Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Szellemi trianon

2016.12.07. 04:13 Gerilgfx

Hallgatom múltkor a híreket (ugye? úgy kell nekem, miért nem csináltam helyette valami értelmeset), és figyelmes lettem egy híradásra, amely arról szólt néhány percen keresztül, hogy épp milyen szakokon hány ember végzett és felvételizett egyetemeken, meg OKJ-s képzéseken. Hamar ráhegyeződött a fülem, és ilyeneket hallottam, hogy mittudoménmilyen robotika 7 felvételiző, 2 végzős, nukleáris faszomtudomány 3 felvételiző, 1 végzős. 

Gondoltam, hogy biztos valamelyik országos hírű egyetem mindenféle szakirányait mondogatják, de aztán hallgattam tovább a listát: szociológus büfékönyvtár irodaergonómia manager 1500, 500, 800, 2400. 

Először azt hittem, hogy csak rosszul látok/hallok. Pedig nem. Ezek voltak az összesített adatok. Egy nukleáris faszomtudjaki, két alkalmazott kémiai akármi. Ezt volt képes magából kibocsátani dicső népnemzeti együttműködésországunk oktatási rendszere idén. Kilencmillió emberből, bazdmeg, sikerült kb 100 embernek megtanítani valamilyen tudományt, kb 500nak sikerült megtanítani valami külföldi technológia betanítottmunkásként való megszakértését, és 15000 db valakinekavalakije pedig megtanult valamilyen áltudományt jambikus pentameterben, hogy nehogy dolgoznia kelljen.

011_8015_k-ep.jpg

De semmi baj, szerencsére az irodája nagyon ergonómikus lesz annak az egy darab nukleáris valakinek, aki nézegeti majd belőle a paksi reaktort azon lamentálva magában, hogy egy üzemzavar esetén ezt az egész szart vajon neki kell majd egy köteg szikszalaggal összeraknija -e senki másnak lövése sem révén, vagy rajta kívül úgysem fogja tudni senki sem, hogy leolvadt az egész, úgyhogy nyugodtan elmenekülhet valahova messzire az első adandó alkalommal.

Talán Erdélyt is így foglaljuk majd vissza és szüljök tele. Irodaergonómiával. Ettől fossák majd tele a gatyájukat a románok, meg az eu-szökőkutaktól és stadionoktól, ahová még a kőagyuak sem járnak el, de azért legalább annyira fontos volt felépíteni őket, mint Ramszesznek a piramisokat, hogy lássa a nép, micsoda csodálatos gyarmati kirendeltsége épül itt az Európai uniónak itt.

20161206pisa-1.jpg

 

A fenti ábra a PISA teszteredményeket ábrázolja, amely a diákok tudásbeli különbségeit méri. Látható, hogy az elbutulás tudományos és logikai téren egy világjelenség, de mi még erre is rátettünk pár lapáttal. Sikerült a gyermekeinket valahová az északafrikai szint és az állatvilágból épphogy kiemelkedett majmok közé bepozícionálnunk. 

Persze 80%-os adó és európai uniós szocializmus mellett vállalkozások nem születnek, így vállalatok sem tudnak kinövekedni. A szólásszabadságot törvényekkel korlátozó, tüntetéseket szervezőknek 10 meg 13 év börtönöket adó, a demokratikus értékrendet elnyomó karhatalom árnyékában a kultúra, a gazdaság, a tudomány teljesen meghalt.

Kitermelt az ország egy olyan félfeudalista, külföldi technológiák megszakértésén alapuló kóklergazdaságot, ami társadalmi és egyéni szinten is annyira megveti, gyűlöli, és elnyomja a tudást, a képességeket, és a kitartást, hogy mindössze évente néhány száz szakembert tud képezni országos szinten egy csaknem tízmilliós országban együttvéve.  

A magyar állam a kommunista diktatúra romjain létrehozott egy olyan társadalmat, amely sok tekintetben még súlyosabban korlátozza az emberek életét. Az állam már nemcsak üldözi, hanem magára is hagyja az embert, majd követelőzik, kötelességeket akar számon kérni, miközben jogokat nem ad - a hatóságok az állam pénzbehajtójaként működnek, igazságszolgáltatás és jogállamiság effektíve ma magyarországon nem létezik sem alsóbb, sem felső szinteken. A komromisszumképtelen és tárgyalásképtelen Orbán-kormány mohóságában és skizoid paranoiájában annyira korlátozta az ország demokratikus jellegét, hogy végül a saját kezét törte el, és a 98%-os arányban megnyert kvótás népszavazás eredményét sem bírta érdemben érvényesíteni olyan demokráciakorlátozó intézkedések miatt, amelyet ő maga vezetett be azért, hogy a totalitárius hegemóniáját ne veszélyeztesse senki.

Egy Magyarország méretű államnak képesnek kellene lennie arra, hogy minden jelentősebb iparban legalább 20-30 jelentősebb vállalatot felmutasson a járműgyártástól kezdve a számítástechnikán át. Persze nyilván ez egy olyan országban nem lehetséges, ahol a gombnyomkodó rabszolgaként tartott képviselők az über betiltása előtti héten tanulnak meg SMS-t írni. Ilyen emberek bizonyára képesek egy megfontolt és felelős döntést hozni.

Vajon hogy tudnak ilyen emberek parlamenti képviselővé válni? Ennyi tudással nyilvánvalóan nincs meg az a rátermettségük, szervezőerejük, és képességük arra, hogy felküzdjék magukat a parlamentbe egy demokratikus küzdelemben. 

Vajon az ország válik olyanná, mint amilyen a parlament, vagy a parlament válik olyanná, mint amilyen az ország? Olyanná válik az értelmiség, mint amilyenné a Fidesz. Orbán Viktor a szó szoros értelmében soha nem dolgozott egy percet sem, mint ahogy az ország elitje, és úgymond értelmisége sem, és nem is fognak.

Nem lesz vadászgépünk, ruhánk, autónk, tankunk, tévénk, wc kagylónk, asztalunk, fegyverünk (jaj, azt amúgyis tilos tartani, majd a fidesz és az eu megvéd. Hát ki ne bízná rájuk gondolkodás nélkül az életét?).

10478109_1519998525727852ee2c87b34db541c0_wm.jpg

De lesz helyette irodaergonómia, földosztás, könyvtáros, totális megfigyelés, feudális és európai liberális elnyomás.

Közeleg az új Trianon. Magyarország olyan formában, ahogy gondolunk rá, már lassan két évtizede nem létezik. Száz éve elvették az országunkat, és most száz évvel később a szellemünket is elvették. Végül a saját kormányunk és demokratikus vezetőink érték el azt, amit sem a románok, sem a habsburgok, sem a szlávok nem tudtak elérni ezer év alatt sem: elvették az álmainkat. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr9212029597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2016.12.07. 12:11:58

@maxval bircaman BircaHang szerk: nem hiszem, hogy önmagában állva egy komolyan vehető teszt lenne, de ha ilyen radikális csökkenést mutat évről évre az eredményünk, az mindenképpen jelent valamit

Go Jóska 2017.02.20. 12:48:17

Jó cikk. De a könyvtárosokat ne bántsd, könyvtárakra szükség van, a nukleáris fasztudjamiknek is szükségük van rá, a könyvtárakhoz meg kell a könyvtáros. Ismerem közelről a könyvtáros munkáját (bár én nem könyvtáros vagyok), és hidd el, nem áltudomány.

Mellékesen megkérdezem: te mi a faszt csinálsz, Bitcoint bányásztatsz a blogod látogatóival, vagy mi? Ha nem tiltom le a dzsuvaszkriptet, csúcsra járatja a processzorom!

Gerilgfx 2017.02.20. 21:18:05

@Go Jóska: én semmit, ez egy régi gyári sablon, csak a képeket, és méreteket alakítottam át, semmi mást. lehet, hogy azzal az updatevel kapcsolatban lesz gond, amit kb egy hete csinált a bloghu, egyre több a bug ezekkel a régi sablonokkal kapcsolatban.
süti beállítások módosítása