Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Pengeélen táncol a magyar gazdaság

2014.04.05. 04:23 Gerilgfx

Először is, szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sem gazdasági szakértő, sem társadalomtudós, sem jós. Nincs semmiféle képesítésem, ami legitimálná a gazdasággal vagy társadalommal kapcsolatos gondolataimat, sem pedig semmiféle komoly szakmai analízisbe nem szeretnék itt belekezdeni.

Képzeljük el azt, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Magyarország nevű formáció. Ebben az országban körülbelül 80%-os adó volt, de a dolgozók nem is tudtak róla.

 

1525028_627274357310225_2004790577_n.jpg

 

1. Tehát a dolgozó elment dolgozni a gyárba, és kapott havonta 120 ezer ft fizetést. Persze ha ő egy fővárosi munkás volt, többet kapott, akár 150 ezer ft körül is. A lényeg, hogy a munkáltatónak a dolgozó 120 ezer forintos bére körülbelül 200-220 ezer forintjába került, mert a munkáltatótól a munkás után eleve be kell fizetni pénzt mindenféle jogcímen, ilyen-olyan járulékok gyanánt, továbbá a vállalat már eleve szét van adóztatva.

2. Aztán a dolgozó már a 120 ezer forintját sem kapta meg, ez csak az ő bruttója volt, készhez kapott belőle talán 85 ezer forintot.

3. Aztán a dolgozó, amikor elment a bankba, a bank levont 2%-ot minden tranzakció után, például amikor levette a saját pénzét, mert ez volt a törvény.

4. Aztán a dolgozó, amikor elment élelmiszert, kotongumit, telefont, hifitornyot, videókártyát vásárolni a boltba, szintén ki kellett, hogy fizessen 27%-ot, ezt áfának hívták, és minden vásárlásnál meg kellett fizetni, még a szolgáltatások igénybevételekor is.

5. Aki vállalkozó volt, nem számít, hogy mennyit keresett, kereshetett abban a hónapban akár csak 10 ezer forintot is, akkor is a minimálbér után kellett adóznia. Amit vállalkozóként keresett, az sem az ő pénze volt, hanem a magánszámlájára át kellett utalnia, miután befizette a szűkséges adókat erről is, tehát lényegében az összes pénzember külföldre menekítette a teljes vagyonát. De ha rendesen adózni akart volna, se tudott volna, mert átláthatatlanul bonyolult volt a rendszer. De nem baj, majd bedrótozzák a kasszákat, hadd lássák a külföldi titkosszolgálatok is a magyar vállalatok forgalmát...

6. Tehát mindenki, aki tisztességesen próbált dolgozni, megélni, vállalkozni, terméket létrehozni, vagy az éhhalál szélén táncolt, vagy feketézésre, illegalitásba kényszerült.

7. Aztán volt 700 ezer közalkalmazott, akiknek nagy részéről nem is tudta senki, hogy mit csinál. Na meg egy csomó ingyenélő megélhetési-szaporodó cigány, és volt egy rakás államadósság is, amiről senki sem tudta, hogy mitől keletkezett. Mindenki közalkalmazott akart lenni, nem csak a polgármesterek, és a rendőrök: még a tanárok, az összes ápoló, orvos, mindenki. Voltak persze jó tanárok, jó orvosok, akik olyan minőségi képességekkel rendelkeztek, hogy például szívesen kifizették volna a betegek azt a bizonyos 3 ezer forintot, amibe a vizsgálat került, és így az orvos havonta akár fél millió forintot is kereshetett volna. De sajnos ezek a magánorvosok is szét voltak adóztatva, így nem érte meg nekik vállalkozni. A többi meg egyenesen éhendöglött volna, mert egy infúziót nem bírnak önállóan bekötni. A jó képességű orvosnak (tanárnak, stb) közösen, államilag szabályozott bérért kellett dolgozniuk, eltartva ezzel a többi, amúgy már semmirekellő orvost, tanárt, postást, satöbbit, hátukon cipelve kórházakat, iskolákat...

8. Persze ezért a legjobb orvosok, tanárok, munkások, művészek, vállalkozók ezt már nem bírták, mint ahogy a 80%-os adózást sem, az agresszív cigányokat, agresszív és bunkó rendőröket, ápolókat, hivatalnokokat, közterületfelügyelőket, stb, akiket még megütni is nagyobb bűn volt, mint a többi embert, mert védelmükben külön törvények születtek. Ezért aztán a dolgozók elmentek külföldre, vagy abbahagyták a munkát. Minek szopjanak? Persze külföldön is hasonló problémák voltak, csak ott sokkal többet fizettek, így az emberek elviselték.

9. Aztán jöttek az ország bölcs vezetői, és kitalálták, hogy azért mennek el, mert kevés a fizetés, ezért megemelték a fizetésüket. Igenám, csakhogy attól még, hogy másfélszer annyit fizetünk a tanárnak, még nem fog jobban tanítani, a hülyegyerek ugyanúgy hülyegyerek marad, viszont ezért több adót kell szedni, vagy pedig inflálódik a pénz, mert emiatt lényegében fedezet nélkül kerül pénz a gazdaságba. Az emberek meg majd nem mennek el, ha távollétükben az adóhatóság százezer forintokra sarcolja őket, meg ha szerződést köt velük az állam, és azért cserébe tanítja csak ki őket, hogyha meghatározott ideig itthon dolgoznak.

10. Végül már pár hozzá értő fizikus sem maradt a több tízezerből, aki legalább a meglévő reaktortervek minimális módosítása alapján meg tudott volna tervezni egy atomreaktort, ezért végülis már ezzel is külföldi vállalatokat kellett megbízni a GDP 10%-áért cserébe.

11. Először csak a 300 forintot érte el az euró ára, majd szép lassan felkúszott 305 forintra. A több száz gazdasági elemző, több diplomás szakember nem értette, miért. Talán kevés az adó? De hisz a lakosság 40%-a már nem jut elegendő élelemhez! Majd szedünk még adót, és adunk nekik!

12. Az országban folyamatosan csökkent a népszaporulat, persze ebbe a szélsőséges feminizmus, és a férfiak reproduktív jogainak gyakorlatilag lenullázása is hozzásegített. De a szülés dolga úgyis a nőké, nem? Adjunk nekik további extra jogokat, és persze még több pénzt! És rendezzünk államilag támogatott táncos randi-mulattságokat, majd ez megoldja a szaporodás gondját!

13. Összedugták hát a fejüket a kedves vezetők, hogy mi a fene a baj? Ki tehet mindenről? Kiokoskodták, hogy minderről a külföldi közműszolgáltatók tehetnek. Természetesen ők is felelősek voltak a kialakult helyzetért, de az intézkedések nem hozták meg a várt eredményt.

14. Közeledett hát az új választás, az euró közben elérte a 310 forintos középárfolyamat. Majd jönnek az új politikai erők, akik megmutatják, mi a helyes út! Kirúgnak a 700 ezer közalkalmazottól 650 ezret azonnal, megszűntetik az szja-t, csökkentik az adót 80%-ról 5%-ra, megszűntetik a feminizmust, visszatörlesztik a férfiaknak a tartásdíjakat, megszűntetik a cigányok segélyét, csökkentik a közalkalmazottak fizetését, megszűntetik a bevándorlást? Éppen ellenkezőleg! Minden résztvevő erő programja megegyezik: mégtöbb, mégnagyobb, még stabilabb, agresszívabb, erősebb államot, mégöbb feminácizmust, attól lesz jó a nemzetnek! (Na jó, az egyik legalább a cigányokat útálta)

15. De ha lett is volna ilyen erő egyáltalán, akkor sem változott volna meg semmi. A 80%-os adó lényegében átvitt értelemben azt is jelenti, hogy egy ember 4 érdemtelen embert tart el az adójából, és így semmiképp sem képviselhetnének említésre méltó erőt, hisz a többi 4 úgyis a jelenlegi rendszerben érdekelt...

Úgyhogy kellemes választásokat kívánok hatodikán! Ugye ott leszel te is? Nem? Hát milyen ignorens, bunkó, buta fasz ember vagy te?

Nyugi, lesz az a 300 forintos euró hamarosan 500 is, az a 7.5 millió magyar 5.5 millió, az a 80%-os adó 90%-os,  14 órás munkaidő, és 90 éves kor, mint nyugdíjkorhatár. Nem kell aggódni, szép csendben, a hátunk mögött készül már a totalitárius imperialista-szoci-femi-eu terrorállam, amelyhez képest az, hogy a bankok a magyar állam terrorelhárítóinak gyűrűjében dobálják ki az embereket a saját otthonaikból, csak teadélutánnak fog tűnni.

Őrizzük meg lelkünkben ezt a pillanatot, mert talán ez volt az, amikor még talán utoljára meg lehetett volna állítani az ország végleges katasztrófáját, az utolsó, a végső trianont.

De nem volt már szinte senki, aki érdekelt lett volna benne. Marad utánunk pár árnyék az éjszakában, pár rom, és műemlék, s néhány csont, és hajcsomó. Vagy még annyi sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr755944071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása