Geri blogja

Tisztelt látogató!
Ez a blog 2017 óta átmenetileg szünetel!

Friss topikok

Bejegyzések

A magyar internet fekete napja

2014.07.15. 02:32 Gerilgfx

A Fidesz valamikor tavaly vezette be, hogy az internet-szolgáltatók kötelesek blokkolni azokat a weboldalakat, amelyekről a magyar hatóságon úgy döntenek. A szabadságjogok döbbenetes korlátozása nem kapott kellő visszhangot, leszámítva azt, hogy a kormány az amúgy Lex-Kuruc.info-nak is becézett, demokratikus felhatalmazás nélkül meghozott törvényt a hatalmas tiltakozás miatt nem merte alkalmazni a főleg magyarellenes faji gyilkosságok feltárásával foglalkozó kuruc.info ellen. Viszont várható volt, hogy a törvényt más jellegű oldalak ellen alkalmazni fogják, és ez ma meg is történt.

Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) az adóhivatal utasítására letiltott két, szerencsejátékokkal foglalkozó weboldalat. Az egyikük betclic.hu címre hallgatott, a másikuk pedig a bet-at-home.com címre. A hivatalos indoklásban az szerepelt, hogy a blokkolás azért történt, mert az érintett weboldalak nem adóztak Magyarországon. Mivel valószínűleg alapvetően külföldről adminisztrálják, vagy külföldi szerverről üzemelnek a kérdéses oldalak, ezért amúgy pont nem is kell nekik, és pont ezen a ponton jön képbe a törvény lényege: a külföldről üzemeltetett weboldalak is blokkolhatóak ennek segítségével.

A törvényt kötelező betartani, amelyik szolgáltató nem hajlandó letiltani egy weboldalt, az korlátlanul, végtelen-ciklusban bírságolhatja a hatóság.

 

Vége a szabad internetnek

Megjegyzendő, hogy életemben nem használtam a kérdéses weboldalakat, azt sem tudom, hogy PONTOSAN mivel foglalkoztak, de semmiféle weboldal blokkolását nem tartanám jó ötletnek, legyen az akár egy illegális szerencsejáték-oldal, politikai oldal, pedofil oldal, egy számítógépes vírusokat terjesztő oldal, vagy bármilyen más jellegű oldal. Ma Magyarországon 80%-os adó van, hogy eltartsunk 800ezer olyan közszolgát, akikről azt sem tudjuk, mit csinálnak, hogy a brutális európai uniós hozzájárulásunkat fizethessük, hogy az amúgy teljes mértékben ellopásra kerülő, ebből visszafizetett támogatást, amit a mi adónkból fizetnek, 2 millió forintos, amúgy 100 ezer ft-ot érő buszmegállók, és más beruházások finanszírozására fordíthassák homályos körök. Különösen felháborító ez annak fényében, hogy az ez elől elmenekülő, bár Magyarországra szolgáltatást orientáló rafinált produktumlétrehozók ellen kezdték el bevetni ezt az illegális törvényt.

 

Már a szerencsejáték is az imperialisták monopóliuma Magyarországon

Nem kedvelem a szerencsejátékokat - nem is szokott szerencsém lenni bennük - és nem is szeretném propagálni őket, egyáltalán nem támogatom, hogy az emberek szerencsejátékozzanak, viszont elfogadom, hogyha valaki ilyeneket űz, mert kötelességem elfogadni azt, hogy a másik ember hogy kíván élni.

 

A tiltás megkerülése

A tiltás megkerülése külföldi proxy segítségével, vagy a TOR böngészőcsomag feltelepítését követően lehetséges. A TOR alapvetően egy anonimizáló hálózat, ám Magyarországon, és más olyan országokban, ahol nincs szólásszabadság, és nem szabad az internet, szintén jól használható a tiltások megkerülésére. A TOR hálózat lényege primitíven elmagyarázva az, hogy aki ezen keresztül böngészik, annak az adatcsomagjait elterelik a TOR bonyolult hálózati rendszerén keresztül, anonimizálva, blokkolhatatlanul elérhetővé teszi a weboldalakat annak köszönhetően, hogy a számítógéped nem közvetlenül éri el a kívánt weboldalt.

Letöltés: https://www.torproject.org/

Fontos megjegyzés:

-A TOR projektet anonimizálás céljából hozták létre, de a böngésző sebezhető, ezért megszerezhető a valódi IP címed.

-A TOR felhasználókat az NSA megfigyeli.

-A TOR-t számos ország titkosszolgálata, kéme is használja jelentései leadásához.

-A TOR a felhasználó anonimizálására lett kitalálva, nem pedig a rajta átáramló adatok biztonságára. Rengeteg weboldal tiltja, a rajta keresztül elküldött jelszavak lehallgathatóak.

Ésszel használd a szolgáltatást!

 

Márai Sándor idézet következik, akivel amúgy nem értek egyet, de szavai tökéletesen megállják a helyüket, ha a Fidesz skizofrén tetteire kívánunk velük reflektálni, a zsidó helyére pedig nemes egyszerűséggel helyettesítsük be az itt leblokkolt fogadóoldalat (a kívánt részek kivágva, kívánt részek behelyettesítve (zölddel)):

,,De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint
nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani
egyfajta ember lelkéből, az áljobboldaliság címkéjével ismert
különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint “keresztény magyar
ember” előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert
“keresztény, magyar úri ember”, joga van tehetség és tudás
nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki
nem “keresztény magyar”, vagy “úriember”, tartani a markát
s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól,
társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék (...) birtokot,
potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden
vonatkozásában. Mert ez volt a Fideszes “jobboldaliság” igaz
értelme. 
S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és
ebben a
szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán
megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal
hajlong majd az új rend előtt: de szíve mélyén örökké visszasírja
a “jobboldali, keresztény, nemzeti” világot, amelyen belül olyan
szépen lehetett (...) vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni
és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés
nélkül.

(Mondjuk ez a mai baloldalra inkább jellemzőbb volt. Itt tévedt Márai egy hatalmasat, jobboldali tulajdonságnak állította be azt, ami minden államközpontú közigazgatás jellemzője, legyen az szocialista, imperialista, szociálkapitalista, és mindenféle torz gazdasági eszmerendszer, amit a Fidesz, az MSZP, az SZDSZ, és a többi agyhalott hirdet, vagy hirdetett a valóságban, mert ha mögéje nézünk a tetteiknek, minden ez segítette elő, és nem azt, amiben a hangzatos szólamokban beszéltek. Ne legyenek illúzióink, a Jobbik programja sem lesz jobb, ha 4 év múlva megnyerik a választást - már így is kb az ő programjukat valósította meg a Fidesz, mivel saját programuk nem volt.)

S lehetett “előkelő közhivatalnok”-nak lenni és sérthetetlen,
páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit,
csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg.
De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország
nem lesz nemzet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gerilgfx.blog.hu/api/trackback/id/tr796509691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása