Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Ha tehetséges vagyok, miért mosogatok a McDonalsban?

2015.04.04. 21:20 Gerilgfx

 
A vélt, vagy valós képességek és tehetség hangoztatása nem elég. Sőt, az sem elég, ha csak önmagában ezek jelen vannak. Előfeltétele a sikernek, de nem elégséges feltétele. Önmagában a tehetség és a képesség nem elegendő, tudni kell ezt termékek előállításába forgatni. Képesnek kell lenni termék vagy szolgáltatás elkészítésére ezt a bizonyos tehetséget, és képességet felhasználva. Aztán újra, és újra, újabb termékeket létrehozni, és felállni, amikor az ember elesik. Minnél nagyobbat esik, annál nagyobb határozottsággal
kell belefogni újabb és újabb termékek létrehozásába. Minden fillér, ami így jön, magában hordozza a világ megismerését, és egy olyan tapasztalatot, ami megfelelő csillagzat alatt már oka, okozója a sikernek, vagy ha annak nem is, legalább annak, hogy kvázi ne kelljen többé ébresztőórára kelni, még akkor is, ha relatíve csóró maradsz.

Ha ez nincs meg, akkor nincs siker, nincsenek termékek, nincsenek produktumok. Ha az emberek nem sikeresek, akkor nincs sikeres Magyarország - sőt, nincs Magyarország sem. Akkor ébresztőóra van, gyár van, termelőegység van. Imperialista nagyvállalatokban való rabszolgaság, vagy aladárkodás, esetleg a magyar állam, vagy az imperialista Európai Unió hivatalaiban való élősködés, a hétvégente sárga földig alkoholizálás vagy drogozás marad az, ami az ember életútját meghatározza a bölcsőtől a koporsóig.


Majd ezt kompenzálva az imperialista értelemben vett ,,hivatástudat'', az iphoneval és autóval való nagyzolás, és ezek illegetése marad hátra.

Nincs jövőnk akkor, ha ezt nem látják be széles tömegek. Ha mindenki urambátyámban és dörgölődésben gondolkodik, ha alanyi jogon elvárja, hogy füvet kapálhasson pénzért az árokparton, vagy épp a fű kapálását szakérthesse egy kényelmes hivatalban, Magyarország meg fog halni. És viszi magával azoknak a vérvonalát is, akik képtelenek voltak erre ráeszmélni.

Ha megvan az, hogy képessé váljunk arra, hogy ténylegesen birtokoljuk az általunk előállított javakat, az Európai Uniót a határainkon kívülre tudjuk söpörni, és át tudjuk vágni az imperializmus torkát.

 

light-mountains-clouds-landscapes-autumn-cityscapes-france-sepia-wallpaper.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr977339782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása