Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

Jön a harmadik világháború?

2016.08.04. 14:56 Gerilgfx

 

Minden nagyobb háború előtt hasonló társadalmi és gazdasági jelenségek zajlottak le. Ezek a jelenségek napjainkban is megfigyelhetőek, amelyek arra utalnak, hogy hamarosan ismét egy globális háborús konfliktus fog kitörni. Ez részben már meg is történt, elég, ha csak a szíriai és ukrajnai háborúra gondolunk, mindkettő magában hordozza azt, hogy a konfliktus hirtelen exponenciális növekedésbe kezd, és egész régiókat húz magával. Másrészt a konfliktusok ennél globálisabb jellegűek lehetnek, mint amilyen az 1., vagy a 2. világháború volt.

 

 

1. Városokba áramlás

Minden világháború előtt egy masszív városokba áramlás volt tapasztalható. Ma ez az arab konfliktusok egyik fő oka: a tömegek a városokba áramlottak vidékről, majd ott nem tudtak nekik megélhetést biztosítani. Az első, és második világháború előtt is hasonló trendek jelentkeztek, a városokba áramlás nagyon masszív méreteket öltött. A városokba áramlás ( http://www.portfolio.hu/short/igy_ozonlenek_az_emberek_a_varosokba.218787.html ) ismét egy globális jelenség, és olyan mértéket ölt, mint a világháborúkat megelőzően. 

download.jpg

 

 

 

2. Kivándorlás, kelet->nyugat irányú migráció

A kivándorlás a világháborúk előtt mindig masszívan megnövekedett ( http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/207.html ). Ez a jelenség ismét kezdetét vette nagyon komoly mértékben, elég csak a határainkat ostromló migránsokra, és az ugyanekkor tőlünk is kivándorló egymillió magyarra gondolni. A jelenség általános félelemérzettel és bizonytalansággal függ össze, amely arra készteti az embereket, hogy elhagyják az otthonaikat, országukat. Ennek elsődleges jellege kelet->nyugat irányú, mint ahogy az a világháborúk előtt is megfigyelhető volt hasonló formában.

ship-med.jpg

(kép: német migránsok az USA-ba hajóznak az 1800-as évek végén)

 

 

 

3. Elszórt, szűnni nem akaró helyi konfliktusok, amelyek annál inkább jönnek elő, minnél inkább meg próbálják őket oldani

Ami ma Szíria, Ukrajna, Korea, Szomália, Afganisztán, Irak, Azawad, Dél-Szudán, Dél-Afrika, az régebben Finnország, Erdély, Magyarország, Románia, Japán, India, Kína volt. A konfliktusokban közös, hogy megoldhatatlanok, és az adott helyzetben egyre militánsabb válaszokkal kívánták őket lezárni. Bár nem közvetlenül ezek a konfliktusos zónák adták sem a háború ideológiai, sem a legnagyobb katonai erejét, mégis ezekből pattannak ki, ezekre épül rá az egyre inkább kezelhetetlenné eszkalálódó konfliktus, mint egyfajta népi techtonikus törésvonalakra. 

 

 

 

 

4. Szekták, szektariánus, vallásos gondolkodásmód

A két világháború előtt megerősödtek a vallási mozalmak, szekták, és általában véve a vallásosság. Jelenleg ez a folyamat az arab világban figyelhető meg, ahol a vallási szélességek államalkotó erővé emelkedtek a pánarab nacionalizmus bukását követően. Manapság az internet korában a hagyományos szekták korát nyugaton felváltja a HAARP, a Chemtrail, és Astar kapitány vallásos jellegű hiedelme, keleten pedig a vallási szélsőségek szakítanak maguknak egyre nagyobb részeket a társadalom felett. A világháborúk előtt is ez volt a helyzet, de a hagyományos vallási mozgalmakban - például a templombajárás tekintetében - semmiféle változás nem állt be, az emberek ehelyett a spirituális alternatívákat keresték.

hskszobrakzsghzaevanglikustemplomsztimrehercegtistnyhorthymiklstakathtemplommal.jpg

kép: Horthy korszak Magyarországa: Nagyboldogasszony, Mária-országa

 

 

 

5. Férfiak alapvető emberi jogainak megszüntetése 

Mind a két világháború előtt jellemző volt a férfiak alapvető emberi jogainak fokozatos megszüntetése, és leépítése. Ma már gyakorlatilag nincsenek jogaik a férfiaknak (a férfiaknak nincsenek jogaik például a gyermekeikhez, ingatlanjaikhoz és ingóságaikhoz, pénzükhöz, nincs joguk a törvény előtti egyenlőséghez), ezzel lényegében felkészítik a társadalmat szellemileg és jogilag arra, hogy a férfiakra kiírtandó vágóállatként gondoljanak, akiknek a dolga a kényszermunka, létezésének értelme pedig a háborús frontokon való halál. 

gleichgeschaltet.jpg

kép: Hitler-Jugend

 

 

6. Férfidivat ,,megbuzulása''

A világháborúk előtt a férfidivat nőiesedett, a női divat pedig férfiasodott. A jelenség manapság nagyon szembetűnő, a férfiak - főleg a fiatalok - nagyon lányosan, nőiesen hajlamosak öltözködni, és ugyanezt a trend volt megfigyelhető a világháborúkat megelőző időszakban. 

ferfi_reg.jpg

kép: férfi fürdőruha az 1900-as évekből

 

 

 

7. Fogalmatlan, hozzáértéssel nem rendelkező, buta vezetők és elit, akiket leváltanak brutális, véreskezű vezetők

stalin_between_1930_and_1936.jpgA világháborúk előtt is jellemző volt a mostani trend: a fogalmatlan, buta vezetők miatt gazdasági és társadalmi káosz - a problémákat kezelni nem tudó, és nem akaró elit, kényelmes hivatalokban basáskodó hivatalnokok, terméklétrehozás és szolgáltatásnyújtás helyett spekulatív gazdaság az állam kielégítése érdekében. Aztán egyszercsak olyan vezetők kezdenek el nem várt módon, hirtelen kiemelkedni, mint Trump, Putyin, vagy épp Hitler és Lenin, akik az előző infantilis, jaj lesz itt jó SZÖKŐKÚÚÚÚT <3 <3 jellegű gazdasági elit száját puskatussal verik be, vagy épp ólommal pumpálják tele beiktatásuk második napján. Tehát az emberek lényegében nem szélsőségeket emelnek fel, hanem olyan erőket, ami az előző fejlődni képtelen, társadalmat és országot elpusztító Gyurcsányi, Orbáni, Merkeli, stb elit helyett mutatnak nekik egy új utat, egy bármilyen egyszerű jövőképet, ami mögé beállhatnak. Ezzel lényegében összeakkumulálják maguk mögé a társadalmat olyan módon, hogy komoly reguláris erőként esnek egymásnak az oldalak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr948944568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása