Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Politikai kisokos

2016.07.17. 03:24 Gerilgfx

politikaikisokos.png

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr818895532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2016.07.17. 05:29:25

Trollok megjelenése:
3...
2...
1...

Budhai 2016.07.17. 16:06:41

Gratulálok ez egész jól sikerült :) Annyit tennék még hozzá , hogy a Munkáspárt nem kormány hanem rendszerváltást akar . Rendszerből ugye két fajta lehet .
A Káosz :Aki megszerzi a hatalmat azt tehet amit akar , minden törvény felett áll (pl farkasfalkák ,királyok , despoták, ősközösség , demokrácia amit a háttérből burzsujok uralnak).
A Rend : Ezzel a formával eddig csak kísérleteztünk , a föld történetében még nem sikerült megvalósítani . Dióhéjban a társadalmi osztályok eltörlését/egyenlőségét szorgalmazza . Uralkodó elit osztály(dinasztiák) helyett vezetők kezébe kerül a hatalom akik hivatali idejük lejártával azt eszik amit főztek . Tehát ha nyomorog a nép ők is nyomorognak , ha dőzsölünk ők is dőzsölhetnek . A gazdaságot nem a piac határozza meg elsősorban(másodsorban kellenek maszekok) hanem tudományos alapokon nyugvó tervgazdaság .
A Rend hívei számára a fő kérdés mekkora magánvagyona lehet az egyénnek . Hol a határ a jólét, utódaink öröksége és a Tőke között amivel az egyén uralkodóvá válik .

Gerilgfx 2016.07.17. 17:25:33

@Budhai: ha jól sejtem, te a munkáspártra fogsz szavazni. tulképp ezt a mostani politikai helyzetben nem is kívánnám elvitatni tőled, elég rossz a felhozatal.

Budhai 2016.07.17. 20:47:44

Jól sejted :) . Az LMP-t viszont furcsállom ,hogy kihagyta a listából . Akik zsigerből rühellik a komcsikat azoknak jó alternatíva .
Politikában jártas ember persze tudja ,hogy 3. út nem létezik(szocdemek) , előbb utóbb vagy az Elit ragadja magához a hatalmat vagy a többség fosztja meg a tőkést a vagyontól . De amit 1919 tavaszán tettek(akkor MSZDP néven) , átjátszották a komcsiknak a hatalmat.... azzal még engem is elgondolkodtatnak .
Noam Chomsky(szintén szocdem) filmje adhat némi betekintést a valódi választások között. Amiből csak kettő létezik . De az 1919-es események tükrében fogjuk rá ,hogy létezik 3. út ;)
www.youtube.com/watch?v=zI_Ik7OppEI

Gerilgfx 2016.07.17. 20:52:57

@Budhai: az lmp-t szándékosan hagytam ki. a vezér lemondott, az utóbbi időben semmi érdemleges infót nem hallottam róluk, támogatottságuk minimálisra csökkent, kérdéses, hogy egyáltalán hallunk -e még róluk. az együtt nevű gittegylettel ugyanez a helyzet.
süti beállítások módosítása