Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Egy szabadságharc margója

2013.06.27. 03:04 Gerilgfx

Lenin.jpgMagyarország kormánypártjának helyzete nem egyszerű: szabadságharcot vívnak elnyomó hatalmak ellen. Igencsak bizarr szabadságharc ez: nincsenek katonák, nincsenek halottak, és nincs ellenség sem.

Ezt a szabadságharcot a kormánypárt egy olyan unió ellen vívja, amelyből a kilépést maga a kormánypárt akadályozza meg egy alkotmánymódosítással. Bár egyes becslések szerint az emberek 45%-a, más becslések szerint az emberek 65%-a már inkább kilépne ebből a bizonyos unióból, a kormánypárt ezt nem teszi lehetővé.

Tehát a kormánypárt nem teszi lehetővé az ország számára, hogy az ország kilépjen egy olyan unióból, amely ellen szabadságharcot vív. A szabadságharcot vívó kormánypártot ugyanis nem az érdekli, hogy az emberek mit akarnak - a kormánypártot az érdekli, hogy ő mit akar. Akarják például azt a havi néhány millió forintos fizetést, amelyet pont ettől az uniótól kapnak. Akarják még az unió által a magyar gazdaságba pumpált eurómilliárdokat  - csakhogy ez a pénz euróként visszatérítve a kiesett vámjövedelmekért, a befizetett adónkért, közös költségeinkért cserébe kapjuk - ez a pénz a mi jogos tulajdonunk, amely nekünk jár, ez a mi részünk a közösből. Azonban ahelyett, hogy ez a pénz eleve a zsebünkben lenne, a kormánypárt behajtja, befizeti őket az unióba, majd a kormány által formált bürokratikus rendszeren átáramolva enyészetté változtatja ezeket a pénzeket...

Hatalmas szabadságharc ez: melldöngetve állnak ki az unió intézkedései ellen, miközben az unió utasításait kérdés nélkül hajtják végre, és szó nélkül törlik el, és módosítják azokat a törvényeiket, intézkedéseiket, amelyek ellentétessek ezzel a bizonyos unióval.

A kormánypárt szabadságharcot vív a bankok ellen is - miközben a bankok behajtói a kormánypárt gépfegyveres terrorelhárítói gyűrűjében dobják ki a házaikból az embereket a bedőlt hiteleik miatt. Amelyeket azért kellett felvenniük, hogy ne haljanak éhen. Majd miközben ezek az emberek az utcákon lázonganak, a tüntetésüket a kormánypárt által kivezényelt gumibotos rendőrök verik szét már második napja - hogy megvédjék az Unió bankjait - amelyek ellen amúgy szabadságharcot vívnak.

A kormánypárt szabadságharcot folytat még az antidemokratikus elvek ellen is, a közvetlenebb demokráciát szíve csücskének tartja. Levelekekben mérik fel a magyar nép demokratikus akaratát. Ahelyett azonban, hogy konkrét kérdéseket tennének fel konkrét válaszokkal, elferdített, felületes kérdéseket írnak a kérdőívekre, hogy később ujjal lehessen ezekre hivatkozni: de hisz ti akartátok így! Ti akartátok, ezért a kormány alkotmányos szinten korlátotza a szólásszabadságot, és az internet szabadságát, a sajtószabadságot, az alkotmánybíróságot. Néha persze a nép téved. Például néha megszavazza népszavazáson, hogy a felsőoktatásban ne legyen tandíj. De ez nem számít, hisz az egy előző kormány idején volt... Amely elődje, az MSZMP szintén folytatott egy kis szabadságharcot 1956-ban a Szovjetunió ellen, miközben megakadályozta a Varsói szerződésből való kilépést.

Mi tagadás: Fidesz hősies szabadságharca, amelyet az Európai Unió ellen folytatnak, csak az MSZMP Szovjetunió ellen folytatott hősies szabadságharcához hasonlítható. Ezek ellen a fránya uniók ellen folyton szabadságharcot kell vívni. Magyarország kormánypártjának helyzete tehát tényleg nem egyszerű. Ők most szabadságharcot vívnak. És az ellenségük te vagy.

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr365379980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása