek közép-keleteurópa szempontjából relevánsak):

-4,45 millió katona.
  a. Ebből 2 millió tartalékos, tehát nem igazi katona, csak statisztikai adat.
  b. a maradék 2,25 millió sorkatonákkal együtt érdendő. Oroszországban vannak szerződéses katonák, és sorkatonák. A 2 millió tehát egy erősen elméleti szám, mert az orosz sorkatonák általában egész egyszerűen nem hajlandóak bevonulni. 
  c. oroszország aktív állománya 700 ezer,
  d. ebből valójában 100 ezer katona az otthoni hadieszközöket - pl radarrendszerek felügyeli, szereli, és tervezi, vagy épp a, haditermelésben, hadiiparban, rakétaiparban dolgozik, tehát harci feladatokra nem alkalmas.
  e. 500 ezer csak statisztikai adat (például az első lövésre szétszaladó sorkatona, vagy takarító sorkatona)
  f. a külföldön bevethető orosz katonák száma körülbelül 100-150 ezer fő között van, ebben benne van például a tankok, repülőgépek, tengeralattjárók személyzete és üzemeltető legénysége is.

-évi 50 milliárd dollár költségvetés

-3000 bevethető vadászrepülőgép, könnyűvadászgépeket, nehézvadászokat, csapatszállítójárműveket. Ezek körülbelül 60%-ban modern, 40%-ban elavult típus. 

-10-15 ezer tank, és további körülbelül 50 ezer katonai jármű (továbbá mégegyszer ennyi bedobozolva)

 

 

Kelet és középeurópai NATO országok:

-Emberállomány: Magyarország 20 ezer katonából kb 3 ezer harcképes, Horvátország: 15 ezerből kb 3 ezer harcképes, Románia: kb 5 ezer harcképes, Szlovénia: 7 ezerből 1000 fő harcképes, Lettország: 4 ezerből 1000 fő harcképes, Észtország: 6 ezer főből 1500 harcképes, Litvánia: 17 ezerből kb ezer harcképes (a többi sorkatona vagy irodista), Norvégia: 11ezer főből 3 ezer harcképes, Szlovákia: 17 ezer fő, ebből 3 ezer harcképes, Csehország 24 ezer főből kb 3 ezer harcképes, Németország: 60 ezer fő, melyből 8 ezer harcképes, Bulgária: 40 ezer fő, melyből 6 ezer harcképes, Görögország: 70 ezer katona, melyből 10 ezer harcképes, Albánia: 12 ezerből 2000 harcképes, Lengyelország: 120 ezer, melyből 20 ezer harcképes, Olaszország: 100 ezer katonából kb 15 ezer harcképes.

A közép, kelet, és déleurópai országok harcképes hadereje együttesen 100 ezer fő, konfliktus esetén nyugodtan lehet számolni 50%-al, az annyit tesz, hogy egy katonai helyzetben a nato közép, kelet, és déleurópai országai összesen 50 ezer embert tudnak bevetni Oroszország ellen, ehhez még a nyugati országok néhány tízezer fős relokálható kontingensei is hozzájöhetnek a kötelező segítségnyújtás esetében.  Törökországot nem számítottam, mert az már Ázsia, és az oroszok felé tendál.

Légierő:

-Olaszország 300 repülőgépéből (amelynek harmada saját gyártás) legalább 100-at akár be is lehetne vetni, ezzel övé a legerősebb légi flotta.

-Németország kb 500 repülőgépből álló légiflottájában mindössze 100 db relatíve modern vadászgép van. Ezek közül az eurofighterek 80%-a a földön vesztegel már lassan egy évtizede, a Tornadoik közül 12 db van bevethető állapotban. Németország kb 30 vadászgéppel, és néhány bombázóval és csapatszállítóvel rendelkezik, a maradék propelleres gép, és van néhány helikopter. Németország bevethető légiereje körülbelül 40 gépre korlátozódik. 

-A harmadik legnagyobb légi hatalom a nevetségesen gyenge Magyarország, 13 db nyamvadt Gripennel. Ám ezekhez mindössze pár tucat rakéta, és bomba áll rendelkezésre. Végszűkség esetén 2-3 db mig 29 még talán kikukázható.

-A csehek 12 db gripennel rendelkeznek.

-A negyedik Norvégia, 50 db f-16-al.és 4 db F35-el (amelyekből hamarosan több lesz nekik).

-A lengyelek 45 db F16-al-el, és 30 db Mig29-el követik a Norvégokat a levegőben történő instant szétesés felé, körülbelül 30 db bevethető géppel érdemes számolni.

-Szlovákia 12 db Mig29-el következik a sorban

-Görögország masszív, 150 darabos F16 / Mirage készletekkel rendelkezik, de ezeknek csak töredéke röpképes, a felújítás csak tervben van.  A wikipedia a megszokott homályosságával nyitva hagyja a kérdést, hogy pontosan mennyi van bevethető állapotban, az amerikai f16-ok lifespanja alapján nem számolhatunk 55-nél több darabbal, a többit szétkannibalizált/elrohadt gépnek kell tekinteni. 

-Bulgária: több száz darab retró mig 21, 23, és néhány mig 29 és su nehézbombázó közül csak az utóbbi kettő tétel jelenthet fenyegetést, kétséges viszont, hogy ezek közül mennyi bevethető, és mennyi csak a statisztikai adat. Feltehetően érdemes 15 géppel számolni.

-A többi országnak nincs komolyan vehető légiereje (pl Román modernizált mig 21-esek), maximum pár szétrohadófélben lévő gép itt-ott, ezért további 20-at hozzáadok a felsoroláshoz amolyan általános számként.

Összegezve: a keleteurópai országok légiereje összesen 300 db vadászgép és nehézbombázó, további 150-200 db talán összekaparható a krumpliföldeken rohadó modellek összekannibalizálásával, ezen felül van pár csapatszállító, meg néhány viccnek is rossz játékdrón (uav). Gyorssegélyként az USA és a nyugati országok további 100-200 db vadászgépet és nehézbombázót tudnak a keleteurópai országok részére a képességeik jelentős csökkenése nélkül átadni.

 

Tankok:

 -Németország: több száz leopard, puma, és különböző típusok. Wikipedia szerint körülbelül 400 bevethető tank, 15 ezer különféle csapatszállító eszköz (bár ezek egyszerű csapatszállító kamionok), továbbá kb 50 tüzérségi eszköz áll rendelkezésre. 

-Olaszország: kb 300 tank, és 3000 körüli fegyveres csapatszállító egység. 

-Görögország: 20-30 tank, 2000 körüli fegyveres csapatszállító jármű (plusz néhány ezer katonai ,,kamion'')

-Magyarország: 30 tank, 400 db könnyűfegyverzettel ellátott csapatszállító bevethető.

-Románia: Ismeretlen, hogy a szovjet eredetű 800 db tankjuk, és ugyanennyi darab fegyveres csatpatszállító egységük közül mennyi működőképes, de a többi keleteurópai országnál látott arányok alapján maximum 80 db tank, és 300 db fegyveres csapatszállító lehet működőképes.

-Bulgária: 160 t72 tank, amelyből 20-30 lehet működőképes állapotban. további 500-600 db fegyveres csapatszállító egység.

-Csehország: 30 db tankjuk mellé 30-40 fegyveres 200-300 fegyveres csapatszállító, és tüzérségi eszköz tartozik. Nekik is van vagy 2ezer normál csapatszállítójuk.

-Szlovákia: 30 db tank, és 300 csapatszállító unit

-Lengyelország: kb 120 db bevethető német eredetű tank, és legalább 100 db csaját gyártású. Csapatszállító és tüzérségi eszközeik száma/típusa nem ismert.

-Albánia: kb 50 db kínai eredetű tank, és 300 fegyveres csapatszállító jármű.

-Horvátország: 40 db tank, és 300 fegyveres csapatszállító jármű

Összesen: 1300 db biztosan bevethető tank, további 500 db TALÁN kikukázható, 8 ezer fegyveres csapatszállító jármű, amelyeknek kb a fele páncélozott. Ezeknek kétharmada nélkülözhető konfliktus esetén, ez körülbelül 1000 tankot, és 5 ezer fegyveres csapatszállító ,,tankot'' jelent. 

 

 

Konklúzió a számok mögött:

1. Oroszország körülbelül annyit költ a hadseregére, mint Olaszország egyedül, miközben hadieszközeinek száma sok százszorosa az olasz megfelelőinek. Nem igaz az, hogy Oroszország hadserege ne lenne gazdaságilag hatékony - űbereli minden nyugati ország hadseregét ár/érték arányban, minden tekintetben.

2. Oroszország tankjainak, és fegyveres csapatszállítóinak a száma még akkor is tízszer nagyobb a keleteurópai országok összes páncélos haderejénél, ha a nyugati országok néhány száz unitot segélyként biztosítani tudnának pluszban.

maxresdefault.jpg

3. Oroszország légiereje szintén tízszer nagyobb a közép és keleteurópai országok össz-légierejénél.

4. Oroszország nincs abszolút emberfölényben, de a közép+keleteurópai katonák nagy része egyszerű, tapasztalat és rendes felszerelés nélküli Gyalog István. 

5. A kelet és középeurópai országok hadiipara az utolsó vadászgépeiket, tankjaikat évtizedekkel ezelőtt hozta létre, azóta a hadiipar teljesen leépült. Oroszország viszont megőrizte a hadiiparát, így a kieső eszközparkot folyamatosan modernizálni, és újítani tudja, miközben a kelet és középeurópai országok erre nem képesek, csak külső segítség bevonása mellett, nagyon korlátozott mértékben. A hadianyag gyártása közép és keleteurópában szintén nem jelentős, tehát a hadieszközök hamar elfogynának egy oroszország elleni háborúban.

6. Nem esett szó komolyabb ballisztikus rakétákról, radarrendszerekről, műholdrendszerekről - mivel ezek a keleteurópai országoknak nincsenek. ( A keleteurópában használt olasz radarok nem tudnak rakétát rávezetni például a betolakodó lopakodó gépekre, csak a pozícióikat képesek jelezni. )

7. Az ukrajnának nyújtott nato hadisegély (csehek által feljavított magyar tankok, amerikai csapatszállító járművek százai, amerikai kiképzők és katonai szakértők százai, keleterurópai fegyverek) csak arra volt jó, hogy néhány héttel késleltesse az orosz sikereket, viszont a hadianyagfelesleget teljesen elégette a keleteurópai országokból, megmutatva azt, hogy a keleteurópai országok jelenleg használt eszközállománya nem képes felvenni az oroszokkal a harcot. 

8. Nem csak létszámfölény van az orosz hadieszközök terén a közép és keleteurópai hadseregekkel szemben, hanem komoly minőségi, és technikai fölény is. 

9. A kelet és középeurópai országok által ellövöldözött hadianyag pótlása nem megoldható. 

10. Az oroszokat csak a közép és keleteurópai országok hadseregének TELJES felhasználásával lehetne fenntartani néhány hétnél tovább. Csak a TELJES hadsereg feláldozásával lehetne elérni, hogy Oroszország pár országnál többet ne foglaljon el. 

11. Kelet és középeurópában nincs értékelhető hadiipar, sem szűkséges szakember (néhány gender studies megszakértő nem tud ballisztikus rakétát tervezni és gyártani). 

12. A kelet és középeurópai hadseregek túl drágák, az oroszokéval összehasonlítva az elköltött pénz legalább 99%-a korrupcióban vész el. 

13. A kelet és középeurópai hadseregek ekkora személyi állománnya mellé legalább a jelenleginél 10x nagyobb eszközállománynak kellene tartoznia (milyen kár, hogy a soros györgy nyugati szervezetéhez kivándorló diplomás romológus nem tud reaktív páncélzatú csapatszállító járművet gyártani)

14. A kelet és középeurópai országok elnyomták/elnyomják legalább valamilyen szinten a saját nacionalizmusukat- ez potenciális utat nyitott meg ahhoz, hogy egy konfliktus esetén a társadalom ne legyen mozgósítható az állam megvédéséhez (én pl biztos nem ragadnék fegyvert orbánékért annak ellenére, hogy a magyar hozzállás legalább a mázában nacionalista).

15. Az ukrán hadsereg önmagában erősebb volt, mint keleteurópa gyengébb országai együttvéve - mégsem tudott mit kezdeni az oroszokkal, hiába támogatta a NATO hatalmas mennyiségű pénzzel, és hadieszközzel. A NATO a krímet és novorussziát követően valószínűleg elbukja a szíriai hadműveleteket, mint ahogy elbukta a Grúziai konfliktust is. A NATO immáron zsinórban harmadszor veszít egy évtizeden belül proxyháborút az oroszokkal szemben annélkül, hogy ebből következtetéseket próbálna levonni.

16. A NATO sokkal erősebbnek próbálja a propagandájában feltüntetni magát, mint amilyen valójában. A NATO igyekszik azt az impressziót kelteni, hogy oroszország elavult hadieszközöket tart, minden technológiája alsóbbrendű, drága, nem hatékony, elavult, korszerűtlen, miközben minden tényszerű adat ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

 

Hipotetikus kimenetelek a konklúziókból:

1. Észtország, Lettország, Litvánia megszállása -> erőtlen NATO válasz, azonnali orosz győzelem 

2. Észtország, Lettország, Litvánia megszállása -> teljes NATO mozgósítás közép és keleteurópában nyugati hadisegéllyel -> NATO seregek összeomlása 2 hónap alatt -> Ukrajna, Románia, Bulgária katonai megszállása

3. Megelőző csapás Oroszországgal szemben -> NATO keleteurópai szárnyának összeomlása 1 hónap alatt -> Ukrajna, Románia, Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia katonai megszállása

4. NATO lassú felbomlása

5. Titkos NATO felszabadító háború novorussziáért, és krímért -> krím felszabadítása, kalinyingrád megszállása, front megmerevedése novorussziában -> Ukrajna, Románia, Bulgária, Észtország, Lettország, Litvánia katonai megszállása, krím visszafoglalása, kínai orosz szövetség, lehetséges harmadik világháború